Reservehoogwatervluchtplaats, Rioolwaterzuiveringsbiodiversiteit

Druk in de weer , powered by ecologie BV

Vandaag helpen we de lezer aan wat nieuwe woorden uit de ecologie-stal, die de victorie bij Scrabble kunnen opleveren en ’t gevoel eigenlijk best heel wetenschappelijk bezig te zijn. Ecologen verdienen OOK sociaal respect!

Te beginnen bij de ‘Reservehoogwatervluchtplaats’ die de natuurbouw-industrie met bulldozers en ander materieel realiseert bij het Balgzand. (Den Helder). Maar de Texelse Biobouwerij NIOZ heeft meer verstand van subsidie dan spelling.  

Want ‘Schorrenplanten zijn de ruggengraaD van het wadden ecosysteem’, zo lezen we op de boot naar Texel.

Met bergeendberging

Ecologen-Scrabble
Momenteel leggen ze bij Het Kuitje de laatste hand, of beter gezegd laatste bulldozer, aan een Antipredatiepenthouse voor broedvogels, zoals hierboven. Een Lepelaarlounge met Bergeendberging, door een bulldozer van Boels (verhuurt alles!) aangestampt met wat zand. Dat de vos er niet bij komt en hun kroost opvreet.

Want dat kunnen ze, die vossen sinds hun zegetocht vanuit de bossen. Kan zo met 1 hap een legsel van 75 euro subsidie per grutto-ei verloren gaan. Nou ja, ABN AMRO was duurder. Vier windmolens kosten al 15 miljoen euro.

‘Systeem-Ecologen’ van het NIOZ zijn de sociale psychologen van de natuurwetenschap, die de haat van Diederik Stapel tegen vleeshufters evenaren op zee;  tegen vishufters. (visserij) Recent kregen ze nog 4 miljoen euro subsidie om garnalenvisserij van het Wad weg te onderzoeken.

Met hun Ethiopisch dunne verhaaltjes kan het overschot aan nutteloze academici toch een nuttige taak vervullen. Ze houden andere mensen aan ’t werk, de bouw-industrie bijvoorbeeld. Je kunt er een Boels-bulldozer voor huren. Advocatenkantoren, adviesbureaus. En ze verrijken de Nederlandse taal met woorden, waar je zelf niet op was gekomen.

De lepelaarlounge in wording

Ga er als overheid maar eens aanstaan, hoe hou je ze van de straat, al die academici die in theorie werkzaam zijn. Systeem-Ecologen dus. Ze claimen een hogere kennis te bezitten van waaruit zij een ‘systeem’ kunnen besturen dat ‘De’ Waddenzee zou zijn.

En bij volmaakte kennis kun je zo’n systeem dan ‘herstellen’, alsof je de ANWB-monteur van de zee bent. Die Wadden claimen ze bij het NIOZ en Programma Rijke Waddenzee zelfs ‘gezond’ te kunnen maken. En al doktertje spelend op de kwelder kleden onze vrinden zo belastingbetalers uit. Maar dan iets onschuldiger vergeleken met de klimaatmaffia, de bouwmaffia en de bankmaffia.

Een soort vertederende criminaliteit, die systeemherstellers. Te soft en suf om gevaarlijk te zijn, maar te vals om te negeren.

Uit de productieve sector is geen vraag naar NIOZ. Daarom gingen ze enkele jaren terug ook bijna failliet. Maar met nieuwe publieke injecties en wat hoereren voor Rijkswaterstaat (‘Beheerderstatus’ op 17-12-2018) is de Linksdraaiende Lazarus der Zee herrezen, hongerend naar territorium.

Turen naar de Reservehoogwatervluchtplaats

Enkele logische vragen stellen, is voldoende om de Bullshit van NIOZ-ecologie te zien, hun ‘systeemecologie’. Naar welke staat ‘herstel’ je ‘de’ natuur? Wanneer is het ‘af’?

Het Balgzand – bijvoorbeeld- dat ontstond pas in de Warme Middeleeuwen door zeespiegelrijzing en veendoorbraken. Zoals het Marsdiep ook pas rond 1170 ontstond bij de Elisabethvloed. Het gebied was in de Romeinse tijd zelfs een hoogveen dat 2 meter boven zee uitstak.

Zoals reeds beschreven, zou daar waar nu zeebodem is, ook dat beroemde Baduhennawoud gelegen kunnen hebben. Daar waar de Romeinen een nederlaag leden tegen opstandige Friezen. Je vindt met vissers ook stukken boom terug, wanneer je er vist. Wat mij betreft herstellen we dat Baduhennawoud weer, van oerbos hebben we in Nederland aanmerkelijk minder dan Waddenzee-kwelder.

Of toch niet? Nou, waarom dan?

Het Balgzand. In de Romeinse Tijd lag hier 2 meter hoger hoogveen

Interessante Tijden ziet kortom liever de terugkeer van ‘ecologie’ naar ‘natuurlijke historie’, om de studie van natuur te typeren.  Net als in het Natural History Museum. Opdat er geen anti-wetenschappelijke pretenties meer aan de studie van natuur kleven, schijnvertoningen waar je op zijn best wat de draak mee kunt steken.

Waarom zouden we na anderhalve eeuw nog steeds vastklampen aan het Duits Idealisme dat aan het woord ‘ecologie’ klampt van haar bedenker, de proto-nazi Ernst Haeckel. De natuur is 4D inclusief Sein und Zeit, niet een 3D-systeem alsof je een fiets repareert na het lek in de band te hebben gevonden.

Een lek dat altijd ‘De mens’ heet, die bacteriële verstoring van de natuurzuiverheid/raszuiverheid. Ecofascisme.

Scholeksters kijken bij Kuitje Balgzand. De jeugd heeft de toekomst 🙂

Texelse Biobouwerij (NIOZ) herstelt RuggengraaD wadden (….)
Op de boot naar Texel op tv mogen de groene fietsenmakers van het NIOZ (Nul Integriteit bij OnderZoek) hun toverkunsten etaleren. Hoe zij met groene Harry Potter-taal een gat toveren in een hand waar publiek geld door kan vloeien. Met deskundigen van ’t NIOZ als Johan van de Koppel die het in theorie goed bedoelen.

Via ‘Biodiversiteit’ tover je zo miljoenen vrij, daar komen zelfs ‘Deltaplannen’ van met ‘aanjagers’ en ‘kwartiermakers.’

‘Ambtenaar’ klinkt ook minder dynamisch. En je hebt dat sociaal prestige wel nodig, wanneer je zingeving en positief zelfbeeld volledig uit een baantje moet komen, dat alleen dankzij publiek geld gewenst is. Terwijl je met een wat bazige feminist-prinses getrouwd bent, en humorloze linkse zeikerds hebt als vrienden.

Onze Johan bouwt voort op een andere verrijking van het Neerland’s Lexicon dat ecoloog Han Olff bij Scrabble verzon, om 3 keer subsidiewaarde te krijgen; Bi o bouw ers, ga naar www NIOZ slash Bio Bouwers, en kijk met welke taalverrijking onze Johan door De Staat van straat gehouden wordt…. Kom je op het veer naar/van Texel tegen..

Subsidie binnenhalen kunnen ze beter dan spellen; ruggengraaD, als je zoveel klimaatoverdrijving in graDen doet voor subsidie, is ’t een natuurlijke reactie

Schorrenplanten die met de klimaatmode mee doen. Het verkooppraatje, dat zeewaterplantjes ons tegen Al Gore beschermen (‘zeespiegelstijging’). Had U daar ooit van gehoord? Vissers noemen het ‘die groene troep’, dat zeewier dat in de zomer hun netten verstopt.

Maar OEIOEIOEI NIOZ, wat zien we daar; een JOEKEL van een spelvoud; RuggengraaD 🙂 Een typo verkeerd, dat doet iedereen wel eens. Maar daar is hier geen sprake van. Ze zaten waarschijnlijk nog in de klimaatmodus bij schrijven, van ‘graad opwarming’. De ruggengraat van het verdienmodel der nutteloze academici genaamd ‘Klimapocalypse‘.

Met ‘Waddensleutels’ kregen ze de geldkist van het Waddenfonds open, hoppa daar ging 3-4 miljoen euro. Sindsdien heeft het NIOZ zelfs een eigen Texelse Biobouwerij. Met ‘Biobouwers’ bedoelen ze het geloof dat mosselen en Japanse oesters Johan van de Koppel nodig hebben.

Ach, laat ze ook lekker stoeien met hun schelpdieren en zeegrasjes, dat groene schaamhaar van de kwelder dat sinds 1932 maar niet aan wil slaan. Ecologen hebben kortom belang bij natuur waar het eeuwig ‘slecht’ mee gaat, al dan niet enkel op papier. Anders zouden ze werkeloos zijn. Natuur die zichzelf redt, die laat je ’t liefste weer doodschieten en bestrijden.

Ecologen hebben maatschappelijk nut, ze houden de bouwindustrie bezig

Je zou een basisinkomen kunnen overwegen voor het overschot academici: ecologen, sociaal psychologen, hoogleraren Urban Futures, Transitiekunde, al die afgestudeerden in Klassieke Leuterkunde.

Dat ze gewoon de hele dag op de bank gaan zitten Netflix kijken, geef Johan van den Koppel ook zijn eigen pornokanaal, waar linkse vrouwen met Talibanbaard tussen de benen zich oraal uitleven. Voor 1500 euro in de maand. Dat ze bij de Texelse Biobouwerij (NIOZ) de productieve sector niet meer lastig vallen.

Zo’n Han Olff van de RUG (Over de rug van de productieve sector) kostte de maatschappij wel een paar ton per jaar….Nou ja, winst bij Ecologen-Scrabble, het mag wat kosten.

Neem ook ‘biodiversiteit’ (ambtenaren die natuur op papier redden) Ach, het moet wat lijken. Al die teerlingen op aarde geworpen als schipbreukeling, zich afvragend ‘waarheen, waartoe’. Dat je achter een golfplaatwand naar slapende kieviten kijkt, terwijl een bulldozer van Boels de Bergeendberging aanstampt.

Lekker bezig

Rioolwaterzuiveringsjournalistiek
Ondertussen ging uw Rechtse Hippie op zoek naar ECHTE natuur, die zich niet vooraf laat plannen of sturen, maar die spontaan ontstaat. En zo werden we even rioolwaterzuiveringsjournalist. Als je zelfs ‘eetjournalist’ Joel Broeckaert hebt bij de Volkskrant.

Dat je diepte-reportages maakt over ‘nou ik at zus, en dat smaakte zo’, en de krant plaatst dat dan ook nog. Dat eten moet er ook weer uit, en dan kom je bij de rioolwaterzuiveringsjournalistiek.

Rioolwaterzuiveringsbiodiversiteit

Riooljournalistiek heb je ook, daar schijnt de Texelse Courant af en toe in te excelleren volgens lokale bewoners.

Hoewel ik in de editie van 12 februari in’t nieuws geen gekke dingen trof onder de visionaire leiding van Job Scheperrrrrs. Sterker nog, we beschouwen de lokale krant als de koningin der journalistiek. Zolang mensen van havo-werk-en-denkniveau met pretpakketje zich maar bij hun leest houden als ‘koe in sloot’ of ‘Burgemeester neemt Aubade af’.

Het ECHTE leven van mensen van wieg tot graf, van baby tot belastingbetaler en wormenvoer. Inclusief de rouwadvertenties. Dat heeft een sociale functie. Lief en leed. Neem de headliner ‘Geslaagde Tweede Cultuurnacht in De Waal’. Daaraan zal geen woord gelogen zijn…

Rioolwaterzuiveringsbiodiversiteit

Er stond maar 1 lang kletsverhaal in, ‘de weg naar volledige duurzaamheid is lang’, van gezanten van de lokale Klimaatmoskee (Texlabs en ‘Transities die Energie geven’). Van klimaat-Taliban die geloven dat De Staat zelfs het weer op Texel kan verbeteren met zonnepanelen.

Alsof ’t nu al niet mooi zonnig is zonder ‘Transities die je Energie Geven’.

Echte natuur

Via Rioolwaterzuiveringsjournalistiek komen we bij het Nieuwe Natuur-project van het Hoogheemraadschap. De RWZI Den Helder, met slibbezinkingspoelen waar Nieuwe Natuur zich spontaan ontwikkelt. We hebben ’t dan over de krakeend, die tussen de fecalien van Noord Hollanders slobberend aan zijn kostje komt.

Een eend – met witte vleugelspiegel- die op veel plaatsen plots algemener werd dan zijn broer de wilde eend. En niemand weet waarom… Maar belangrijker is ook; dat is een verrassing, en het verrassende, daar moet de lol van natuur toch vandaan komen?

Is iets nog wel ‘natuur’, spontaan, als je het vantevoren ontwerpt en plant?

Echte natuur

De ironie wil dan, dat je bij de RZWI grotendeels de zelfde vogelsoorten kunt zien als bij de Reservehoogwatervluchtplaats met antipredatieflatgebouw. Maar dan zonder vogelkijkhut er bij.

Die hut is een golfplaten-wand met gaten er in, waar je dan doorheen kunt turen. Als je dat wilt. Zodat de vogels stil blijven zitten in plaats van spectaculair opvliegen. Bij mijn bezoek kwam een jagende slechtvalk langs, die alle kieviten en vroege grutto’s deed opstuiven, terwijl vogelaars braaf achter hun wandje scholen.

Slechtvalk tarsel (rechts onder) verstoort de rust van wadvogels

De natuur blijft zichzelf maar verstoren…

Als daar maar geen nieuw ‘herstelplan’ van komt, die verstoring door roofvogels. Zo gek is dat niet, als je ook al een antipredatieflatgebouw maakt met Lepelaarpenthouse en Bergeendberging…

Slechtvalk

Natuur die zichzelf redt, DAT moet voorkomen worden
Wie dacht, nu wil hij te lollig zijn. Was het maar zo. In Canada bestaan plannen, om slechtvalken ‘weg te vangen’. Na eerder probleembeest te zijn dat door DDT van de leg raakte. Zijn die prachtige valken zo spectaculair hersteld, dat ze geen ecologen meer nodig hebben.

Wat God verhoede.

Door hun gejaag zouden de slechtvalken zich tot de vos van de lucht ontwikkelen. En zo een zeldzame strandloper verontrusten, waar ecologen een bijzondere interesse in koesteren. Omdat ’t met die strandloper ‘slecht gaat’, en dan levert ie onderzoeksubsidie op.

De mol doet ’t ook goed

Van een Canadese ecologie-hoogleraar gehoord, deze anecdote. De naam van de strandloper hou je tegoed. Die van de ecoloog zullen we om privacy-redenen niet prijsgeven. Opdat u ‘m niet zal verstoren want het is de beroerdste namelijk niet.

Conclusie; de probleem- ecologie (NIOZ) haar verdienmodel is ‘zeldzame girodieren, procedurebeestjes’, we moeten voorkomen dat de natuur zichzelf zou redden.  Dus ga je natuur bestrijden die je bestaansrecht ontkracht, en lepelaarlounges bouwen met bergeendberging voor de verliezers, die voor winnaars het veld ruimen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *