RVO-bureaucratie verstookt ons bos en geld in klimaatcrematoria…

Forest destruction for climate protection by State Forestry Service SBB

Zoals komende editie van VORK voorgerekend- en zoals je bij deze fotorepo ziet- gaat de komende jaren voor tienduizenden hectares bos in rook op in klimaatcrematoria, ‘biomassacentrales’, waarvoor de RVO-bureaucratie in voorjaar 2018 ongeveer 3 miljard euro subsidies toezegde, in het najaar nogmaals.

Je kunt dan denken aan het Klimaatcrematorium van Eneco in Lage Weide (Utrecht) dat in 10 jaar tijd het gehele bos van de provincie Utrecht op kan. Per miljard euro uitgekeerde subsidie vernietig je dan voor tienduizenden hectares bos met een subsidie van ongeveer 10-15cent per kilo gestookt hout. (30-40 euro per MWh)

Staatsbosbeheer, op de paden blijven, buiten de paden slopen wij het bos wel….

Dat Klimaatcrematorium van WNF-partner Eneco stookt wel 1000-2000 hectare aan bos per jaar. En Eneco stelt bovendien dat dit ‘van leveranciers uit de buurt van Utrecht’ moet komen. Omdat Utrecht maar 18.000 hectare bos heeft, hoef je niet meer dan lagere school te hebben om te vermoeden wat dit met onze bossen zal doen.

Vadertje Staat weet alles van economie; om 1 kilo hout te stoken kun je 15 eurocent subsidie krijgen als je boft…(omrekening kun je in volgende editie VORK lezen)

Of met die van buurlanden, wanneer de Klimaatcrematoria zijn voorzien van al die publieke miljarden euro’s van het Minsiterie van ‘Klimaat’ (hoe Orwelliaans), haar RVO (Rijksdienst voor Orwelliaans Nederland), die ze per MWh energie (30-40 euro) krijgen uitgekeerd.  Dan zoekt de inkoper van Eneco wel naar bos in het buitenland.

The man doing his job is not responsible, it is the bureaucrats who are to blame

Ook nu al vindt een ware slachting in het nationale bomenbestand plaats gedreven door het 107 Miljard Euro kostende ‘Energieakkoord (Dictaat) van Wiebe Draijer en Ed Nijpels. Zoals bij Defensie op de Havelterberg, langs wegbermen van Rijkswaterstaat, de bossen van Staatsbosbeheer.

Overal waar je komt is het raak, vooral ook bij Rijkswaterstaat, dat alle bomen langs wegen afkapt van de A10 bij Amsterdam tot de weg bij het Noordbargerbos waar ik foto’s nam. Dus zien we al het Meldpunt Bomenkap opstaan dat alle schade centraal wil aankaarten, en ’t schijnt dat de massamedia van KRO/NCRV ook eindelijk mee aan de slag gaan.

Forest Maintainance 🙂

Een excuus voor kap is gauw verzonnen
Overal zuigen overheids-instanties (en ook de ANWB) excuses uit hun duim om aanbod bij een beleidsvraag te scheppen, volgend uit de Renewable Energy Directive van de EUSSR (2009)

Of het nu ‘forest windfarming’ is, dat je bos op de Veluwe kapt om daar windturbines te zetten (of het Robbenoordbos van Staatsbosbeheer) of je roept dat bomen langs B-wegen voortaan ‘obstakels’ zijn. Alsof de eiken die d’r al generaties staan voor de auto zouden springen. Veiligheid, Klimaat, Krom is het nieuwe recht wanneer onze geprivatiseerde overheid ’t zegt.

Als je Staatsbosbeheer geen subsidie meer geeft, blijft je bos tenminste staan…

De miljardensubsidies vernietigen het bos zowel direct als indirect.

 • Bos dat eerst als ‘natuur’ bleef staan is plots winstgevend om kapot te stoken, wanneer je daar per kilo verbrand hout wel 15 eurocent voor kan vangen.
 • Daarnaast drijft de kunstmatig aangewakkerde vraag de houtprijzen op. Zodat het plots meer winstgevend is om oud natuurbos uit naam van ‘achterstallig onderhoud’, of ‘de veiligheid’ of wat voor flauwekul-excuus te slopen.

‘Forest Maintenance’ 🙂

Rijksdienst voor Orwelliaans Nederland (RVO)
De foto’s tonen wat dit ‘achterstallig onderhoud’ nu werkelijk inhoudt. Gewoon bos slopen voor (subsidie)geld. PUNT.

Op de dodenlijst voor het Klimaatcrematorium

Zie de Engelstalige versie van dit bericht voor uitleg over de ideologie hierachter, de Neoliberale oorlog tegen het Publieke Goed die alles van Waarde omzet voor winst. Aangedreven door ongekozen bureaucraten met een vertekend zelfbeeld van morele superioriteit. Het parasitaire volk dat zich graag achter systemen verschuilt, het machtsmonopolie van De Staat misbruikend, zodat ze het laagste in zichzelf naar boven kunnen halen.

Er kwam al 1 zo’n figuur van RVO bij mijn al vele honderden malen gedeelde bericht reageren, Just Kalverkamp Senior Advisor bij de Rijksdienst voor Orwelliaans Nederland (RVO):

Senior Advisor ‘waarmaken van veranderingen’, hoe Orwelliaans wil je het hebben

Die roept dan iets geks over de pseudo-wetenschappelijke Ecologische Voetafdruk (hier al besproken) ter zelfverheffing, een imago (vals zelfbeeld) cultiverend van wetenschappelijke noodzaak voor het eigen baantje op belastinggeld. Iemand die zich in het ‘waarmaken van verandering’ specialiseert met andermans geld, gestolen met Staatsgeweld van de productieve sector.

Just Kalverkamp is dus de archetypische bureau-parasiet die in dit systeem gedijt. In een moreel functionerende maatschappij was Just opgeknoopt aan de hoogste boom. Misschien dat Just en kornuiten daarom alvast al die bomen laten omzagen, uit verholen zelfinzicht in de zinloosheid van hun bestaan. Harteloze oplichters, Untermenschen die een goed pak slaag verdienen uit naam van de Menselijkheid.

All trees along roadsides are cleared by the other governmental board Rijkswaterstaat

Klimazi’s, de Eichmann-ambtenarij die Waarde voor Winst inruilt voor een kleine Klimaatoligarchie.

Neem ook Sander Peeters van Rijksdienst voor Orwelliaans Nederland (RVO), een hoop corporate Harry Potter Tovertaal dat in boeren-Nederlands betekent “Het op historische wijze vernietigen van bos, het hele erfgoed van Ecologisch Bosbeheer sinds de jaren ’70 door het klimaattoilet’. Renewable Energy Large Scale.

Bos stoken is ‘groen’, aldus RIjksdienst voor Orwelliaans Nederland

Het niveau van cynisme is wat tegen de borst stuit, dat je als mens zo van de realiteit kunt loszingen en jezelf ook nog geweldig vindt. Normaliter was Sander Peeters door een woedende menigte op straat gelynched, maar in Orwelliaans Nederland moet je uiterst voorzichtig zijn wat je schrijft over De Staat. Want dan heet je ‘terrorist’, je beroepend op je recht op zelfverdediging.

Cynisch, een groen boompje voor het vernielen van een boom

Wat is er ‘renewable’ aan een meer de eeuw oude Elzenwal, die je met grof geweld vernietigt. Waarna je ‘adding insult to injury’ vast roept dat je ‘compensatiebos’ herplant. Een paar esdoornkloontjes en populieren,  snelle groeiers waarvan je dan in klimaatjargon roept dat ze snel ‘CO2 opnemen’.

One of the most rare tracts of century old Fraxinus excelsior, on the death list

Of moet je zo’n meer dan eeuw oude Eikenwal zien, met welke Barbaarse vernielzucht dit is toegetakeld:

A centuries old Oak-stand, destroyed by subsidy-incentives

De regen huilde op de lens, het hadden ook tranen van woede kunnen zijn van uw Rechtse Hippie, bomenknuffelaar, terwijl het ‘bloed van bomen’ nog in de lucht hing, de typische geur die ze afgeven wanneer ze verzaagd zijn.

Forest destruction for climate protection

Woodchips

Ages old oaks destroyed for subsidized greed

Forest destruction for climate protection and nature exploitation

Rijkswaterstaat draagt ook haar ‘steentje’ bij aan het uitmijnen van de pubieke ruimte voor privaat belang

Old oaks along the roadside are killed, so called for ‘safety regulations’

Rijkswaterstaat draagt ook haar steentje bij aan het uitmijnen van de pubieke ruimte voor corporate belang

Het doet echt zeer, als je zulke oude eikenwallen ziet, met zo’n prachtige ecologische functie waarvan de Waarde is omgeruild voor een paar seconden winst. Dit komt in mijn leven NOOIT WEER TERUG, alleen maar meer modernistische lelijkheid.

Forest destruction for climate protection and nature exploitation

Omdat bij RVO louter harteloze leugenaars met een vals zelfbeeld van morele superioriteit werken, zullen ze ‘emotie’ versus ‘rede’ plaatsen. Terwijl iedereen met gezond verstand en het Hart op de juist plek boos wordt, wanneer die zulke harteloze en barbaarse vernielzucht gewaar wordt.

Het betekent dat je ethisch nog functioneert en vele duizenden Nederlanders zijn ’t al me mij eens.

Mensen zijn het zat, het wordt goed gedeeld

Zo heb ik al veel meer bereik dan de linkse media van De Staat als NRC Damesblad, Volkskrant, dat provinciesufhoofdje bij ons, de Linksewarhoofder Courant en al die excuustruzen van lopend beleid, die hun basale journalistieke verantwoordelijkheid hier jaren verkwanselden. Dus tijd voor Kasja Orwellongren om mij zo gauw mogelijk uit naam van ‘Veilig Internet’ uit de lucht te halen.

Komen ze met ‘de feiten’ aanzetten, hun halve waarheden/hele leugens in de welgevallige context geplaatst. Liberale massamensen zijn zo voorspelbaar dat ’t eigenlijk geen mensen meer zijn maar karikaturen.

Omleiding ‘OPGEHEFFEN’, nu nog leren spellen bij Defensie…

Stel je voor dat mensen voor zichzelf denken, wat De Staat (de afgod van liberalen) verhoedde. Het is alvast hoopgevend dat er vele duizenden Normale Nederlanders zijn, die hun Hart nog niet verloren. Dat geeft de burger toch een beetje moed in Orwelliaanse tijden.

Verantwoordelijke ambtenaren bij Rijksdienst voor Orwelliaans Nederland

Requiem

Hier nog de namen van de verantwoordelijke ambtenaren, die met academieprostituees van de Universiteit rond ‘bosje slopen’ een ‘duurzaam’ en wetenschapperig papierrandje breien in rapportjes. .

Laat ze maar: wij burgers hebben meer macht dan we denken, ALS we maar eens denken…We krijgen ze wel, en ze zullen voor ’t hekje komen op Bijltjesdag.

11 Replies to “RVO-bureaucratie verstookt ons bos en geld in klimaatcrematoria…”

 1. Er zou een wet van de rechtvaardigheid moeten komen:

  JIJ doet niets wat één ander jou verbiedt.

  Dat is omgedraaide democratie. Dan is er niet meer de wet van de meerderheid -democratie- ‘waaronder’ een kleine minderheid zijn wil kan doordrijven, de sneaky bastards. Ze gebruiken de democratie als fascistische paraplu waaronder zij de snode plannen kunnen doorduwen.

  Dus nogmaals: De wet moet op één essentieel onderdeel veranderd worden: Is er één stem tegen een ‘wet’ of regel, oid. dan gaat die wet gewoon NIET door.

  Doe een ander NIET wat jij wil dat jou geschiedt kan zo eindelijk praktische doorgang vinden. Nu geen loze praatjes meer, maar een voldongen feit. Geen geloof maar keiharde afspraken, tot hier en NIET verder.

  Alleen zo hou je het zooitje tegen.
  Want voor de rest is het zonde van je energie, Rypke, denk ik.

  De tijd van zoetsappige onzin is voorbij. Realisme moet er komen. En dat realisme is dat IEDERS mening gerespecteerd dient te worden.

  En degenen die het niet met mijn stelling eens zijn, die vallen door de mand. Want kom niet met argumenten van ‘ja, maar dan gebeurt er helemaal niets meer, dan ligt de bureaucratie vast en stil, dan kan er niet meer geregeerd worden. NEE, dat is nu JUIST de bedoeling, ze monddood maken, de dommeriken. Ontneem ze hun macht. Want deze tijden kunnen niet meer leunen op oude wetten. De techniek heeft ze ingehaald. NU moeten ze (de dwazen) gestopt worden, voor het te laat is.

  En dat kan dus met EEN aanpassing in de wet.

  Denkers zullen vast wel enig commentaar kunnen hebben op mijn voorstel. Laat ze die maar geven. Maar ze moeten weten dat de oude wetten stammen uit de tijd dat de techniek 1/miljoenste was van wat nu is.

  1. Je hebt helemaal gelijk! Ik snap eigenlijk niet hoe degene die de subsidies aan het opstrijken zijn, denken dat t hun bomen zijn.. Zijn toch van ‘ons’ allemaal en van niemand?!

 2. Ik Nanne de Vos. Stel voor om mijzelf van het leven te bevrijden, op een openbare plaats. Dit als bewijs dat er nog mensen zijn die liever sterven samen met de natuur. Dan er als een stomme idioot naar zit te kijken hoe alles vernietigt word. En dit is absoluut geen grap.

 3. Ik wandel veel in de natuur, althans dat wat er nog van over is. Met stijgende verbazing constateer ik in feit twee dingen, te weten :
  Verreweg de meeste mensen zien het wel maar ogend blind.
  Nagenoeg niemand vraagt zich af waarom bossen op een dramatische manier gecastreerd worden. Onder het mom dat ,,ze” wel weten wat ze doen is voor velen de ,kous af’…. ik vraag mij derhalve dan ook af, waar is het verstand gebleven ?

  Daarnaast haalt men de schouders op wanneer ze te horen krijgen dat deze, voor mij althans, criminele vernietiging van ,,mijn” natuur nog niet genoeg is voor de miljarden slurpende subsidies aan energiecentrales ook nog extra hout ingevoerd moet worden uit bijv. Canada.

  Voor mij is het duidelijk dat in deze het hele CO2 fiasco, uitgegroeid tot hét dogmatisme van deze tijd.
  Blijkbaar is bijna geen mens intelligent genoeg om zijn eigen domheid te begrijpen.

 4. @Nanne, dat is geen bevrijding want met zelfmoord kom je in de Hel waar eeuwige kwelling is, demonen enzo…Ed Nijpels, Wiebe Draijer, Pieter Winsemius, Henk Kamp, nou ja, eigenlijk de gehele VVD, RVO Ambtenaren komen daar ook terecht, bij de Firma Geween & Tandengeknars BV, menselijke biomassa om ’t vuurtje op te stoken…

  …nou, wil je werkelijk tussen al dat VVD-tuig zitten? 🙂

  Help liever als levende mee om je oprecht gevoelde lijden om te zetten in daden om God’s schepping en zijn levende wezens te eren. We laten Het Kwaad niet vrijuit gaan

  En wat je leven betreft, open je hart voor Jezus Christus, zeg het orthodoxe zondaarsgebed ‘Lord Jesus Christ Son oof God have mercy on me, a Sinner’, en begin een nieuw leven als nieuw mens en kind van God; ik steek voor je een kaarsje op in De Abdij.

  1. Heb al een paar keer geprobeerd te reageren en probeer t nu een op deze manier, hoe kan de Co2-hoeveelheid afnemen wanneer men alle ”Co2-opruimapparaten” verwijderd uit de ”Co2-omvorm/verwijder-cyclus”.

 5. lijkt me toch ook logisch dat Co2 vermeerderd als alle bossen opgestookt worden en er zo meteen geen bossen meer zijn om deze zelfde Co2 op te nemen en om te zetten in zuurstof e.a., lijkt wellicht een ietwat simplistische denkwijze maar 1 en 1 was vroeger toch ook gewoon 2 ????? toch ??? 😉

 6. En hoe neemt Co2 ook alweer precies af als je bomen, de natuurlijke Co2-opruimers, allemaal kapt en dan een giga-Co2-stofzuiger van 100 jaar oud vervangt door 5 micro-Co2-stofzuigertjes die deze leeftijd en ”productie-capaciteit” nooit zullen gaan evenaren en waarschijnlijk ook nooit meer een zulk gezegende leeftijd zullen gaan bereiken ???

 7. Niet eruit stappen dan kun je helemaal niks meer doen . Het is lastig en we hebben een lange adem nodig maar verandering komt!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *