Friesland Campina dringt boeren globalisme-ideologie op…

De Cursus Bullshitdetectie voor Boeren gisteren

Uw Rechtse Hippie gaf afgelopen weekend een geslaagde cursus Bullshitdetectie voor boeren, hoe je onzin op academisch niveau, verkocht als ‘de’ wetenschap kunt ontmaskeren met de meest gebruikte trucs op het netvlies. Intellectuele weerbaarheids-training, noem het maar Boer Do, de weg van de Friese Boer met een randje Kung FU;

 1. het ijkpunt klopt niet
 2. rotzooi-data er in, rotzooi er uit
 3. valse concreetheid (aggregaten)
 4. Kersenplukken

Via multinationals dringen globalisme-bankiers hun klimaatideologie op; PLANET-proof, oftewel CO2-afknijperij, terwijl globalist-bankiers en milieuclubmensen Ā Airmiles sparen

De boeren worden ook al op subtiele wijze de kant van het globalisme uitgeduwd, via hun inkomstenbron uiteraard; de melk die ze aan 1 multinational leveren; Friesland Campina. Het bedrijf dat onder de vlag van ‘Natural Capital’ van Wallstreet (bv Rockefeller Foundation) ook al met Natuurmonumenten hoereert.

…een aarde vol met die lelijke en inefficiente rotwindmolens als ‘groen’… de leugen van de klimaatideologie en hun neoliberale oplichters. Veel koeien liggen ook liever lekker in het stro in de stal, dan in de regen en drek buiten… Of bent U ook liever buiten als het K-weer is?

Boeren moeten van Friesland Campina aan Planet Proof-standaarden voldoen, dus dat ze allerlei lastenverzwaring uit naam van ‘het Klimaat’ bedrijven. Terwijl ‘de Planeet’ niet om CO2-recductie vraagt, die vergroent nu juist sterk DANKZIJ de CO2-bemesting. ‘Planet’ staat vooral voor een ideologie, de politiek van globalisme die Anglo-Amerikaanse multinationals en bankiers ons opdringen via onze geprivatiseerde overheid. (bv ambtenaar Hugo von Meijenfeldt)

Slimmer omspringen met energieverbruik, dat is ALTIJD goed natuurlijk. Zet de staldaken maar vol met zonnepanelen. Maar het moet geen ideologie worden, die ten koste van de rest van je bedrijf gaat.

BIj CO2-gedoe is geen enkel dier qua welzijn gebaat

Wat hebben boeren in Friesland nu te maken met die aan de andere kant van de planeet? Laat ieder boerenbedrijf immers de zelfbeschikking en ruimte om naar lokale omstandigheden en eigen professioneel inzicht het goede te doen.

Die nuchtere hardwerkende vakmensen weten meer van het land, natuur en hun dieren dan 99 procent van al die ‘managers’ bij zo’n multinational-bureaucratie met hun papieren standaarden. Alle lasten die zij in klimaatgedoe moeten steken, gaan ten koste van veel belangrijkere waarden als natuur, de tijd die ze in dierverzorging kunnen steken….Of in hun eigen gezin, menselijke waarden.

Uw Rechtse Hippie voelde zich meteen bij ze thuis, in die Open Inrichting die Neo-Liberaal Nederland werd.

Met slechts 1 afnemer voor hun melk kun je bij boeren natuurlijk niet van een ‘vrije markt’ spreken. Friesland Campina betaalt al jaaaaaaren het zelfde melkgeld, zo’n 30-40 cent per liter. En dat is dan ook nog beter dan wat boeren in Duitsland kunnen krijgen. En ze krijgen hier ook nog een naheffing van FC over de melk, dus dat ze net tevreden genoeg blijven om niet in opstand te komen.

Raaigras-woestijn bij Jorwerd, met de toren van de Mammon (Avero) op de achtergrnd

De enige manier voor boeren om al die lastenverzwaring uit naam van ‘het Milieu’ te betalen- bij gelijkblijvende opbrengsten- is via grootschaligheid en kostenbesparing.

Zicht op oprukkend Leeuwarden vanaf Jorwerd met grutto, mei 2015

Oftewel, de ruimte die boeren over hebben om met natuurwaarden rekening te houden neemt af met de groei in milieuregels (= kostenopdrijving). Alleen LASTENVERLICHTING redt de boerennatuur zoals ik al beschreef in ons boek ‘Ecomodernisme’ (Nieuw Amsterdam 2017)

Wanneer je als boer al 3 ochtenden kwijt bent met papieren gezeik en het stoeien met ambtenarij; bedenk waar dat ten koste van gaat bij boeren… Vele nog gezonde boerenbedrijven twijfelen met hun nageslacht of zij in de Open Inrichting Nederland hun bedrijf nog wel willen voortzetten.

Je moet wel gek zijn, om met al dat gedoe nog boer te willen zijn, zo vertelden boeren op Texel me ook al. Dat je 5-10 jaar kwijt bent voor je een vergunning krijgt om een stal te bouwen. Op je ‘eigen’ land.

DIT noem ik Potverdomme ‘landschapspijn’, subsidie-velden waar het wemelde van de grutto’s in mijn jeugd

Meten met twee Klimaten
Het levert ook meer op om je land te verpachten als zonne-industrieterrein. Dat levert pachtgelden van 7000 euro per hectare op, 20 jaar vast en je kunt vervolgens achteroverleunen. Voor ‘het klimaat’. šŸ™‚ De globalistische energiepolitiek van De Staat/Oligarchie BV.

Vooralsnog behoort uw Rechtse Hippie tot een (groeiende) minderheid die zegt ‘tot hier en niet verder’. Wie nu zwijgt, weet zeker dat ie straks monddood is. De tijd van pappen en nathouden is voorbij, wat sommige weekdieren dan ‘partijen verbinden’ noemen. Onzin slikken uit angst voor subsidieverlies, en geld verdampen aan vergaderen met ‘managers’ (mensen die van niks niets weten, en die ’t ook niks interesseert).

Uw Rechtse Hippie is een trotse Fries

Uw Rechtse Hippie laat zich de mond niet snoeren, Leaver Dea as Slaef. Liever dood dan in een leugen moeten leven, wat iedere totalitaire maatschappijvorm automatisch is. Iedere dictatuur hangt van leugens aan elkaar, en kan waarheid niet verdragen.

Dat boeren volstrekt onredelijk en leugenachtig behandeld worden door onze geprivatiseerde overheid, en de Nederlandse Voedsel Waren Amateurs (NVWA) is een uitgemaakte zaak, zoals ik al in VORK voorrekende. Dat een vredige bloemenweide met koeien ‘milieuprobleem’ wordt met ‘geblokkeerde koolstofvastlegging’ (LUC-emissie) OMDAT het land in boerenbezit is.

Maar is dat zelfde land met koeien bezit van Natuurmonumenten dan heet ’t natuurgebied, en zou ’t plots CO2 vastleggen.

Via academische OPLICHTING zet je onze boerenstand in de beklaagdenbank, lees het artikel

Dus een administratieve handeling bepaalt de ‘milieu-impact’, via belangendiscriminatie door de geprivatiseerde overheid (de onheilige drie-eenheid actieclubs, ambtenarij en academici die ik ‘Bureaucratisch Academisch Complex noem, BAC).

Het enige goede aan Carola Schouten zijn dan ook haar dikke tieten. De eerste LNV-minister waarvan je een harde lul kunt krijgen in jaaaaren. šŸ™‚

Het meten met twee klimaten ten opzichte van onze boeren is slechts 1 van vele voorbeelden, waarmee het BAC-geboefte ze belazert. Het leed dat de boerenstand uit naam van ‘het milieu’ is aangedaan is onmenselijk. Aanwijsbare ambtenaren en hun academieprostituees in Wageningen als Leen Hordijk, Wim de Vries eva zijn PERSOONLIJK verantwoordelijk. Zij mogen hun straf niet ontlopen.

One Reply to “Friesland Campina dringt boeren globalisme-ideologie op…”

 1. Mooi geschreven Rypke,
  Onze mooie coƶperatie met boeren aan het stuur zijn inmiddels al geĆÆnfiltreerd door alle groenlinkse stadse figuren met een opleiding duurzaamheid verkopen, en via reclame uitingen planet proof melk als beter bestempelen en daar bij niet schuwen om de niet pp melk af te serveren als niet duurzaam..
  Als je het mij vraagt is de grote duurzaamheid vraag niet hoe we producen, maar door wie. Als ouders kinderen niet meer kunnen enthousiasmeren voor het vak, en steunen in het feit dat het je levenswerk is. Dan krijgen we een nieuw soort landbouw crisis, een met onverkoopbare boerderijen. Het enige verschil met krap 90 jaar geleden is dat de jeugd nu de keus heeft om iets anders te doen, waar ze in de 30iger jaren uit armoede maar boer bleven.
  https://www.youtube.com/watch?v=UCw-szKt2bo
  Al een ouder album van Piter Willekens, maar nog o zo actueel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *