Het gonst van de bijen bij de boer…

Prachtige Japanse Kers

Voor ‘insectenherstel’ hoef je niet gestudeerd te hebben, want het enige dat je nodig hebt is een schep en een fruitboom uit het tuincentrum. Die plant je voor je huis of boerenhof, die bloeit in het voorjaar en vervolgens gonst het van de hommels, bijen en zweefvliegen. Zo vond ik deze prachtige Japanse Kers voor het boerenbedrijf aan het Klutenpad in de Noord Oost Polder.

Zoem Zoem

Gonzend van de hommels, die het geen barst kan schelen of het nu een ‘Japanse’ of ‘Inheemse’ kers is. Als ie maar nectar geeft.

Normale mensen, waar vind je ze nog…

Van boerenvader en zoon, ze beheren ook de 48 hectare ‘nieuwe natuur’ van Flevolandschap, waar een weidevogelorgie in theorie moet ontstaan. Nadat Flevolandschap die 48 hectare in 2013 voor minimaal 3-4 miljoen euro subsidie verwierf om er ‘kwetsbaar verboden zone’-bordjes bij te zetten.

Het enige verschil met regulier boerenland, is dat er nu zo’ ‘Kwetsbaar Ausweiss’-bordje van zo’n Postcode Loterijclub bij staat. Het wordt ook gewoon nog door de boer beheerd.

Moeten ze daar tot 15 juni wachten met maaien, terwijl het gras al meters hoog staat; alsof daar dan nog weidevogels willen zitten. Omdat de achter het Bureau-op- zijn-salariswachter die ambtelijke normen in zijn voorschrijfboekje heeft staan. Terwijl nu het voorjaar al een maand eerder begon, en de boer bij mij zijn eerste snee al maaide.

Er zat werkelijk niet 1 weidevogel…. terwijl op het boerenland de kievit aansloeg op een kiekendief

‘Nieuwe Natuur’ 🙂

De achter het bureau op zijn salaris wachter, 1 van de zeldzame momenten dat ie de natuur ziet. Christenhond Trudy mocht ‘m direct niet…

Aan de andere kant, ongetwijfeld kunnen die boeren zo van 48 hectare weer de ‘Betalingsrechten’ beuren, de pachters-subsidie van 2-300 euro die de EUSSR uitkeert via het GLB.Je hoeft geen kritiekloze supporter van boeren te zijn. De realiteit is genoeg.

Ik bedoel, die met herbiciden bruin gespoten velden, voor het gemak van omploegen: kan iemand mij vertellen waar die Roundupsteppes voor nodig zijn? Het oogt PR-matig gezien niet meteen vooruitstrevend. Al snap je wel dat haast en kostenreductie de meest gekozen optie zijn bij giga-grondprijzen (in de NOP wel 130 duizend eu per hectare) en eindeloos opstapelende milieuregels die lasten verzwaren.

Het is – ook met al die verzachtende omstandigheden- niet zo dat je hier nu een voorjaarsgevoel bij krijgt, zo’n Roundupsteppe.

Bruin gespoten met Roundup (?)

Tsja, daar word je als Rechtse Hippie OOK niet vrolijk van…

Het eggie is voldoende, althans voor uw Rechtse Hippie die standpunten graag aanpast bij ander bewijs. Niet vastroesten, of commercieel belang bij een standpunt krijgen, dat je ‘deskundige’ wordt. Maar altijd verder blijven kijken…

Je moet enkel geen dingen beweren die niet waar zijn, over de rug van boeren. Zoals keiharde en eenzijdige verbanden suggereren tussen boeren en Insectogeddon, die er niet zijn. Alsof boeren het hele land met insecticiden (wat weer geen herbiciden zijn) zouden doodspuiten, waardoor je die beschuldiging kan koppelen aan je ideologie van milieuglobalisme.(‘biodiversiteitcrisis’)

Bloeiend bij de boer….

Zulke simpele observaties als hierboven, die tonen al: het KAN eenvoudig niet waar zijn, een hard verband tussen moderne landbouwpraktijk en een GECLAIMDE insectenafname. Want waar komen al die insecten dan vandaan, pal tegen 1 van de meest intensief bespoten agrocultures die mogelijk zijn: bloementeelt.

Niet liegen, dat houdt dus in dat de gehele PR & Reclame-afdeling van Natuurmonumenten van 80 FTE een andere baan kan zoeken, met hun leugenachtige pisnichtje Bjorn ‘sla mij’ van den Boom..

🙂 Natuurmonumenten staat op instorten, ledental keldert al jaren met tienduizenden per jaar

Want morgen laten we zien, dat juist HET BEHEER van Natuurmonumenten, verschraling tot insectenarmoe kan leiden zoals zij uit eigen natuurgebiedjes melden. Dat heeft alles met het wanbeleid van die overgesubsidieerde natuurprutsers te maken. En geheel niets met de boeren.

De boeren hebben op Twitter en Facebook alvast een ‘hashtag’ ‘Insectenopdeboerderij‘. Gewoon tonen, zoals hierboven, dat de realiteit en agitatiepropaganda nogal eens uit elkaar liggen. En zo kunnen boeren- al is het dan via een negatieve aanvliegroute- toch weer wat van deze aanval leren. Heb je vijanden lief, want alleen door weerstand kweek je karakter.

Geen climate smart agrofoodsector maar Boer!

Dankzij al die campagnelaster, kunnen meer boeren voor zichzelf nadenken hoe zij bekend willen staan als beheerder, rentmeester; in plaats van dat die uurtje-factuurtje-leuteraars van LTO dat halfslachtig voor ze doen. Dus waarom geen nieuwe revolutie van Boerenzelfbewustzijn?

Dan klets je vooral ook niet met de tegenpartij mee. Je bent geen ‘Planetproof Climate Smart Sustainable Agrofoodsectorrrrr’…en ander slap geouwehoer.

… maar boerenbedrijf, een gewone Boer. Een uitstervend ras van Normale Mensen in de Open Inrichting Nederland. Dat hogere gehalte realiteitsbesef, daar kan ieder Randstedelijk Sneeuwvlokje wel wat van leren.

4 Replies to “Het gonst van de bijen bij de boer…”

 1. De boeren, de laatste Vrijen, ooit gerespecteerd als de priesters van de Aarde, zich bewust van de noodzaak de Aarde vruchtbaar te houden sterven uit.
  Worden goed betaald de Aarde van haar vruchtbaarheid te ontdoen en zo woestijnen te creëren waar zelfs hen die roepen om een menswaardig bestaan niet langer gehoord worden, gele vestjes of niet.
  Logisch gevolg van de psychopaten gezeteld in de club van Rome, die ooit besloten dat er teveel mensen zijn en dat ze er iets aan gingen doen.
  De huidige genocide van plant, dier en mens in die optiek aanschouwende, maakt het verblijf in de open inrichting duidelijk.
  In het land der blinden is éénoog koning…….

  Stay Human,

  Jos.

  1. @Gerrit: ‘evenwichtig’ hangt sterk af van de theorie en context. Vanuit bedrijfsgemak en kosten begrijp ik de greep naar herbiciden, maar vanuit boeren-PR is het misschien wel een van de meest stupide dingen die alle clichees bevestigen…

   Ook het resultaat, zo’n hoogglans-raaigrasmat zonder 1 bloempje, dat is slechte PR voor boeren, al zal zo’n agro-industriele racebaan nog zoveel gras opleveren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *