Hoogmoed komt voor de val van de NATO…

Lucifer, de Lichtbrenger

Op de zondag is het Rustdag voor uw Rechtse Hippie, hier op De Abdij. Dus geen profane boodschap maar een meditatie uit de antieke Statenbijbel. Vandaag Lucifer de Lichtdrager, de Morgenster uit Jesaja 14:11-17. Wanneer de Heere zijn profeten uitstuurt, kan JHWH nogal eens wat norsig uit de hoek komen.

Het blijkt steeds dat Hij vooral aan Hoogmoed een broertje dood heeft, mensen die zichzelf verheffen. Linkse Eigengeilers en natuurlijk Satan, Lucifer, die als God wilde zijn. Moet je lezen hoe Jesaja hier dan tegen te keer gaat als boodschapper van JHWH:

De Tekst van vandaag

…wie dus ‘ten heemel wil opklimmen en zich boven de sterren God’s wil verhogen’, die zal nedervallen. En hoe…. In de King James staat de passage als volgt beschreven:

Lucifer de Morgenster

Net als Prometheus die het Godenvuur stal om het bij de mensen te brengen. Alsof de val uit het Paradijs al niet genoeg was, dat we nu in staat zijn De Hel op aarde te vestigen dankzij het secularisme van De Verlichting, aanbidding van Het Licht der Rede: Lucifer de Lichtbrenger, het Vrijheidsbeeld van de Verenigde Staten is ervan afgeleid.

Zoals ook CS Lewis schrijft in ‘Brieven uit de Hel’: de duivel is een hoogmoedige geest zij verdraagt geen spot. Zodra je Uncle Sam bespot, dan krijg je drones op bezoek en regent het ‘rechtvaardige bommen voor De Democratie’.

Hoera, al 70 jaar Dood & Verderf BV (NATO)

Lucifer is ook een beetje als Harm Edens, de eigengeiler uit de Achterhoek, de Jeroen Paauw van Terschellinger badgasten. Hoogmoed kan zich ook in het tegendeel uiten, valse bescheidenheid van het Fries Minimalisme. Dat je een slechte eigenschap, luiheid en stupiditeit wilt verkopen als hoger inzicht ter zelfverheffing.

De antieke Statenbijbel, voortaan Iedere Zondag

Die zelfverheffing, daar heeft de JHWH van het Oude Testament een broertje dood aan. Bij vers 22-23 gaat Jesaja namens JHWH dan ook helemaal los:

Want ik zal tegen hen opstaan, spreekt de Heere der heirscharen en Ik zal van Babel uitroeien den naam e het overblijfsel, en den zoon, en den zoonszoon, spreekt de Heere. En ik zal het stellen tot eene erve der nachtuilen en tot waterpoelen en Ik zal het met een bezem des verderfs uitvagen, spreekt de Heer der heirscharen.

Death Triumfant?

Nee, een lieverdje dat is de Heere niet. Of zouden ze het gewoon verdiend hebben? Want stel dat er geen straf en gerechtigheid is, hoe kun je dan 70 jaar oorlogsmisdaden door de NAVO duiden, het instituut dat de permanente Koude Oorlog gaande houdt? Hoe de Amerikanen alle Duitse stede platbombardeerden, en nu al weer 74 jaar Europa bezet houden via Brussel en CIA-creatie de Europese Unie met haar Euro-dollar…

Komen die dan ook weg met de miljoenen vermoorde Vietnamezen, Cambodjanen, Irakezen, de puinhopen die het Seculiere Globalisme-Liberalisme over de wereld verspreidde, die oorlog tegen traditie om ‘Het Einde van de Geschiedenis’ te brengen…

2 Replies to “Hoogmoed komt voor de val van de NATO…”

 1. Jehovah is een god van gerechtigheid. Hij heeft het allang verteld: lees Daniël 2, vanaf de geïnspireerde uitleg over de opeenvolgende wereld machten. Die kent u toch zeker wel?

 2. Daar gaan ze niet mee wegkomen.

  Duidelijker worden de kritiekgeluiden.
  Onderzoek 9/11
  Wikileaks
  De vraag is of Er in de EU mensen op gaan staan, die de VS een weerwoord gaan geven. Daar ziet het helaas nog niet naar uit.
  De VS beschouwen haar al niet meer als God own country. Ze zijn Satan gestuurd.

  En die krijgt voorlopig vrij spel, zoals voorzegd. Tot hoelang weten we niet. Dat het onplezierig gaat worden weten we wel. Dat de katholieke kerk er een onsmakelijke rol in gaat spelen is voor mij ook duidelijk. Zoals hier ook al een paar gezegd is, gaat de protestante kerk ook geen richting in geven.

  Dat is verder ook allemaal niet belangrijk.

  Een ieder moet voor zich, Jezus als zoon van God accepteren en zijn simpele regels volgen.

  Oordeel niet. Het oordeel is aan Mij zegt God den Heere.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *