‘Hoera, we staan in de file!’

Hoera, we staan in de file!

Zelfs op het misschien wel drukste stukje Nederland, de A4 tussen Amsterdam en Schiphol vind je evenveel of zelfs meer natuur dan bij Natuurmonumenten en haar met Postcode Loterij-koeien begraasde ganzenfokcentra, aka ‘Nieuwe Natuur’ met rollatorparcours voor kwetsbare en ernstig bedreigde donateurs.

De rozen in bloei

Hoera, in de file!

Wanneer je dan in de file staat, en je filegenoten relaxte lounge draaien in de auto, we staan een half uur stil, terwijl we dansen en ons lot vieren met ‘hoera, we staan in de file’, dan heb je eindelijk eens de kans al die bloemenrijkdom van de A4 vast te leggen.

Koekoeksbloemen, wit

Koekoeksbloem met Amstelblik

De koekoeksbloem, de smeerwortel, de klaproos en natuurlijk de roos die tussen de drukke spoorbaan en de A4 net in bloei stond te zijn. Je kunt balen dat je vast staat in het verkeer, maar ook van de nood een deugd maken. Mijn filegenoten maakten er een klein feestje van. Wat nog ontbrak was een mobiele bar met hapjes en drankjes, en zo werd ’t in de verkeersopstopping nog gezellig ook.

Smeerwortel, normaliter een moerasplant

Met de camera bij de hand, kon je zo foto’s schieten op plaatsen waar je anders nooit bij zou kunnen. Maar waarvan je dacht; verrek, dat zou ik graag vast willen leggen, iedere keer dat je er voorbij reed.

Die hebben ze bij Natuurmonumenten ook, maar hij groeit dus overal, koolzaad

Dus dan kun je balen dat je de afspraak mist, maar ook denken ‘Insh Allah’ en uiteindelijk bleek dat ook allemaal beter op zijn plek te vallen.

Klaproos

En de roos

Het drukste punt van NL en toch natuur!

De hele wegberm 1 ecologische verbindingszone en bijenlint

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *