Trudy, een creatie van dominee Jack Russell

Overal mee

Vaste lezers van Interessante Tijden kennen HET model van uw Rechtse Hippie al, Trudy de christenhond, langbenige Jack Russell. Sinds gisteren is ze ‘ziek als een hond’, dat ze zelfs de worstjes niet lust en moet kotsen. We vrezen Leptospirose, wat ze oplopen in contact met water besmet met die bacterie. (bv uit muizenpis)

Of wanneer ze bv muizen vangen, en daar is Truusje goed in.

We racen vanochtend naar de dierenarts voor antibiotica, want zonder Truusje is er geen bal aan om op stap te gaan de natuur in. Dog is het anagram van ‘God’, altijd bij je, het is 1 van de meest bereisde hondjes van NL.

Zulk soort rekeningen komen er hard in bij deze Zelfstandige Zonder Perspectief (ZZP’er), dus wie een getal op zijn rekening heeft met meer dan 3 nullen er achter,  en wie dagelijks in woord en beeld wat opsteekt hier. Doneer aub voor Trudy op de stichting die Interessante Tijden ondersteunt, want de eigen palindroom naderend (44) zou ik de boze droom niet willen meemaken, ze kan nog minstens 10 jaar mee.

Dat kan via Stichting MW&B. IBAN NL04INGB 0005526038 ovv DIERENARTS TRUDY

Ieder deeltje heeft een anti-deeltje, zoals Trudy hier ook een anti-Trudy heeft. Haar spiegelbeeld in ’t water

Het doneer-oogmerk vermelden is belangrijk, anders ziet de stichting niet voor wie ’t bedoeld is. En alvast een pootje van Truusje.

Christenhond Trudy doet de typische terrier-ren

Trudy ruikt een grafsteenmarter, mijn excuses voor deze oneerbiedige actie

Nou heb ik Wouter Koolmees te pakken, zal ik ‘m aan Trudy geven?

Trudy!

Trudy op de Bussumer Heide

Trudy met de vissers op de Noordzee mee

Meerfelder Maar met links de Mosenberg. Trudy overdenkt de wetenschappelijke twist tussen de Plutonisten en Neptunisten over de vraag of basalt van vulkanische oorsprong was of sediment door water afgezet

Trudy; mijn christenhond

…dus eh, pas maar op Trudy…

Trudy gaat voor in de duisternis

Trudy snapte er ook niks van, maar als terrier hielp ze al graven bij het ‘natuur ontwikkelen’

Trudy doet haar grote boodschap op de Sylt. Dan verspreiden de hondjes altijd hun geurvlag. Zo zijn de hondjes…

Trudy komt ook op de Russische TV

Trudy weet raad met al uw plaagdieren, bel 0624162988 en vraag naar haar verjagingstarieven

Christenhond Trudy op boerenland MET bloemen… de terrierren van Trudy bij volle energie

EN DAN HET HEUGELIJKE NIEUWS, na de dierenarts te bezoeken in Blokzijl. Terwijl ik als pessimist tot in de kist al aan een vroegtijdige dood dacht, vond de dierenarts geen koorts of infectie die op ziekte van Weil zou duiden; die vaak dodelijk is. Wel meteen de hele hondjes-APK met inentingen gedaan, zoals tegen Leptospirose, ontworming en de hele mikmak.

Hoera! Wat een opluchting, want ‘Man’s Best Friend’, dat is als je kindje en alle miljoenen hondenliefhebbers begrijpen wat ik bedoel. Er is geen dier dat zo op mensen lijkt als de hond, mensen zijn ook roedeldieren, gericht op rangorde en status.

Waar je een kip, vis, kat of hert zo kunt slachten, daar heb je bij een hond die altijd bij je is- nu op schoot snurkend bij ’t schrijven- een verregaande antropomorfe identificatie. Al ken je natuurlijk de Chinese voorkeur voor honden, culinair gezien.

Trudy, christenhond

Trudy loopt op straat ook automatisch naar de deur van kroegen toe. Ze voelen je aan… Ze heeft zich ook als Pussymagnet meermaals bewezen. Waar je er om moet denken, ze niet bij een warme afspraak weer mee te nemen. Dan blijven ze jaloers blaffen, want er mag maar 1 de nummer 2-teef zijn bij de hondjes.

Het is ook een hond met mensenkennis. ‘Goede’ mensen herkennen ze, de echte vertrouwelingen uit je binnencirkel maken ze een dansje bij. Andere mensen zijn ze op z’n best neutraal mee, hoeveel worst ze ook voeren.

Maar mensen met iets verdachts, humorloos of dommigs als mompelende diep-Friezen van ‘ooioi net san grutte hun’, daarbij blijven ze grommen. Zoals de Postbode hier in de buurt met zijn wat schimmige kop. Die komt ze al grommend tegemoet terwijl die nog aan ’t eind van de straat is. Zelfs vanuit de auto voorbij rijdend herkent ze ‘m en is ’t direct grrrrrr.

Trier

Een terrier is kortom humor, een hond met vertekend zelfbeeld in optimistische zin. Toen dominee Jack Russell (1795-1883), predikant in Devon deze hondjes fokte als oprichter van The Kennell Club, heeft hij ze mogelijk naar een eigen evenbeeld van ironische humor gefokt. Vanuit de Foxterriers, bedoeld om vossen in hun holen na te jagen.

Wel fel en een echte killer (kippen, konijnen, vogels, muizen en vooral ratten schudden ze kapot), geen allemansvriend en tegelijk aanhankelijk. De eerste Jack Russell, die stamvader voor zijn hondjes werd heette ‘Trump’. Net als Donald, het betekent ‘troefkaart’.

De regisseur, Trudy

Er zit bij Trudy een Boerenfox in gefokt, voor de langere benen. Bij veel Jack Russell-terriers zit ook een spasme in de achterbenen, die bij Trudy af en toe opwelt. Verder hebben ze die typische jachthond-trekjes. De drang om te graven is instinctief, wat wel gek is: hoe gedrag, een drang tot handelen in genen kan zitten.

Ze gaan ook automatisch holen van dassen en vossen in, die ruiken ze op afstand en gaan ze achterna.

Trudy heeft een vriendje, Rover, ook een Jack Russell, maar dan een ‘echte’ met korte benen

Trudy in de Romangne (FR)

Trudy!

Wanneer Trudy over een jaar of 10 echt stokoud is, op haar 18de is ze als een 110-jaar oude dame, (nu middelbare teef van 50), dan nemen we weer een Jack. De enige kleine hond waar je als man zonder schaamte mee over straat kunt. Of anders een mooie Mechelse herder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *