‘Duurzame Energie’? Groene moordmachines!

Oudste Windfarm Nederland bij Oosterbierum

Andrew Montford van de Global Warming Policy Foundation zet voor de Britse situatie op een rij, wat voor aanslag duurzame energie op de natuur pleegt. Zijn rapport ‘Green Killing Machines’ kun je hier opladen. Door het enorme ruimtebeslag vernielt klimaatbeleid het gehele platteland, en miljoenen voorheen ‘beschermde’ vogels worden uit de lucht gemept. 

Je hoeft niet ‘tegen’ windmolens te zijn, zoals je ook niet tegen zout water in zee bent of een tostie-apparaat. Maar je dient slechts je calculator te pakken en je gezonde verstand te gebruiken.

Een technologie die als leuk extraatje is bedacht als windmolens, wisselvallig als ‘het weer’/de natuur, die is ongeschikt om alle energie te leveren aan een intensieve economie. Dat is geen mening maar constatering. Iedereen met de herseninhoud van een pinda of meer zou dat kunnen begrijpen. Maar het kan zijn dat miljardensubsidies het denken bemoeilijken.

Inmiddels verschijnen ze overal in natuurgebied, ook in nationale parken van Ierland tot Duitsland. Dat is een walgelijke misdaad die de goddeloze medemens volledig valt toe te rekenen. Want ‘het milieu’ gaat over alles behalve de natuur, het is seculier-progressieve politiek die de vernietiging van traditionele structuren beoogt uit de koker van ‘Liberals’ aan de overzijde van de Grote Plas.

Forest Windfarming 🙂 het voor windturbines gekapte Robbenoordbos

We rekenden hier al voor dat 50 procent ‘biomassa’ als onderdeel van de energiemix het landbouwoppervlak van 3 maal Nederland vraagt. Met 21 duizend windturbines op de beste visgronden van de Noordzee zijn we in 1 tik van de molen ons heerlijkste natuurvoedsel en visserij kwijt.

Een kerncentrale vraagt voor een stabiel vergelijkbaar vermogen een factor 200 minder ruimte. Al zit aan de ontwikkeling daarvan ook natuurlijk nadelen. In Afrika moet je geen kerncentrale willen plaatsen, dat werkt alleen in landen met een veiligheidscultuur.

Niemand wil ze

We citeren Montford:

Renewable energy has developed itself a reputation as being environmentally friendly. This report will show that this reputation is entirely undeserved.

Far from improving the world around us, wind, solar, biomass and even hydropower can be highly damaging. A renew- ables revolution on the scale envisaged by global warming activists will see our landscapes desecrated, our fields industrialised or turned to monocultures, and our wildlife slaughtered.

Far from making the world a better place, renewable energy will destroy all we hold dear. Is this really what environmentalism has come to mean?

We berichten hier al over de waanzin, dat Staatsbosbeheer bos kapt om op te stoken in een bomencrematorium tegen 33 euro subsidie per MWh. Ook Zembla sprong hier nu op, en plots doen Groen Linkse partijbonzen of ze fors gekant zijn tegen het beleid waarmee ze zelf instemden (Energieakkoord 2013).

Forest destruction for climate protection

Wanneer je al afdoende met sarcasme en cynisme over de medemens gezegend was, dan doet ‘duurzaamheid’ nog een gooi de grenzen hier tot het uiterste op te rekken. Zonder God- de ‘Vreze des Heeren uit de Bijbel- is er geen moraal. Het ergste kwaad geschiedt door mensen die menen zelf goed te zijn.

Ja sorry, we helpen ons er vandaag wat eenvoudiger af. Ik moest ik voor een magazine en een website nog 2 verhalen schrijven. Dus dan is dit vandaag wel even mooi zo. Na vanochtend al een verhaal van 3000 woorden te componeren ben je dan wel even uitge-OHt.

Dus heb een goed weekeinde.

2 Replies to “‘Duurzame Energie’? Groene moordmachines!”

  1. @Ludo, wat bedoel je? Zijn er windturbines die geen vogels uit de lucht meppen? Nee dat bedoel je niet…

   Zijn er windturbines die plots niet het gehele landschap in bezit nemen?

   Nee die zijn er niet

   Zijn er plots windturbines die WEL stabiele netstroom leveren, ipv weers-afhankelijke wiebelstroom die de efficientie en daarmee het rendement van het energie-systeem kelderen, zodat je netto misschien wel MEER fossiele backup nodig hebt?

   Nee, die zijn er niet

   Er moet altijd subsidie bij, het zij direct of via lastenverzwaring aan de netbeheerkant.

   Kortom, iedereen die het windsprookje aanhangt is op zijn best een opportunistische en inhalige ezel, en op zijn slechtst een leugenachtige oplichter die in een ethisch functionerende samenleving zou worden opgeknoopt aan de hoogste boom

   Want wie niet door ‘de leugen’ ook persoonlijk is aangedaan, die is ethisch niet in orde. Het is ook erger om op ‘de juiste toon’ te liegen om beschaving te veinzen, dan om boos over die leugen te worden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *