‘Klimaatwet moet wankelend financieel systeem redden’

Klaas Dijkhoff, Fun Loving Criminal/Liberal

De hier reeds vorig jaar ontvouwen theorie dat de Klimaatwet er is om bankiers te redden, die werd afgelopen weekeinde door Karel van Wolferen bij Cafe Weltschmerz ook verdedigd. Sociale bevestiging van wat je schrijft is ook belangrijk, omdat de meeste mensen ‘waarheid’ niet analytisch beoordelen met kennis van zaken, maar adopteren op basis van sociaal-emotionele criteria: ‘wat ik vaak hoor’, danwel ‘wat sociale autoriteit krijgt’.

Bij deze dan, want Van Wolferen is een goed geinformeerd en kundig mens, ooit ondermeer Rusland/Azie-correspondent voor NRC Handelsblad, toen dat nog een kwaliteitskrant was.

Steeds meer mensen krijgen het door, zie HIER

CO2 en Biodiversiteit om publieke investeringen los te peuteren
Lees daartoe ook mijn verhaal ‘Hoe Milieuclubs en Multinationals elkaar helpen‘ in Elsevier Weekblad van februari 2018. Het laatste verhaal dat ik voor Elsevier mocht schrijven, terwijl ieder woord daarin waar is en uitkomt. En het verhaal ‘Geoliede Klimaatlobby‘ uit mei 2016, drie jaar geleden, met hulp van Zweeds onderzoeker Jacob Nordangard.

Ook ‘biodiversiteit’ moet net als CO2 zo’n bankiersproduct worden, dat heet dan ‘Natuurlijk Kapitaal’ en er is al een ‘Earth Dollar’ ontworpen.

Juist de met het financiële circuit verweven energie-industrie van de Rockefellerfamilie hielp het klimaatverhaal opblazen (David Rockefeller en zijn Trilateral Commission en Henry Kissinger). Terwijl de linkse media hun eigen complottheorie in de lucht houden, die van Liberal historica Naomi Oreskes en Eric Conway. Alsof zouden een paar gepensioneerde ingenieurs, en wetenschapsjournalisten in de blogosfeer met de olie-industrie samenspannen tegen de onfeilbare klimaatwetenschap. 🙂

Rabobank

Wat Van Wolferen inbrengt, in gesprek met Sander Boon (thuis in het financiële circuit) is van de ‘Geoliede Klimaatlobby’-theorie- 3 jr terug in Elsevier beschreven- een extensie.

Zo staat de Deutsche Bank bijvoorbeeld al jaren op wankelen, en een crisis vergelijkbaar met 2008 of veel erger is niet denkbeeldig. Tenzij je dus een Green Deal/New Deal-achtige kapitaalinjectie forceert via wetgeving, zo hoopt men. Anders gaan de pinautomaten op zwart, en krijg je straatrellen in de grote steden. Mede daarom, ging ik 9 jaar terug op het platteland wonen.

Vroeg of laat implodeert het huidige financiele systeem, wat natuurlijk ook een politieke en sociale crisis wordt vergelijkbaar met de Beurskrach van 1928 en opvolgende oorlogsjaren. Dan komt ook alle opgebouwde etnische spanning boven, en reken er niet op dat de politie je dan zal beschermen.

Wat Van Wolveren en Sander Boon verder opmerken: de jaren ’90 golden als het tijdperk van ‘privatisering’, maar in werkelijkheid zag je een vervlechting van de politieke en financiële macht. Ook dat beschreven we hier al; de scheiding tussen ‘werk’ en staat werd non-existent, wat ook het verdienmodel is dat ‘duurzaamheid’ heet: privaat gewin op publieke kosten onder staatsdwang.

Prik door de propaganda, en denk logisch na 2 mei 2016, lees HIER

De meeste maatregelen die de Rutte-kabinetten namen betroffen het publiek gefinancierd aanjagen van investeringen via bijvoorbeeld de Crisiswet. (2010), waaronder nu al de windmolen/energie-projecten reeds vallen. Je kunt de Klimaatwet als extensie van die Crisiswet zien.

Zeker nu De Staat der Nederlanden haar staatsschuld verdubbelde, en daarmee de reeds 12 miljard euro rentelasten over die schuld. Terwijl aardgasbaten afnamen, waarmee traditioneel die bankrente afgekocht kon worden.

Trillions of public spending needed; who benefits?

Tien Duizend Miljard euro moet ‘Parijs’ losweken
Men wil immers 10 duizend miljard euro investeringen losweken uit naam van ‘het Klimaat’. En met de Klimaatwet trekt Nederland daarvan 1000 miljard euro naar zich toe voor ‘De Energietransitie’, die nuchter gezien nergens voor nodig is. Dat wij kolencentrales sluiten, terwijl India en CO2-reus China nog ettelijke kolencentrales bijbouwen.

Het is uitgesloten dat ons ‘Klimaatakkoord’ enige significante klimaatinvloed heeft. En de overheid WEET dat ook, dat schreven ze zelf…

Dus gaat het uitsluitend om het lostrekken van de duizend miljard euro uit de Nederlandse bevolking voor zoemende warmtepompen, zwiepende windmolens enz, investeringen die op papier het BBP opkrikken. We toonden al hoe Klaas Knot van De Nederlandse Bank nog maar net lid is van de Trilateral Commission van wijlen JP-Morgan Chase-Bankier David Rockefeller, en hij begint plots gekke dingen over CO2 te roepen.

Poolse MIG nu in NATO-dienst. Oorlog levert bankiers ook winsten,net als ‘de strijd tegen klimaatverandering’/hete lucht

Alsof ze bij de Bank for International Settlements (BIS, centrale bank van alle mondiale banken in Basel, DNB-voorzitter Knot is daar ook lid bestuur) in 2012 plots besloten koolzuurgas te geven: die streven de volledige mondiale vervlechting van het financiele circuit na, EN de Europese Superstaat. De BIS ontwierp ook de Euro.

 • Het puzzle-stukje dat hier nog ontbreekt is het letterlijke bevel/document waarop staat ‘wij gaan CO2-beleid gebruiken als achtervang voor het financieel systeem’.  We houden ons warm aanbevolen!

Maar wie logisch redeneert, de sociale en financiele netwerken achter CO2-politiek analyseert kan als vanzelf al dicht bij die conclusie komen. Wie zo’n document vindt, die is natuurlijk spekkoper. Dan heb je zwart op wit bevestigd, wat de beter ingevoerde alternatieve media al jaren vermoeden (bv James Corbett van The Corbett Report, die bankiers ‘banksters’ noemt). Net als oorlog, levert ‘de strijd tegen klimaatverandering’ bankiers hun winsten.

Iedere miljoenen euro’s kostende laser-geleide bom die onze F16s op een gebouw in bv Syrie of Irak gooiden is met publieke gelden gefinancierd. En voor de ‘wederopbouw’ lopen banken ook binnen. Er zijn ook beursgenoteerde sloopbedrijven.

Zo gaat dat ook wanneer je het bestaande Nederlandse landschap vernielt met een Klimaatakkoord, haar bomen opstookt in bomen-crematoria (‘biomassacentrales’), gezinnen ‘van gas los’ dwingt. Aan bestaande afbetaalde waarde verdienen banken niks, wel aan nieuwe (gedwongen) investeringen. Of aan CO2-krediet waarmee je nieuwe boompjes plant, windturbines enz.

Bewijzen voor de theorie dat de Klimaatwet 1000 miljard euro en meer moet losweken met medewerken van Multinationals als Unilever en Shell (onder voorzitterschap Jan Peter Balkenende), als doel op zich, zijn er al zwart op wit:

Vergeet alle CO2-geklets, het gaat ze om de poen: 10 duizend miljard eruo, (12 duizend miljard publieke dollar)

Planbureau voor Leefomgeving liegt klimaatkosten omlaag
Wie voorbij de wollige verhaaltjes kijkt over planeetje redden. En wie ook weet hoe de academische wereld werkt (geef ze een leerstoel, subsidie, sociale lof, en ‘wiens brood men eet’), die zogenaamde ‘knappe wetenschappers’ van meestal PvdA-of-erger-origine…

Die weet dat ‘klimaat’ over alles behalve klimaat gaat, dat gemiddelde weer over 30 jaar. Je kunt over klimaat debatteren tot de hel bevriest, wat ze op de door Hajo Smit, Marcel Crok en ik opgerichte website Climategate.nl nog steeds doen. (die Van Wolferen nu aan Hans Labohm toeschrijft, de VVD-pensionado die we daar parkeerden nadat hij bij Dagelijkse Standaard weg moest

Het groene bedrog heeft 2 componenten:

 • een technische jas die ingrijpende politiek verpakt tot ‘discussie voor experts’
 • en meesterlijke miljarden-propaganda die op de emotie inwerkt. We toonden al hoe de Club van Rome achter het ophitsen van kinderen zit tot ‘klimaatspijbelaar’.

Bij het PBL heten miljardensubsidies voor klimaatbeleid plots geen klimaatkosten meer

Het IPCC is de technische vermomming van het CO2-product, dat ingrijpende politieke besluiten versmalt tot het domein van een handvol ‘experts’, en mensen die zeggen hen te vertegenwoordigen. Zo staat Jan Publiek steeds met 10-0 achter. Met Klimaat weet je domweg nooit welke kant ’t opgaat, de koude of warme kant.

Wel weet je dat alle beleid gebaseerd is op klimaatmodellen, virtual reality.

En dat die modellen opwarming tot nu toe met meer dan 30 procent overschatten, dus aan CO2 meer ‘warmte’ toekennen dan dat het klimaat dat zelf doet (de ‘klimaatgevoeligheid’). Zie daartoe de TED-x-lezing van mijn broeder in het goede, Marcel Crok, die hij in Roermond hield afgelopen december.

Je moet dus wel iets van de wetenschap weten,  om te constateren dat je wordt belazerd waar je bij staat. Slechts weinigen bezitten die analytische vermogens en kennis. Dus krijgt de kritische kant nooit het politieke momentum, dat je met het simpele bedrog wel krijgt ‘(We redden de planeet van CO2)

Dat technische omhulsel is ook het knappe van het milieu-bedrog, zoals ik vandaag eveneens bij Natura 2000 en de PAS beschreef. Hoe je met ‘gezaghebbende instituten’ een politiek acceptabel weefsel maakt ter verkoop.

Triodos

Aan de technische kant is het bedrog vooral gebaseerd op het veinzen van wetenschappelijkheid. Iets waar tegenover de gewone burger en ‘gekozen bestuurder’ geen weerwoord heeft.

Een mooi voorbeeld is hoe het ‘gezaghebbende’ Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) dit voorjaar klimaatkosten omlaag liegt. Wanneer ze zeggen dat ’t een paar miljard per jaar kost: dan doen ze dat door ‘subsidies’ niet langer op te voeren als kosten. Dus de 73 miljard euro SDE+subsidies die we via een belasting over de energierekening betalen voor de voorloper van het Klimaatakkoord (Energieakkoord van Wiebe Draijer): die heten plots geen publieke kosten meer.

🙂

‘Vertrouw mij’ 🙂 sprak Satan, ik meen het wel goed

En dat is waar zowel Klaas Dijkhoff en Rob Jetten mee weglopen. Dat U ’t maar weet. U wordt voorgelogen en bestolen door uw eigen valse elite. En dan maar gekke dingen roepen over Vladimir Poetin, terwijl we zelf door de maffia ‘bestuurd’ en vooral bestolen worden. Bij ons heet ‘Oligarchie’ (financieel profiteren van staatsmacht) enkel wat vromer ‘Duurzaamheid’. Het zijn dan ook Interessante Tijden in ons maffialandje Nigeria aan de Noordzee.

 • Dus…. waar linkse mediasukkels iets geks roepen over ‘het klimaat’ als negatief gevolg van ‘kapitalisme’: zijn ze zo juist steunpilaren van beleid dat het kleptokapitalisme van bankiers overeind moet houden. Het verschil tussen monopolie-kapitalisme en communisme/socialisme is dan ook zo groot niet.
 • Dat is ook wat je met CO2-schuld doet. Iemand een virtuele schuld aanpraten, die deze met echte arbeid en goederen moet inlossen onder staatsdwang (zoals ook in Griekenland en Ierland al gebeurde, met ander excuus).
 • CO2 wordt een ‘krediet’ dankzij wetgeving, iets dat anders niets waard is een ‘commodity’. Met U de burger als ‘Pound of Flesh’, het onderpand voor Shylock/Rothschild.
 • ‘Like’ en deel dit bericht op je Facebook-tijdlijn (gewoon button hieronder indrukken), ik mag van Mark Zuckerberg en Kajsa Ollongren niets meer plaatsen wegens ‘aanstootgevend’ materiaal dat ‘emotionele schade’ zou veroorzaken. Je mag op FB wel pleiten voor genocide en kindermoord uit naam van ‘de aarde’.

10 Replies to “‘Klimaatwet moet wankelend financieel systeem redden’”

 1. Bedankt voor het artikel. Ik hoopte al dat je de video met Karel van Wolferen had gezien en er wat over zou schrijven. Zal het artikel even delen op je tijdlijn op FB.

 2. Goed stuk. Het patroon van de burger dwingen om geld te ‘investeren’ is al jaren zichtbaar inderdaad. ‘Investeren’ noemen ze het. Wat natuurlijk een nogal opzichtig eufemisme is voor ‘consumeren’. Want om nu te geloven dat goed functionerende producten domweg weggooien om die vervolgens onder overheidsdwang te moeten vervangen voor minder goed werkende producten (HR++ ketel vs warmtepomp) goed is voor het milieu/klimaat, daarvoor moet je dus wel erg naïef zijn. Het geld moet gewoon rollen! En de Grote Massa moet bezig zij met óverleven, niet met léven. Anders krijg je allemaal gezeik met zelfontplooiing en eerder stoppen met werken. Kortom; het vee rendeert minder. Maar de stroomstok waarmee ze opgejaagd worden is uitgevonden; het klimaat. Daarmee kun je een perfecte gouden kooi van financiële verplichtingen (verplichte leningen voor huis en auto) bouwen. Ze kunnen straks geen kant meer op, de sukkels. En ze juichen er zelf voor! Vrágen er zelfs actief om. Hoe dociel kun je worden. Ik zei jaren terug al thuis ‘we moeten hier weg voordat we het niet meer kunnen betalen’. En die kant gaan we op, let maar op. Studieschuld. CO2 schuld. Hypotheek schuld omdat je je huis verplicht hebt moeten aanpassen voor 50K. En zo werkt iedereen netjes door tot 67 jaartjes, loopt iedereen keurig in de pas, blijft het gepeupel gehoorzaam en onder de knoet. De moraal; vertrouw nooit een politicus die zegt ‘het is voor Uw eigen bestwil/toekomst/kinderen/milieu/enz.’ maar zorg goed voor U zelf, denk aan Uw eigen toekomst en die van Uw eventuele kinderen, en houd daarmee de regie. Want dat overdragen aan een zo volatiele, beïnvloedbare en daarmee volstrekt onberekenbare ‘partner’ als ‘de overheid’ is vragen om onderwerping. Dát is het werkelijke denken aan Uw toekomst en die van Uw kinderen, en dát is het werkelijke ‘verantwoordelijkheid nemen’. Want met een volk massaal onderwerpen, middels een feitelijke dreiging met fysiek geweld zoals vroeger, of middels een dreiging met financieel geweld zoals nu; het is een recept voor alles wat je niet in de toekomst wilt. Niet voor jezelf en niet voor de inmiddels beruchte en politiek verkrachtte ‘generaties na ons’.

 3. Zo wordt de VVD/GroenLinks/D66 coalitie eindelijk duidelijk. Elke partij heeft zijn dubbele agenda, te realiseren met slechts één gemeenschappelijke tool; de koolstofbestrijding. Wat wil je nog meer? Het electoraat staat te trappelen en ze richten zich met een big smile op de afgrond als waren het lemmingen. Het tij lijkt niet meer te keren. Elke hagelsteen, elke tropische dag wordt gezien als een aanwijzing van schier onafwendbaar komend onheil. Eigentijdse mensen zijn zo makkelijk te manipuleren via angst en onzekerheid dat mensen als Rutte cs. zich afvragen of zaken als democratische besluitvorming nog wel nodig zijn. Erdogan zei het openlijk, dat hij zou stoppen met de trage trekschuit der democratie op het moment dat het niet meer hoefde. Dan legt de wolf zijn schaapskleren af, dan pas maakt hij snelheid.

 4. Rypke schrijft:
  “Zeker nu De Staat der Nederlanden haar staatsschuld verdubbelde, en daarmee de reeds 12 miljard euro rentelasten over die schuld.”

  Wat een kletskoek;
  Waar haal je die onzin vandaan?
  Al enige jaren daalt de staatsschuld.
  Rentelasten 2019: 5,5 miljard.

  Sorry plattelander, maar van mij geen “sociale bevestiging”.
  En wat schrijf je beroerd, bedoel je nou dat de rentelasten “nu” verdubbeld zijn tot 24 miljard?

  1. Ben je boos? pluk een roos. Je getuigt vooral dat je geen moeite wilt doen iemand te begrijpen.

   De staatsschuld verdubbelde bijna van 258 miljard in 2007 (voor aankoop ABN Amro)-2018 naar 450 miljard euro in 2014, nu nog 400 miljard euro. Wat nog steeds een verdubbeling is tov 1992. En bankier-schandknaapje Rutte hielp die schuld vooral verlagen via belastingverhoging.

   In 2017 was de rente over die staatsschuld nog 10,2 miljard euro. Het lijkt mij stug dat de rente plots halveert.
   http://www.destaatsschuldmeter.nl

   Waar haal je de wijsheid vandaan dat die rente over Staatsschuld nu plots gehalveerd is tot 5,5 miljard euro, terwijl het jaar nog niet voorbij is en de econoische groei afzwakt? Kom met bronnen, links tips

   Is die verdubbeling plots weggepoetst zeg je? No way.

   Dan nog verdwijnt er dus jaarlijks miljarden euro’s door het obligatie- en schuldputje, meer dan de gehele begroting van het Ministerie van Economische Zaken. Dus dat vind je niet veel? En waarmee wil je dat financieren wanneer aardgasbaten afnemen? Precies, met klimaatbelastingen, zoals Rutte ook sinds de Crisiswet via staatsinvesteringen op papier het BBP hielp opkrikken

   Daarom klopt mijn theorie: Crisiswet, Energie-‘akkoord’ en daaroverheen het klimaat-dictaat, logische operaties om het financiele circuit te plezieren via aanjagen publieke investeringen

   Bij jou proef ik wel veel boosheid, maar weinig data en vooral geen enkel denkwerk. Een beetje kinderlijk zelfs…Of ben je een vrouw?

    1. Ah ja, die andere bankierstruc die ten koste van burgers gaat, het verdampen van schuld door geld bijdrukken en kunstmatig lage rentes van de Europese Criminele Bank (ECB).

     Hartelijk dank

   1. Zeg Rypke, wil je je aversie tegen vrouwen svp privé houden, anders stuur ik de wijkagent op je af. Zo beledigend en discriminerend bovendien. Ik voel me echt in mn eer aangetast. Nee hoor, de uitleg die je geeft aan Jeroen D.,die de verhouding staatsschuld en de jaarlijkse geschatte (begroting van) uitgaven nog niet helemaal door had, is verhelderend. Ik waardeer je zeer.

  1. Kan je de Chinezen ongelijk geven? Ik denk het niet. Het “westen” bombardeert Syrië plat en zou dan ook weer eens gaan profiteren van de wederopbouw … hoe cynisch kan je zijn.

   Kijk maar wat Irak of Lybie “opgebracht” hebben buiten onmenselijk veel leed, massamigratie en miserie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *