Strijd tegen ‘desinformatie’ begint bij leugenachtige Rijksoverheid

Hoe Orwelliaans wil je het hebben? Bescherming Bureaucratie tegen onwelgevallige informatie

Op 18 oktober claimt de grootste bron van desinformatie, de leugenachtige en corrupte overheid via Kajsa Ollongren, dat zij ‘de democratie’ gaan beschermen tegen ‘desinformatie’.

Opmerkelijk voor een minister die referenda afschafte. En een kabinet dat via de Klimaatwet een ecodictatuur invoert, waar ze met dwangsommen mensen van gas af wil dwingen en zelfs kan dwingen om bankschulden aan te gaan voor ‘verduurzaming’. Een kabinet dat zelf beweert dat ‘van gas los’ voor ‘het klimaat’ werkt, terwijl dit de schoonste fossiele brandstof is.

En zo zijn er waslijsten desinformatie en leugens van de Rutte-kabinetten en de door hen betaalde instituten in omloop die beter eerst opgeruimd worden, voor deze overheid meent zich in de nieuwsvoorziening te mogen mengen. Zelfs de Raad van State liegt op haar website. 

Polder Pot, Kajsa, onze totalitaire variant op Pol Pot van Cambodja

George Orwell in de Polder
Uw Rechtse Hippie moest zijn FB-pagina van Interessante Tijden voor 5 oktober al extra laten registreren, dus inclusief plaatsherkenning. Dan kan Facebook mijn browsergeschiedenis opslaan, en identificeren of ik nog in Langweer zit te schrijven. Dit ter vergroting van aansprakelijkheid voor inhoud.

Iedereen die veel mensen bereikt moet zich registreren, de opmaat voor afknijpen en blokkeren

Dat is het gevolg van een EU Code of Practice on Desinformation, die onder druk van George Soros cs tot stand kwam. Via druk op mediabedrijven poogt men onwelgevallige geluiden in te perken.De Globalistische Elite baalde dat Trump in de VS werd gekozen en niet Clinton, en dat de Britten voor Brexit kozen.

Interessante Tijden moest zich al extra registreren voor 5 oktober, gevolg van Brussels beleid

Sociale media speelden hier een doorslaggevende rol. Om ook partijen als Forum voor Democratie- die via internet het ledental van de VVD voorbijstreefden- hun platforms te beknotten gaan ze nu dus het vrije internet aan banden leggen. Vanwege ‘buitenlandse inmenging’ die in verkiezingen zou bestaan. Dus zou er geen ‘buitenlandse financiering’ meer mogen komen.

Is Brussel dan niet ook het buitenland? En wat als de CIA en NATO zich in ons land mengen? Als het Kabinet Rutte tientallen miljoenen euro’s financiering geeft aan Islamtische terorristen in Syrie: is dat geen ‘buitenlandse inmenging’?

Het spook van ‘buitenlandse inmenging’ en Russische trollen heerst nu in Brussel. En daaruit volgt dan op 18 oktober de ‘Beleidsinzet bescherming democratie tegen desinformatie’, de Kamerbrief  met begeleidend WC-eendonderzoek van de UvA. Dus de Brusselse bureaucratie met ongekozen Commissarissen gaat de ‘democratie’ beschermen. En de minister die het referendum afschafte gaat ‘de democratie’ beschermen.

En ze zien daar zelf de humor niet van in… 🙂

Daar begon het mee.

Het meest totalitaire kabinet sinds Seys-Inquart (1940), de Klimazi-regering van Kabinet Rutte 3 gaat de Bureaucratie/Oligarchie beschermen tegen websites als Interessante Tijden, en ‘bescherming van de bevolking tegen onjuiste berichten’, net als de maatregelen die de Bezetter op 7 juli 1940 invoerde. In de Kamerbrief van Ollongren van 18 oktober lezen we:

Volgen ontwikkelingen van nieuwe Digital Service Act waarin mogelijk gekeken wordt naar de rol, verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid van online platforms en anderen bij het bestrijden van illegale, onrechtmatige, en schadelijke informatie.

De Oligarchie selecteerde via een ‘samenwerkingsagenda’ mediabedrijven waarmee ze samen gaat bepalen wat wel en niet door de beugel kan qua ‘nieuws’. Er is ook al een hoofdredacteurenoverleg geweest tussen Kajsa Ollongren en de oude media. Over schadelijke informatie gesproken…De informatie die de NOS over klimaat brengt is uiterst schadelijk voor Nederland: dat we zonder kritiek 1000 miljard euro door het toilet spoelen, ons landschap ruïneren.

Daarom de vraag hier: wie checkt de factcheckers? En wat zijn ‘de feiten’, als je al weet dat er geen grotere leugens dan ‘de feiten’ bestaan. Wanneer je theorie van de wereld en je criteria voor waarheidsvinding al niet kloppen. Is iets waar omdat een Autoriteit het zegt. Of waar in zichzelf?

Met dank aan het archief van Gerard de Boer: Nepnieuws, daar wisten ze toen al raad mee 🙂

Wat is ‘schadelijke’ informatie en voor wie? En wat is ‘online manipulatie’? Alsof er in de kranten en op TV niet gemanipuleerd wordt in deze oligarchie?

Zo is er al sinds 4 september een Samenwerkingsagenda Mediasector (Arie Slob). Daarin werkt het Ministerie van OCW samen met College van Omroepen, De Persgroep, KPN, Mediahuis, NOS ( = De Staat), NPO, RTLNederland ( = Bertelsmann), Talpa Network, VodafoneZiggo. Of Sanoma daar ook bij zit, de eigenaar van NU.nl heb ik nog niet gezien.

Je kunt je voorstellen dat die dan staks ‘gebruikersvoorwaarden veilig internet’ opstellen. Dat je een digitale loyaliteitsverklaring aan het globalisme en haar multiculti moet tekenen, wil je nog het web op kunnen.

NU.nl werpt zich nu al met NRC Damesblad op als ‘factchecker’ van andere media. Terwijl hun personeel het brein van een pinda heeft en daartoe niet in staat is, althans, niet op mijn vakgebied. Dus de Oligarchie gaat beoordelen wat ‘waar’ mag heten, lees ‘in ons belang is’?

Bizar FAKE-onderzoek bij Kamerbrief (18 oktober) Sabine Niederer van UvA ontwaart overal Russische trollen die ‘verdeeldheid’ zaaien

Onderzoek te koop
Wanneer de Koninklijke Oligarchie der Nederlanden voorgenomen beleid wil verkopen, dan trekt ze een zak belastinggeld om een club academici te laten zeggen wat zij graag wil horen. Zo bestelde Ollongren nu ook een bijzonder rapport ‘Politiek en Sociale Media Manipulatie’ van een UvA-”deskundige’, Sabine Niederer. Die ziet overal Russische trollen en kabouters die verdeeldheid zaaien, waar slechts eenstemmigheid gewenst is.

En ik zou willen dat ik hier een grapje maakte…

Je kunt al stickers bestellen. De NOS liegt je voor

Je knijpt je even in de arm: is DIT Nederland?  Wie betaalt die bepaalt. De Staat betaalt de NOS, de Staat bepaalt de inhoud van de NOS. De Staat betaalt de UvA, de UvA levert wat ze horen wil.

Voorbeeld: al 6 jaar terug tipte ik NOS-chef economie Sander Warmerdam over de biomassa-zwendel. Deden ze niks mee. Pas nu gooien ze biomassa onder de klimaatbus, nadat ik daar 6 jaar terug alle details al over uitlegde. Mogelijk omdat de Staat nu vol op windmolens wil inzetten, en dan biomassa kan offeren.

Of iets ‘waar’ is, dat maakt sinds Immanuel Kant niet meer uit op de sociale faculteiten van de academie (Ones in Many, zie de cursus van maandag). Het gaat er om of iets Sociale Autoriteit krijgt toegewuifd, van Belang geacht is. Dus wanneer je het NOS Fakenews niet vertrouwt (terecht) dan ligt dat niet aan de NOS. Maar dan heb je ‘gebrek-aan-vertrouweritis’.

Vrij internet gaat aan banden, dan krijgt Interessante Tijden een ‘disclaimer’, en een verwijzing er bij naar officieel goedgekeurd ‘FAKE’-nieuws van De Staat/NOS

Hier hebben we dus het waarheidscriterium van de macht, en tevens van de mainstream-media.Waarheid is wat de Partij vraagt.

Als er Prof.dr. voor staat en een ‘gezaghebbend instituut’ geloof je het eerder. De klassieke PR-truc die Edward Bernays – neef van Sigmund Freud- wist uit te melken. Je gelooft me meer wanneer ik mezelf Doctor Bernays noem. Vrijwel alle mainstream-‘journalistiek’ kun je dan ook als propaganda zien.  Waar ‘journalistiek’ (letterlijk ‘dagloners’) toch al weinig meer is dan ‘overhaaste historie’.

Wanneer je niet de tijd hebt/neemt eerst rustig ergens op te studeren, dan ga je als vanzelf af op ‘je gevoel’/de autoriteit af die het meest geloofwaardig lijkt.

Marketingtechnieken in dienst van de Bureaucratie (2001)

In Dienst van de Bureaucratie
De hele marketing en PR-industrie is op die instelling afgestemd. Ook onze leugenachtige en corrupte overheid met haar duizenden voorlichters, beleidsverkopers en marketeers sinds de Commissie Wallage in 2001 haar rapport ‘In Dienst van de Democratie’: hoe de overheid verkooptechnieken mag gebruiken om haar gedwongen winkelnering aan de man te brengen.

Van de zelfde PvdA-kartelpoliticus Wallage die nu de Noordzee uitlevert aan de windmolen-industrie voor Agenda Noordzee 2030.

In de titel van Walllage’s rapport (2001) ‘in dienst van de democratie’ zie je al de verkooptechniek. Democratie klinkt goed, je kunt er al niet tegen zijn, wat nobel. En zo is alleen de titel van het huidige rapport op 18 oktober 2019 ‘Beleidsinzet bescherming democratie tegen desinformatie’ een beetje als ‘gratis eten voor iedereen en wereldvrede’…

Het bereik inperken van onwelgevallige websites

Tot je inziet welke overheid dit zegt, namelijk degene die een ecodictatuur invoert (Klimaatwet, welvaart halveren voor 2030, dwangsommen om van gas los)en die referenda afschaft. Het kabinet dat tegen de wil van de bevolking de massa-immigratie aanwakkert enzovoort. Dan krijgt de titel plots iets onheilspellends, Orwelliaans.

Dat websites die de overheid en haar media weerspreken meer bereik hebben, dat wordt door het gekochte onderzoek van de UvA als probleem gezien.

‘Een mogelijke regulerende maatregel om deze versterking aan banden te leggen zou kunnen bestaan in regels die de schaal, de reikwijdte van de verspreiding ervan beperken. 

De Bureaucratie, Oligarchie en haar ‘Overheidscommunicatie’ dulden geen onafhankelijke concurrentie, behalve dan het Fake News van gecontroleerde media als de door De Staat betaalde NOS en RTL Fakenews van Bertelsmann. Die bijvoorbeeld de officiele leugen verkopen dat ‘stikstof van boeren’ onze natuur zou bedreigen.

En niet overbevolking door massa-immigratie, verkeer, industrie, bebouwing, biomassacentrales, de bouw van nieuwe vliegvelden, de opening van een Racecircuit in Natura 2000-gebied, windturbines in natuurgebied.

Al meer dan 30 duizend maal gelezen, DIT wil Ollongren dus tegengaan

De overheid snapt dat ze niet zomaar in meningsvrijheid kunnen snijden. Dat is te goed beschermd. Dus willen ze je bereik met mediabedrijven afknijpen. Mijn bereik hier is nu groter dan veel ‘officieel goedgekeurd’ nieuws, en van overheidsdiensten die mensen steeds minder geloven. Maar bij Niederer et al worden wij, wetenschapsjournalisten die haar intellectueel ver overstijgen dan als ‘twijfelzaaiers’ geframed, die ‘verdeeldheid’ brengen.

Gekocht onderzoek voor het Ministerie

Wetenschap op bestelling bepaalt wat Waar heet
Het is dit waarheidscriterium, Autoriteit & Intimidatie, dat Pol(der) Pot, de totalitaire Kajsa Ollongren (D66) nu wil inzetten in haar ‘strijd tegen desinformatie’.  Autoriteit. DE Journalistiek en DE wetenschap – wat op de loonlijst van de overheid staat als de NOS en Universiteiten- die gaan toetsen wat wel en niet waar zou zijn.

Oftewel klassiek Orwelliaans. Twee plus twee is vijf als De Partij dat zegt. Als het De Belangen dient van de Koninklijke Oligarchie.

Door De Staat gekochte onderfzoekers

Want ‘de’ wetenschap gaat bepalen wat waar is samen met ‘de’ journalistiek, bij de zuivering van de rangen op internet. Door de Oligarchie geselecteerde academici en ‘journalisten’ gaan dan oordelen wat wel een geen desinformatie mag heten. En dan knijpen ze je bereik af, via druk op internetproviders. Deze maatregelen komen voort uit

Dat is de conclusie die je kunt trekken uit het rapport dat Ollongren bij de rechtsfaculteit bestelde van de Universiteit van Amsterdam. Het Hof voor Mensenrechten is relatief strikt in de bescherming van de vrijheid van meningsuiting. Dat is met de nazi-overheersing van 1939-45 indachtig voor te stellen.

Maar de beleidsprostituees van de UvA vonden mazen in die wetgeving, zodat je het BEREIK als overheid kunt beknotten.

Het Ministerie van LNV heeft daarom bijvoorbeeld de Stichting Wageningen Research tot haar beschikking, waarvan ze de statuten mag veranderen. Bij ‘wetenschap op bestelling BV’ als Wageningen Marine/Economic/Ecological Research kan ze dan rapporten kopen waarin wij van WC-eend adviseren dat WC-eend nodig is.

Sjoemelnatuur (2015), zie hier het volledige onderzoek

Het voormalige VROM-ministerie beschikt over het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL), en het met Ammoniak-metingen frauderende RIVM in Bilthoven. Dat PBL produceert statistieken die voorgenomen beleid een academisch randje moeten geven. In Sjoemelnatuur (2015) en mijn verhaal over dat onderzoek in Elsevier Weekblad zetten we toen al de zaag in de desinformatie van het PBL over ‘biodiversiteit’.

Die PBL-grafieken zijn nu vast onderdeel van de Cursus Bullshitdetectie die ik voor boeren, politieke partijen en bedrijven gaf dit jaar.

Je kunt die cursus ook boeken. Uiteraard bepaalt De Partij niet of iets waar is. Ook als De Partij miljoenen euro’s steekt in onwaarheden met prof.dr. er voor, dan blijft het onwaar. Ten aanzien van wetenschap hanteer je spelregels of er de juiste waarheidsstandaarden zijn gebruikt. En de 4 belangrijkste hanteren we op de cursus Bullshitdetectie, met regel nul als belangrijkste: Concern for Truth, de WIL om waarheid te achterhalen.

SCP ‘De Staat van Nederland’ 2019: Onzin, LPI meet populatie-omvang, niet soortenrijkdom

Binnen enkele seconden zie je al fouten bij overheidsdiensten
Slechts 10 seconden lezen is al afdoende om bij een rapport van het Sociaal Cultureel Planbureau (De Staat van Nederland, september 2019) een fout te achterhalen. Op blz 44 de Living Planet Index (LPI) een maat voor ‘soortenrijkdom’ noemen. Dat is niet zo, de LPI is een maat voor de populatie-omvang bij een geselecteerde groep soorten die je in 1 blender gooit (een ‘aggregaat’, fout 3).

Een biodiversi-smoothie waar je kersen, appels en peren mixt. En dan aan het kleurtje (paarsgroen) beweer je te stellen hoe ‘de’ natuur er voor staat, die kersen, appels en peren die je tot 1 drankje mengde. Slechts 1 meneer bij het Centraal Bureau voor de Statistiek, Arco van Strien is hier verantwoordelijk voor, die heeft iets met die LPI.

Van Strien werkt ook met SOVON en de milieuclub-industrie aan grafieken voor het Compendium voor de Leefomgeving, waarmee ze voorgenomen beleid helpen verkopen.

…’we gooien minder geld weg’ verkopen als ‘kostenbesparing’

Of neem de verkooptechnieken, waarmee Rijksoverheid.nl de onkosten van ‘duurzaamheid’ omlaag liegt. Door rooskleurige voorspiegelingen over ‘miljoenen huishoudens’ die windstroom zouden afnemen. Terwijl geen enkel huishouden windstroom neemt maar netstroom. Windmolenaars parasiteren op de stabiliteit van dat net, door met voorrang hun stroom te dumpen.

Ook legt Rijksoverheid.nl ‘minder subsidie’ uit als winst. Alsof je iemand niet voor 100 euro maar 50 euro berooft, en zegt ‘ik heb je 50 euro bespaard’..

Dat is dan  ‘de’ wetenschap en de ‘juiste informatie’ die het van Ollongren voor het zeggen moet hebben. En geluiden als Interessante Tijden moeten dan in bereik afgeknepen. Of er komt een Pinda van NU.nl beweren dat wat ik hier schrijf niet overeenstemt met wat De Autoriteit zegt, zodat dit niet ‘waar’ kan zijn….

Wie checkt de factcheckers?Met zulke gekochte ‘wetenschappelijke’ onderzoeken als van de Universiteit van Amsterdam, hoe wenst deze overheid dan nog dat wij haar serieus nemen? Met intimidatie en geweld?

Om tot slot nog mijn punt te bekrachtigen: zelfs op de website van de Raad van State kun je desinformatie aantreffen over de doelen en oogmerken van de Klimaatwet. Zelfs in theorie zullen de maatregelen daaruit 0,00 graden opwarming tegengaan,  dus het is deinformatie te stellen dat die wet dat wel doet.

Een leugen, met de Klimaatwet wordt geen negatief gevolg voorkomen, wel veroorzaakt (1000 miljard euro lastenverzwaring en landschappelijke verwoesting)

En dat is dan ons hoogste rechtsorgaan, dat beweert dat er een ‘teveel’ van broeikasgassen kan bestaan dat negatief voor ‘de’ natuur is en zelfs de gezondheid va mensen. Waar het aftikken van 1000 miljard euro en het dichtisoleren van huizen bijvoorbeeld veel ongezonder is voor mensen, en CO2 niet ‘slecht’ voor natuur is: de bomen en planten groeien er beter door.

Conclusie: we zien dus hoe Kabinet Rutte 3 een technocratische waarheidsopvatting wil invoeren, ten kost van vrije nieuwsgaring en verspreiding. Waarin door De Staat betaalde journalisten en ‘deskundigen’ gaan oordelen wat wel en niet ‘juiste informatie’ is of juist ‘schadelijke informatie’.

Twee jaar voor doordrukken Klimaatwet geschreven, zie HIER

Mijn twee jaar terug voor Elsevier Weekblad geschreven artikel ‘Vertrouw ons, WIJ zijn de experts’ was hoogst actueel en is dat nog steeds. In de Koninklijke Oligarchie Nederland bepaalt dus een door De Staat geselecteerder Autoriteit wat ‘waar’ is, en wat ‘Russische trollen’ zijn die ‘verdeeldheid’ zaaien..

Dus het zijn zeker Interessante Tijden.

2 Replies to “Strijd tegen ‘desinformatie’ begint bij leugenachtige Rijksoverheid”

  1. Die stickers zijn (voor mij althans) helaas nergens te vinden.

    Wellicht interessante site voor een geboren rebel als uedele. Leek me aanvankelijk een warrig initiatief met een hoog alu-hoedje gehalte, maar de site ziet er steeds professioneler en serieuzer uit. Online moet een interview te vinden zijn met de initiatiefnemer, als mijn geheugen niet faalt in café Weltschmerz. Als alles wat men beweert klopt, lijkt het los van vermoedelijk snel in de kiem gesmoorde initiatieven van fysieke aard een van de betere opties om de powers that be het leven zuur te maken.

    https://www.bondoverheidszaken.nl/Aanklachten_ICC.html

    PS- Heb met drie von Meijenfeldts op het Corderius College (Amersfoort) gezeten. Met Frank (de snoezige disneypup van het nest) zelfs in de klas. Zus was godbetert op de draadharige Hugo Spuugo verliefd. Wat er met de (toen) extreem pokdalige en lelijke oudste broer Hans von M. is gebeurd kan zelfs google niet ophelderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *