Triodos Bank ‘blij als niemand zich verzet’ tegen Klimaatwet

Het staat er letterlijk

In de grotendeels grijs gelakte ‘openbaar gemaakte’ notulen van de ‘Klimaattafels’- zoals de Energietafel met voorzitter Kees Vendrik (Triodos Bank, Groen Links)- lees je letterlijk, welk dedain deelnemers hebben voor de burgers die de 1000 miljard euro lastenverzwaring betalen moeten voor 2030. De financiers van de Klimaattafel mochten namelijk alleen op het menu staan. 

Terwijl Greenpeace wel mocht aanschuiven bij dit miljardensubsidie-diner voor genodigden, met multinationals als Shell en het straks Japanse Eneco. (Of kopen de Jappen het voor Shell?) Ze willen een ‘realistischer tekst’. Wat vindt U een realistische tekst om deze totalitaire klimazi’s tot de orde te roepen?

Triodos betaalt activist-onderzoek tegen gebruik gewasbescherming

De namen van alle deelnemers zijn zorgvuldig grijs gelakt voor burgers en volksvertegenwoordiger door Sandor Gaastra, Directeur-Generaal van het Ministerie van Klimaat en voormalig hoofd van de Rijkspolitie. Dus heten ze allemaal Kees Vendrik, de voorzitter hier en tevens hoofdeconoom van de Triodos Bank.

Omdat deze Energietafels onder voorzitterschap van Kees Vendrik plaatsvonden, stel ik ‘Triodosbank zegt’… Al die grijs gelakt namen, Vendrik is verantwoordelijk voor wat ze zeggen.

Ze willen bijvoorbeeld met dwangsom je huis van gas los dwingen, en dat je dat tegen hoge kosten (of ‘groene’ hypotheek bij hun banken) dan je huis dicht isoleert tot zogenaamd ‘hoofdpijnhuis‘.

‘Er kan niet worden verwacht dat burgers bijdragen (….) aan de uitvoering (van de Klimaatwet RZ’) Men mag al blij zijn als niemand zich verzet’. ‘Maar betrokken worden’ gaat een heel stuk verder. Het idee dat met een nationale community mensen die moeilijk bereikbaar zijn (lees: ‘niet zo gek en arrogant als zij’ RZ) zouden worden bereikt noemt zij wat naïef….Graag een realistischer tekst. (….)

Triodosbank

Men is zo overtuigd dat de schaakstukken en hun netwerken op hun plek zijn gezet, dat ze verwachten ons met 1 grote betonwals onder hun klimaatdictatuur plat te walsen. Politiek kun je er niets tegen doen. Dat hebben de klimazi’s goed begrepen. Het enige instrument dat de politiek heeft is immers ….de ambtenarij. En die zit in hun tas, net als de VNO-NCW, de bedrijfsnetwerken, de Waterschappen, VNG.

Je kunt de Nederlandse politiek zien als een sollicitatieprocedure. Heb je als Kamerlid De Belangen van de Koninklijke Oligarchie Nederland BV gediend? Dan schuif je een positie omhoog. Vertegenwoordigde je ‘het volk’?????? Dan was je een racistische populist (PVV) en ben je vervolgens melaats, kom je nergens aan de ba(n)k…

Zelfs Jan Peter Balkenende (CDA)  is nu al gepromoveerd tot de ‘groene’ multinational-vriend van Shell en Unilever met zijn Dutch Sustainable Growth Coalition (DSGC). Zorgen dat de multinationals de 10.000 miljard euro klimaatinvesteringen kunnen vangen (op Europees niveau), die ze beoogden in hun Kamerbrief aan formateur Edith Schippers.

Noemt PVV en FvD ‘gevaar voor de rechtstaat’….

We zagen al dat Aart Jan de Geus (CDA) voorzitter is van de Raad van Commissarissen van de Triodosbank. De ‘groene’ bank, die door Bart Jan Crouwel werd opgericht in ik meen 1989 (Antroposofische grondslag). Crouwel werd de latere Mr Duurzaam van de Rabobank samen met Herman Wijffels. Dat is de man achter de ‘Duurzame 100’ met ABN-Amro-bankier Herman Mulder, en hun ‘groene kerk’ Pakhuis de Zwijger.

Triodos is een variant op de ASN Bank, die in handen is van het Ministerie van Financiën.

Aart Jan de Geus is voorzitter van de vorige week bezochte Bertelsmann Stiftung, de aandeelhouder van de eigenaar van RTL Nieuws, van de gerehabiliteerde nazi-familie Mohn. De Geus noemt de immigratie- en klimaatwet-kritische partijen FvD en PVV een ‘gevaar voor de rechtstaat’ in de Volkskrant van september 2018.

Hij bedoelt: PVV en FvD zijn een gevaar voor ons internationale plan 2030 Agenda van de Verenigde Naties, waar ook zijn Triodos Bank zich aan committeert. En waar alle carrierepolitici zich aan committeren, willen zij later kans maken op een lucratief baantje bij een bank, multinational of aandeelhouders-stichting van het zesde media-imperium van de wereld: Bertelsmann.

Aart Jan de Geus was onder-secretaris generaal van de OECD,van waaruit de Club van Rome is opgericht, bron van de klimaatleugen. ( = de pretentie dat je door 1000 miljard euro in het klimaattoilet met de overheid iets aan het klimaat verandert)

Triodos Zeist

Ook interessant in het Triodosbank-bestuur als Commissaris: Peter Blom, tevens hoge pief bij het Centraal Planbureau.

Dan krijg je al een personele hint waarom dat CPB niets vermeldt over de economische lasten van massa-immigratie, de discriminatie van de autochtone bevolking die onder de Rutte-kabinetten explodeerde. Dat je mensen uit Eritrea aan een 5 maal hogere CO2-voetafdruk helpt door ze op publieke kosten aan een Westerse levensstijl te helpen.

Omdat het VN-dictaat van Marrakech over ons wordt uitgerold uit naam van 2030 Agenda. En daar committeert de Triodosbank zich aan, zie hun jaarverslag 2018 maar.Van Gas los met dwangsommen voor de Triodosbank van Kees Vendrik. Dus ‘graag een realistischer tekst’.

Een tekst waarin ze zelf kunnen geloven met behoud van rein geweten, om de dwangdictatuur bij midden- en onderklasse door het keelgat te schuiven…

  • De vaste lezers zien: de mediabibliotheek van Interessante Tijden heeft plots sinds zaterdagavond als bij toverslag kuren. De oplossing is inmiddels gevonden…

 

4 Replies to “Triodos Bank ‘blij als niemand zich verzet’ tegen Klimaatwet”

  1. En toch, toch zijn ‘ze’ er nog lang niet. Nu is alles nog rustig voor jan met de pet. Maar zodra de rekeningen op de mat gaan vallen, gaan er ogen open. En wat er dan gaat gebeuren is gewoon een enorme gok. Want ook Jan met de politiepet krijgt die rekeningen op de mat. Is die bereid te vinden om zijn buurman de deur in te trappen om de gaskraan dicht te draaien? Dan moet zijn eigen huis er tenslotte ook aan geloven. En zoveel geld harkt een diender maandelijks niet naar binnen. Heeft die zin om weer een extra verplichting met de 1 of andere bank aan te gaan? Steeds meer mensen weten inmiddels dat het hele klimaat verhaal gewoon bullshit is en steeds meer mensen beginnen te beseffen dat het niets meer is als een manier om de eeuwige economische groei op peil te houden. Nederland trekt een veel te grote broek aan hiermee. Ik hoop alleen van harte dat het geen al teveel schadelijke gevolgen zal gaan hebben want ze zullen zeker nog een tijdje door blijven drammen. De schade aan economie zie je nu al in heet piepklein met dat krankzinnige gedoe rond stikstof. Mijn tijd zal het echter wel duren, ik ben over 3 jaar weg uit NL. Hier blijven wonen is zelfkastijding geworden.

  2. Rypke, de zin ‘Triodos is een variant (…)’, betekent dat ‘dezelfde bank met een andere naam’?
    Het duizelt mij soms qua naamgeving. Als ik het nog eens teruglees (ook de voorgaande alinea), dan zijn Rabo, ABN-Amro, Triodos en ASN één en hetzelfde.
    Ik maak me sterk dat ING óók onder hetzelfde hoedje valt. Kortgezegd, zoals ik uit jouw relaas begrijp is ’t één pot nat.

    1. Nee natuurlijk niet, een zelfde verdienmodel en imago als ‘groene’ bank, de Rabo wil dat imago ook (zie hun partnerschap met groenwasserette bv het WNF)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *