De Top 999 van Interessante Tijden

The Number of the Beast

Op de valreep van de duizendste weblog van Interessante Tijden, vieren we twee en een half jaar Studiecentrum voor Natuurlijke Historie en de Menselijke Natuur en we vragen vaste lezers: wat was uw favoriete artikel? Qua kale bezoekersaantallen kunnen we eenvoudig een Top Drie samenstellen, met de verhalen die over de 30 duizend lezers gingen.

Dat zijn achtereenvolgens

 1. Stikstof hartstikke goed voor ‘de’ natuur, de Cursus Bullshitdetectie in woord en veel beeld van 12 september dit jaar, met name op Facebook een succes: 1800 keer gedeeld, 6400 maal geliked
 2. Het breaking news, over de Fraude van het RIVM met ammoniak-meetstations op 16 mei 2018, wij waren de eersten die het meldden.
 3. De reportage met veel pathos Zonder de Liefde is alles Nep, naar het Bijbelboek Corinthiers over Freiherr Franz von Vera zijn Knekelvelden de Oostvaardersplassen, en de protesten van de dierenliefhebbers, die door de Koninklijke Oligarchie als gekkies worden weggezet en geduwd. Maar die ‘gekkies en tokkies’ hebben De Liefde en zij niet.

Trudy, de christenhond van De Abdij

De Webruimte van 10 Gieg vol geproduceerd
We zijn hier op afstand de meest productieve weblogger van het Nederlandse taalgebied, met beeldreportages van gemiddeld meer dan 1500 woorden. Dan hebben we zo anderhalf miljoen woorden in de Bermudadriehoek van het Web gestort, 30 miljoen hamerslagen op het toetsenbord. En we publiceerden wel 15 duizend beelden.

Webruimte tjokvol

Je moet dat nog optellen bij 10 jaar Climategate, waar we het blogbestaan begonnen en ook 2700 blogs produceerden. Daarvan scheidden we ons op 1 april 2017 af. We wilden dieper in de geestelijke motivaties achter het klimazisme duiken en haar ideologisch-politieke programma  2030 Agenda. En ook wilden we meer serieus de fotografie op de voorgrond zetten.

Het is de productiviteit die met ingang van zaterdagavond de kuren in de mediabibliotheek veroorzaakte. Momenteel kan ik geen nieuwe foto’s meer opladen en groot afbeelden. De webruimte voor Interessante Tijden is te vol. Dus hebben we nog 40 Gieg bijbesteld, zodat we straks weer als volwaardig fotoweblog kunnen draaien, tot die tijd komt het beeld er dus wat karig vanaf.

Dikke regen/hagel en sneeuwolken boven Berchtesgaden Nationaal Park

Wanneer je een eigen top 3 mag samenstellen, dan hangt die vooral samen met de belevingswaarde bij de productie.

 • Het meest magische (foto)moment, dat was bij Hitler op de Koffie in de Berchtesgadener Alpen, twee jaar geleden: je hebt exact een idee van de foto die je wilde maken, namelijk die van Caspar David Friedrich zijn bergwandelaar boven de mist, en krijgt dat precies opgediend, vlak bij het oude woonhuis van de mentor van Hitler  (Dietrich Eckart) aan de Vorderbrandstrasse.
 • De producties van het Friese Kloosterland en Middelzeeland, die zijn een ‘project in uitvoering’, als Requiem voor het Friese Landschap dat nu door ‘De Duurzamen’ en het Corporatisme van VN-programma 2030 Agenda onherstelbaar gesloopt wordt, tenzij we die klimaatgekken gewoon radbraken, vierendelen en hun lichamelijke resten voeren aan de varkens.

  Groningen Gothic Losdorp

 • Ook de Groningen Gothic-series zijn persoonlijk favoriet om te maken. Het brengt je bij plaatsen als ‘Doodstil’ waarvoor je anders geen excuus zou hebben om te komen, en zo leer je als Fries nu je eigen provincie ontdekken (Groningen is gewoon Friesland), plaatsen waar je eerder gedachtenloos aan voorbijreed.
 • De Zondagsdonderpreken. Als Studiecentrum maken we een geestelijke ontwikkeling en ‘Verlichting’ door, de afgelopen 10 jaar zoveel nieuwe inzichten gekregen. Je kunt je werk niet los van je leven en dus ontwikkeling zien, zoals je het geestelijke niet los van het aardse kunt zien en omgekeerd. Pas wanneer je weet wat je wilt/kunt zien, gaan je ogen open. Zo werkt dat bij fotografie en het echte leven.

Klimaat Socialistische Partij Nederland, fusie van VVD, CU, CDA, Groen Links, PvdA en D66

Wat was de lezersfavoriet?
En daarnaast zijn we met een proza-serie begonnen, 2030 Agenda, George Orwell in de Polder, een persiflage op 1984 in de context van de Klimaatwet, een Ecodictatuur in 2030. De Totalitaire Verleiding is nooit uit het Westen verdwenen, maar neemt hooguit steeds andere gedaantes aan. Argumenteren helpt niet bij klimaat-bezetenen, dus drijf je er de spot mee. Immers: de duivel is een hoogmoedige geest, hij verdraagt geen spot.

Het idee daarachter is eenvoudig: de realiteit die we gaandeweg door 10 jaar exploratie ontdekten, die staat zo ver af van wat de door massamedia gehersenspoelde gelooft te weten. Het is zelfs bij ‘medestanders’, mensen die je persoonlijk gunstig gezind zijn, al moeilijk ze te overtuigen. Iemand tonen dat hij voor de gek gehouden wordt/is, dat raakt namelijk aan het gekoesterde zelfbeeld als ‘iemand die toch op de hoogte is’.

Essentiele literatuur om het verschil tussen ‘liegen’ en ‘bullshit’ te duiden

Niet voor niets begonnen we ook de Cursus Bullshitdetectie: mensen hebben afgeleerd om echt na te denken, dus in verschillende lagen die we met de 4 Niveaus weer terugbrengen, kennis/wetenschap, economie, religie &filosofie en politiek. Daarom krijg je bijna als vanzelf ruzie met iemand van ‘het andere kamp’, er is geen uitwisseling mogelijk zonder het hanteren van basale spelregels.

Anders bestook je elkaar maar met wat ‘standpuntjes’, kleding uit de massamedia opgetast die men als ‘mijn eigen mening’ leerde zien. Ook blijft iedereen krampachtig vasthouden aan de eigen insteek, terwijl er dus vier belangrijke invalshoeken zijn, onderling afhankelijk van elkaar. Met Niveau 3 als de motor waar ook het zelfbeeld huist.

Ik beschouw nu iedereen die zijn wereldbeeld aan de massamedia ontleent in meerdere of mindere mate als ‘levend in een psychose’, een wereld van ruis, waarachter De Macht zich verschuilt. Het is heilzaam om de krant op te zeggen, je televisie het raam uit te gooien: je geest klaart op, en via boeken, vertrouwde blogs en nieuwe media krijg je dan een aanmerkelijk degelijker ondergrond.

Het bootje van Bea van O.

De Groene Draeck verslaan
Zonder de ruis zie je dan helderder wat Nederland is: een Corrupt Bananenkoninkrijk, dat we De Koninklijke Oligarchie Nederland BV noemen. Bij de Raad van State zegde ik daarom mijn vertrouwen in de rechtstaat op, tijdens de zitting op 19 augustus dit jaar. Die tekst beschouw ik als de kroon van Interessante Tijden, de ruggengraat van de thematiek hier.

Achter de ruis en façades (die op de voorgrond zijn gezet), daar schuilt de ware macht.

Niet het Parlement, niet gekozen bestuurders maar een kliek van een 100 mensen rond het koningshuis, haar ‘Kroonleden’ bij de SER, de Ultimate Beneficiary Owners (UBO’s) van multinationals, banken met hun Belangen bepaalt wat in Nederland gebeurt. Ook de Raad van State is corrupt, gevuld met (bedrijfs-)lobbyisten als vice-voorzitter Thom de Graaf.

Sint Joris verslaat de draak

Met als baas onze Koning Bilderberg, Mea Maxima Culpa en hun globalisme-kornuiten die 2030 Agenda doordrukken. Sint Joris dient niet voor niets De Groene Draeck te verslaan.

Je kunt dan wel een serieus onderzoeksjournalistiek boek over 2030 Agenda maken, maar dat begrijpt of leest toch niemand. Voor een beknopt overzicht van 2030 Agenda haar historie en architectuur, kun je ook de Epoque NR 5 lezen, die september dit jaar uitkwam.

Gemiddeld vinden nu zo’n 3000 lezers per dag ons (Koninklijk meervoud, met ’s lands meest bereisde en gefotografeerde terrier Trudy uiteraard), wat meer is dan de oplage van een goed verkocht boek in Nederland. Rest dus nog de laatste vraag aan de vaste lezers: wat was UW favoriet van de afgelopen 999 fotoblogs?

Zo rekenden we 3 abdijbiertjes af, en moesten precies Zes Euro Zes en Zestig betalen: 🙂  The Number of the Beast. Dus vandaar de top 999 als spiegelbeeld, omdat wij het Goede, Ware en Schone nastreven, in het land waar De Groene Leugen regeert.

2030 Agenda: de weg naar de hel, geplaveid met goede bedoelingen

‘De Groene Leugen’ komt voort uit de verering van het geschapene en menselijke scheppingen, in plaats van De Schepper: een verschoven levensbeschouwing sinds De Verlichting en het Modernisme. De Luciferiaanse mens die als God wil zijn. Met geadverteerde goede bedoelingen de hel op aarde bereiden.

De angel zit op Niveau 3, niet kennis, economie of politiek. Wel kun je via die andere niveaus er achter komen dat die niveaus geen diepste drijfveer van mensen zijn.

Rechtse Hippie, de RIPPIE.

 • Tot slot een woord van dank, alle lezers en donateurs die mijn werkende hobby mogelijk maken. Ik voel me een gezegend mens naar Psalm 23, en hoop in de donkergroene duisternis een kaarsje aan te blijven steken… Uiteindelijk is dat de taak van een reactionair christen, niet mopperen over het donker maar een licht aan zetten, ook om de dief in de nacht in de schijnwerper te plaatsen.
 • Via een donatie aan Stichting MW&B. IBAN NL04INGB 0005526038 ovv Rypke, voor Bier (10 euro), Boeken (25 euro) en Benzine (100 euro) lever je de bouwstenen die dit fotoweblog haar ontdekkingstochten mogelijk maakt

3 Replies to “De Top 999 van Interessante Tijden”

 1. Proficiat!
  Hadden we bij ons in België ook maar zo’n boeiende en broodnodige onderzoeksjournalisten. Ik kwam ze nog niet tegen, toch geen echte.
  Hopelijk laten ze jullie met rust en worden er gaandeweg meer mensen
  wakker als die de moeite doen om iets verder te lezen.
  Mvg. Jos

 2. Kijk nu mag je eens wat vinden op it.
  De serie over het Friese klooster landschap vindt ik heel mooi. Maar ook de serie over de natuur boven natuurlijk is ook mooi om te lezen. Nou ja. Ik kan eigenlijk niet kiezen tussen al die stukken.
  Ik heb nog wel een vraag die bij mij op kwam vandaag.
  Een overdenking. Massa is energie zei Einstein. Dus alle massa is energie . En energie is een andere vorm van massa. Komt energie dan van de zon bij fotosynthese. Of veranderd zon licht de vorm van van de massa.
  Dat licht voegt dus geen massa toe aan de aarde. Anders zou de aarde toch groeien?
  Het verandert hooguit de vorm van de massa op aarde. Van dode steen naar plant. En mens.
  Maar als er wel warmte op aarde komt door de zon. En dus energie. Waar blijft dan de massa als de aarde niet groeit. Er gaat dus weer massa verloren.

 3. De natuur blijkt bovennatuurlijk te zijn, deel 1 en 2 vond ik geweldig om te lezen. Veel meer artikelen, heb heel wat van jou gedeeld, maar deze twee artikelen raakten mij. Ook om persoonlijke redenen.
  Daar laat ik het maar bij. Bedankt voor jouw visie en de gevoelens die jij zo treffend verwoord, die van mij in ieder geval!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *