Zalige Zadeldakzaterdag

Aan de Westoever van de Middelzee, de Hegedyk

We vervolgden de verkenningstocht langs de oude Middelzee, en reden over de Hegedyk naar Hilaard, dat sinds de 13de eeuw haar eigen zadeldakje heeft en de Johannes de Doperkerk. In tijden niet zo’n vette regenboog gezien als die aan de Hegedyk verscheen.

Het doel was eigenlijk om zo’n regenboog rond de Alde Toer te fotograferen, maar toen we daar aankwamen was die al opgelost. Je kunt dus geluk hebben op het verkeerde moment, maar het ‘oeh, ah, oh’-geroep was er niet minder om, tijdens de ervaring dit in leven te mogen zien.

Dubbele regenboog

Als een ark boven de weg…

De Alde Toer uit de 12de eeuw tussen de bomen

De Mammon-toren van Abe Bonnema in Leeuwarden, en het Middelzeeland er tussenin

Boerenbedrijf bij de Alde Toer

Wikel/torenvalkje

Het Middelzeeland

Middelzeeland met uitzicht op Jorwerd

De spoorwegovergang

Zicht op zadeldakje Hilaard

Zadeldak Hilaard

Zadeldak Hilaard op de terp

Dus nog steeds hou je die ultieme foto te goed, tot die tijd blijft het bij pogingen om God op de foto te zetten zoals Hij zich openbaart in het Friese zeekleiland. Dat die regenboog zich als een Ark rond de Alde Toer ontvouwt en ik kan zeggen: ‘het is volbracht’…

Alde Toer

Alde Toer bij herfstig weer

2 Replies to “Zalige Zadeldakzaterdag”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *