De Herdertjes lagen bij nachte…

Ho, daar ontglippen er een paar

Op Tweede Kerstdag blijven we in kerstsfeer met een Friese schaapherder van Wollensoksuele komaf die we bij Heech in actie zagen met zijn honden. Bio-organisch maar dan van de oude stempel als echt natuurmens.

Hij richtte zijn honden af om de schapen bijeen te drijven. Lieten de honden een gaatje vallen, dan vluchten enkele dwarsliggers weg, en zo kon de herder zijn schapen dan verderop weer uit de rietkraag vissen.

Maar je kon bellen bij calamiteiten, dus niets aan de hand. Mooi om te zien, dat samenspel tussen mens en dier. Ook humor, is dat je soms schaapskuddes in de bebouwde kom ingezet ziet worden om in de perken en plantsoenen het gras kort te houden.

bellen bij calamiteiten

Ja Hallo

De kudde weer gesteld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *