De Wijzen uit het Oosten aan de IJzeren Rijn…

Indias Limburg….Vlodrop tussen Roermond en Roergebied aan de IJzeren Rijn

Op 1 van de pelgrimages op zoek naar Het Beloofde Land kwamen we terecht bij de IJzeren Rijn bij Roermond, een oud goederenspoor dat in de Limburgse jungle doodloopt. In Vlodrop vind je een stukje India met olifantjes en Efteling-kasteeltjes van de campus van Meru Universiteit.

Een ‘Hogeschool voor het Hogere’ voor transcendente meditatie, vernoemd naar een heilige berg voor Indiers (Meru). Een beetje als de Berg Zion voor de Joden en de Berg Olympus voor klassieke Grieken. Deze Oosterse school mediteert letterlijk tot ze een ons wegen, zodat ze kunnen ‘hoppen’, los van de grond komen met levitatie.

Een vorm van klimaatneutraal vliegen dus eigenlijk.

Heropening van de IJzeren Rijn naar Vlodrop en over de Duitse grens stuit op weerstand

Veroostersing van het Westen
Heel wat anders natuurlijk, dan wanneer je met je familie naar de kerk gaat om ‘er is een kindeke geboren op aard’ te zingen bij Kerst. Kerstboompje er bij, dan thuis lekker eten en drinken met je dierbaren. Wijntje er bij. Jaarlijks lezen we bij de familie nog voor uit Dick Bruna’s kerstverhaal, dan komen die 3 wijzen uit het Oosten, inclusief een zwarte die het wel goed meent.

‘stil maar hoor, wees maar niet bang’ 🙂

Samen hoppen met je Goeroe kan vast ook heel leuk zijn. Toch mist bij die Oosterse scholen het inter-menselijke aspect, dat je in de Westerse (christelijke) traditie juist wel hebt. Dat ontbreken heeft met het mensbeeld te maken. In het Westen leef je maar 1 keer als uniek persoon. In het Oosten ben je een inwisselbare huls die reïncarneert.

Op zijn best ben je bij die Oosterse meditatie-scholen samen vaak heel erg met jezelf bezig. Althans, dat is hoe op zichzelf gerichte Westerlingen dat dan vaak aanpakken. Dat spiritueel winkelen in het Oosten is een gevolg van wat Colin Campbell al ‘The Easternization of the West’ noemde, Westerlingen die oosterse Goeroes volgen.

Dat fenomeen kwam niet ‘zomaar vanzelf’ als een natuurverschijnsel. De Veroostersing is in het Westen een actief gestimuleerd programma geweest sinds eind 19de eeuw door de Theosofical Society van Madame Blavatsky, Annie Besant, mensen die ook het werk van goeroe Krishnamurti in Europa verspreidden.

De literatuur voor vandaag

De term New Age is ook door theosofe Alice Bailey voor het eerst gebruikt (1943). Bailey ging ook bij Ashrams in India op zoek naar de hogere wijsheid van Het Oosten. Een andere Indiase goeroe die door het werk van de Theosofical Society in de Westerse Wereld bekend werd via de Poolse Jood Maurice Frydmann, dat is Nisarga-datta Maharaj.

Nisarga zou zoiets betekenen als ‘de natuurlijke weg’, dus zonder poespas.

Natuurlijk Zijn. Niet lullen, maar ook niet poetsen. Gewoon helemaal niets eigenlijk, dat noemen ze dan ‘non-dualiteit’. Dat kan er toe leiden dat je ontkent dat Het Kwaad bestaat. Zodat je er weerloos tegen wordt. Bij New Age is dat vaak wel de consequentie.

Doen ze in Vlodrop aan ‘hoppen’, met Yoga los van de grond springen, bij New Age doen ze aan spiritueel shoppen als bij de Dwaze Dagen: met een winkelwagentje langs de wereldwinkel van spiritualiteit en pakken wat je pakken kunt.

Meru,vernoemd naar een heilige berg uit het Hindu-geloof

Maurice Frydmann – tevens bekende van Mahatma Ghandi voor die in 1948 werd doodgeschoten- gaf een boek uit dat claimt een verslag van 100 gesprekken met die goeroe Nisargadatta te zijn: ‘I Am That'(1973). Dat boek sloeg toen enorm aan in het Westen, zodat de goeroe opmerkte dat zijn huis daarna wel op een treinstation leek.

Honderden Westerse spirituele zoekers die bij de Wijzen in het Oosten te raden gingen, voor datgene wat ze in het Westen niet meer vonden. Zoals de Beatles ook bij de Mahareshi Yogi op bezoek gingen, in navolging dus van Alice Bailey decennia eerder en de Theosofical Society. Wat de ‘hippies’ hielpen populariseren, het was allemaal al voorbereid in elite-kringen.

Daar waar de IJzeren Rijn in de struikjes vastloopt: Vlodrop

Het boek ‘I Am That’ werd zojuist hier door de postbode gebracht: een stukje Bombay op de Friese Klei. Je moet weten waarover je praat. De achterflap stelt;

It was his mission to guide the individual to an understanding of his true nature and the timelessness of being. He taught that mind must recognize and penetriate it’s own state of being, not ‘Being this or that, here or there, then or now,” but just timeless being.

Een beetje Bombay op de Friese Klei, de literatuur van vandaag

Frydmann zou- door zijn goede connecties met het Indiase gezag- ook een actieve rol gespeeld hebben bij het huisvesten van de Dalai Lama uit Tibet in India; nadat de Chinezen dat land overrompelden ergens begin jaren ’50 vorige eeuw.

Frydmann zou zelf uiteindelijk als een zogenaamde ‘Jnani’ worden gezien, een ‘Verlichte’, iemand die Nisargadatta begreep, waar de meeste mensen geen touw aan die goeroe konden vastknopen.

Eckhart Tolle (New Age) foundation

….dit is Echkart Tolle Foundation: zoek de verschillen met Agenda 2030 en The Great Transition, Utopische ‘Verlichting’-projecten

Opmaat voor commerciële New Age
En daaraan ontlenen miljoenen boeken verkopende New Age-auteurs als Eckhart Tolle, en die deeltijd-indiaan Deepak Chopra weer hun inspiratie. Als je een beleefde term voor ‘plagiaat’ wilt gebruiken. Pak je plagiaat professioneler aan dan word je journalist. Dan citeer je continue andere mensen en hun werk zonder enige eigen originele gedachte, en dan noem je jezelf ‘objectief kwaliteitsjournalist’.

🙂

Toevallig werden we bekend met Nisargadatta, dankzij een tip van een spiritueel gezinde Duitser, die we ontmoetten op de Hohenstoffel-berg in het Zwarte Woud bij de Zwitserse grens. Via allerlei kronkelwegen waar een gesprek met een spontane ontmoeting toe kan leiden, dan kom je op zulke dingen. Althans, ik wel.

De kans dat je in een gesprek met mij terecht komt bij onderwerpen als ‘hoe heeft PSV gespeeld’ of ‘All You Need Is Love’ is dan weer veel kleiner.

De nu verlaten basaltgroeve bovenaan de Hohenstoffel

En hoe kom je dan weer bij die Hohenstoffel terecht? Die Hohenstoffel was een soort Duitse Meru-berg voor het toenmalig gezag van paganistische natuuraanbidders, waaronder Heinrich Himmler.

Net had een industrieel concessies gekregen om de Hohenstoffeln haar vulkanische puimsteen en bazalt te winnen. Maar een club romantische natuuraanbidders rond de dichter Ludwig Finkh (ook biocentrisch filosoof Ludwig Klages hoorde daarbij) staken daar een stokje voor, dankzij hun goede connecties met natuuraanbidder Heini. Zij wilden die Hohenstoffel als natuurgebied beschermen, met zijn burcht er bovenop.

Dus toen kon die industrieel in 1938 naar zijn concessie fluiten, dankzij een IJzeren NEIN! van Heini. De connectie tussen de Oosterburen in oorlogstijd en Het Oosten ligt natuurlijk in de Svastika: Svastis is een hindu-woord voor ‘welzijn’ en dat arische symbool staat voor de zon.

Paganistisch Aardewerk in Wewelsburg met Svasti-ka (svastis = Hindu-woord voor ‘voorspoed)

Zeven Jaar in Tibet: de Oosterburen in het Oosten
De SS ging ook op bedevaart en wetenschappelijke ontdekkingsreis naar Tibet, (denk aan de film met Brad Pitt ‘Seven Years in Tibet’) vanuit het Ahnenerbe-instituut in de hier reeds besproken en gefotografeerde Wewelsburg.

Op zoek naar de oorsprong van het Arische ras. Volgens de leer van de Theosofie in ‘The Secret Doctrine’ (Geheime Leer) zou dat ras namelijk helemaal niet ‘out of Africa’ zijn gekomen. Maar uit Thule, een ondergrondse en ijzige oorsprong, zo 10 duizend jaar terug. Dus keken de nazi’s of dan in Tibet een ingang zou liggen tot dat mysterieuze rijk.

Niet voor niets werd de nazi-partij uit de Thuler Gesellschaft opgericht, een occulte orde die nog steeds op internet bestaat.

De IJzeren Rijn,

Idem

Spoorbrug bij Vlodrop

Dus dan zie je opnieuw: je denkt bij onze Oosterburen niet meteen aan Wijzen uit het Oosten. Maar de geestelijke connectie ligt er wel, opnieuw via de theosofie. Arisch betekent net als Aris-tocratisch ‘van adel’. ‘Herrenvolk’, in het Duits krijgt dat zo’n mooie historische lading.

Dus zo zie je ook, waar Non-Dualiteit toe kan leiden. Wanneer je niet gelooft dat Goed en Kwaad bestaan als transcendente categorieën ( = tijd en plaats overstijgend, los van wat je mening of de groepsmening enig moment is), blijft (Wil tot) Macht over. Macht en onmacht.

Dat veel ‘spiritueel’ gezinden vaak door onmacht gedreven worden, dat doet niets aan die observatie af. Mensen die incapabel en onmachtig zijn, die hoeven nog niet moreel ‘beter’ te zijn. Bedenk je ook maar eens: wanneer je boos wordt op ‘de machthebbers’, is dat dan vanwege hun machtsmisbruik, of uit afgunst, frustratie over eigen onmacht?

Leviteren kun je leren, de hoppers
Volgelingen van de Maharishi Maharesh Yogi mediteren hier in Vlodrop letterlijk tot ze een ons wegen, zodat ze leviteren kunnen. Levitatie betekent dat je van de grond loskomt met je knieën in de Lotushouding gevouwen, of tot dat vliegen doe je een poging. De Vlodroppers zijn dus ‘hoppers’, een beetje verwant aan de mensen die over hete kooltjes gaan lopen.

Het is ondergetekende nooit gelukt, zichzelf zo dubbel te vouwen, daar zijn Friese knieën niet geschikt voor. Ongetwijfeld zal de term ‘Levieten’ voor de Joodse priesters hier ook van zijn afgeleid.

Dat verlangen om te kunnen vliegen, zweven, de banaliteit te ontstijgen, dat hebben we allemaal wel eens. Maar hier kun je dan je hele leven wijden aan de klimaatneutrale vliegkunst op Oosterse wijze.

Het Meru Complex als maquette

Je moet onderaan beginnen als hopper in zo’n zeecontainer

Een groot Eftelingkasteel als het je hoger in de bol stijgt bij leviteren

Discipel van de Maharashi

Waar ligt grens tussen wereldverzaking en cynisme?
Zo hebben we dat verlangen tot levitatie in de praktijk al omgezet met een paar tandemsprongen (parachutespringen) en een cursus paragliden. Je probeert van alles uit.

Maar wat je ook doet: uiteindelijk ben je steeds weer terug bij af. Die slang die in zijn eigen staart bijt, en die je ook op antieke Groninger en Friese graven tegenkomt. Men zegt ‘het Leven is een Spel’. Mens erger je niet, zo denk je dan wel… Dus je moet je verbeelding gebruiken, en niet vermoorden, anders zou je maar verzuren…

Stel dat je dan uiteindelijk het verst van allemaal hopt: wat dan?

Rondleiding

Ben je helemaal recht in de klimaatleer, dan spring je zonder parachute van een flatgebouw en zonder wens tot levitatie, eerder annihilatie. Dan stoot je namelijk nooit meer CO2 uit. Met de uitspraak van  dat verlangen heb je de klimaatwaanzin toch in haar essentie gevangen: anti-Leven. Maar de essentie van de leer van veel Oosterse goeroes is ook: dat het leven iets is dat er beter niet geweest was.

En dat je ‘verlost’ bent wanneer je oplost in het ‘niets’…

Dus dan is je Hoge Inzicht datgene wat iedereen in een cynische bui wel eens dacht: ’t is allemaal uiteindelijk voor niks. (tenzij je op 1 of andere wijze voortleeft)

IJzeren Nein, het stalen bezwaarcircuit ten lande…

Lobby voor en tegen heropening IJzeren Rijn
Al sinds het definitief in onbruik raken van de IJzeren Rijn in 1991 zijn er mensen die voor de heropening lobbyen van dat antieke spoorlijntje door Nationaal Park(sinds 1994) de Meinweg. Allereerst zijn dat de Belgen, die het goederenspoor willen heractiveren tussen Antwerpen en het Duitse Roergebied

Daar hebben de meeste Limburgers dan weer geen zin in,  bijna 30 goederentreinen per dag die door het natuurgebied denderen, zoals protestborden in 2010 nog getuigden.

..

Een ander initiatief is Meinlijn.nl, dat een personenvervoer tussen Roergebied in Duitsland en Roermond wil activeren. Die gooien zelfs de term ‘klimaatneutraal’ al in de strijd voor heropening. Hun lobbyist Maurice Niesten schreef 2014:

De Meinlijn is een kansrijk initiatief om Roermond te voorzien in een directe spoorverbinding met Duitsland voor een relatief lage investering. Financiering voor dit initiatief lijkt haalbaar te zijn mits hier gericht gelobbyd wordt.

Daarnaast kan dit de opmaat zijn voor (nog meer) economische welvaart voor de lokale middenstand alsmede realisatie van de gewenste planologische ontwikkelingen aan de oostzijde van het station.

Met politieke wilskracht en doortastendheid kan de Meinlijn in de nieuwe dienstregeling van december 2016 in gebruik worden genomen. Gemeente Roermond en provincie Limburg zijn hiervoor nu aan zet om een haalbaarheidsonderzoek te initiëren.

Een initiatief dat ‘klimaatneutraal’ in de strijd gooit

2020
We schrijven nu aan de vooravond van 2020. Mij dunkt ligt het er nog steeds zo bij, als toen ik er in 2010 kwam. De mediterenden van Meru waren toen wat al te voortvarend geweest bij het realiseren van hun Induscampus. Ze hadden de sloopkogel alvast gehanteerd voor de oude politieschool, het Ludwig-college.

Maar ondanks al hun Hogere Inzichten hadden ze geen rekening gehouden met het IJzeren inheemse bezwaarcircuit. Dus net toen ik toevallig kwam aanwaaien in Vlodrop, kon ik aansluiten bij een lokale bewonersgroep die door Meru was uitgenodigd om de plannen te laten zien. Het ijs breken zeg maar.

…het vergt nog enig onderhoud

Onze rondleider was een voormalig DAF-employee, een Eindhovens ingenieur die daarin geen voldoening vond, zodat hij bij de Wijzen in het Oosten te rade ging. Je kon op de campus ook het verschil in Hierarchie zien. De spirituele kneuzen en beginners mochten zich met een zeecontainer tevreden stellen.

Maar zodra het je naar de bol stijgt bij het Leviteren, dan kun je plaatsnemen in zo’n Eftelingkasteel met Kermisolifant. Ook opvallend- we vonden dat ook bij het Friese Tibet (Hantum) is dat die meditatie-mensen zo zalvend, op het jeukerige af, gaan praten.

Onze ex-DAF-employee sprak vol ontzag over de Mahareshi Yogi, die een Verlichte was. Door met z’n allen daar te mediteren, hopen ze dan het hele land in een soort staat van Hoger Bewustzijn te brengen.

Torretje

Enig onderhoud is nog raadzaam

Dat we allemaal zo betekenisvol-nietszeggend beginnen te praten als Groene CDA-Goeroe Herman Wijffels zeg maar, met z’n Hooogere Eeuvolussie. De klimaatfanaten als Jan Paul van Soest hebben ook zo’n eigen zieneres, Marieke de Vrij heet ze geloof ik. Die kan het bewustzijnsveld van Nederland voelen en daar hele grappige uitspraken over doen.

Dat je bijna niet meer bijkomt van het lachen, en als vanzelf weer van sombere gevoelens genezen bent. Mocht je daar op enige dag last van hebben. We hopen dik 9 jaar na dato overigens, dat de DAF-ingenieur ‘het’ alsnog gevonden heeft.

Ach ja, wie weet er tegenwoordig nog welke kant het met Het Westen op moet. De geestelijke wanhoop is zo groot, dat men van lieverlee heeft besloten Het Westen maar te vernietigen. Dat is wat ze ‘De Transitie’ noemen, Verduurzaming ook.

OP de Duitse grens…

IJzeren Nein

Al onze verworvenheden in 25 eeuwen platslaan tot je het ‘Eerste Klimaatneutrale Continent’ op aarde bent. Dat is een groen geverfd eufemisme voor ‘alles met de grond gelijk gemaakt’. Immers, pas wanneer je dood bent en je lijk is verteerd ben je CO2-neutraal.

En die metafoor werkt evenzo op continentale schaal. De goede verstaander herkent zo wat de Veroostersing heeft aangericht, dat je zelfs je eigen beschaving wilt verzaken als uiting van een ‘hoger inzicht’. Dat het beter ware (voor moedertje de planeet), dat die hele beschaving er niet was geweest.

De zwammen tussen de bielzen

Zoals De Verlichte met zijn Non-Dualiteit er naar streeft helemaal op te lossen in Het Grote Niets om uit te doven. (Nirvana) Want als je pech hebt, dan moet je weer reïncarneren in die negatieve interpretatie. Zit het echt tegen, dan zou ik in een volgend leven zelfs als modernistische liberalisme-vrouw terug moeten keren: zo’n vat vol problemen met een gat voorin en mobiele telefoon in de kontzak.

Of als een aap.

Om dan dit verhaal tot de kern te brengen. Deze foto’s van een overwoekerde spoorbaan die in het onkruid eindigt: zijn die niet symbolisch voor de geestelijke staat van veel mensen, met name de valse elite van Het Westen?

Quo Vadis? Waar gaat het nu naar toe? Vast staat dat de Klimaatzwendel onze middenklasse naar de afgrond zal duwen.

2 Replies to “De Wijzen uit het Oosten aan de IJzeren Rijn…”

 1. Begin 90 jaren ooit op een bijeenkomst geweest bij deze goeroes uit Vlodrop die een lezing gaven in Roermond.
  Ze hadden de oplossing voor een hoop ellende voor de mensheid waarop ik zei dat is geweldig!
  Vertel ons dit nu, want deze oplossing moet toch wel voor ieder mens bereikbaar zijn! Het helpen der mensheid naar betere omstandigheden is in mijn optie gewoon: onvoorwaardelijke liefde oftewel kosteloos.
  Helaas, ik werd onmiddellijk met zachte hand verwijderd door 2 personen en naar een kamertje gebracht.
  Mocht het antwoord kopen tegen een sterk gereduceerde prijs! Heb er hartelijk voor bedankt.
  Nee, heb niets met goeroes!
  De Meinweg overigens mooi natuurgebied!

 2. Daar vlakbij, in die rare ‘piemel’ Nederlands grondgebied die zo ver in Duitsland steekt, is het omheinde terrein van de voormalige Staatsmijn Beatrix. Er zijn twee schachten van 700 meter diep. Het is nog steeds eigendom van DSM voor zover ik weet (ik ben er c.a. 15 jaar geleden eens geweest). Nu is het waarschijnlijk een van de meest ongerepte stukjes natuur in de Meinweg en wie weet van Nederland. Er zijn nog wat geheimzinnige restanten te zien. En ja, al die dennebomen waren ooit bedoeld als stuthout ondergronds. De mijn is nooit in productie gegaan, het project werd in 1962 gestopt. Dus zitten we echt in de energiepenarie (en dat is met het huidige beleid beslist niet ondenkbaar), dan zit daar nog voor vele tientallen jaren of nog veel meer energie in de grond. Het is maar dat je het weet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *