Folle Lok en Seine yn’t nije Jier!

2020!

We wandelden 2020 binnen in Vianden (Luxemburg), waar een vuurwerkshow werd opgevoerd met de burcht als decor op de achtergrond. Met een Sint Bernardus bier gingen we zo het nieuwe jaar in, heel toepasselijk want de volgende dag kwamen we in Clervaux terecht.

Daar ontstond de orde van de schiere monniken (cisterciënzers) van Bernardus die Friesland haar geschiedenis en landschap tot de dag van vandaag vormt. Voor al mijn dierbaren branden nu kaarsen in de abdijkerk van Clervaux. Al is dat dan niet de goede abdijkerk, want Bernardus kwam uit het Franse Clairveaux, niet het Luxemburgse Clervaux. 

Dus al meteen weer wat geleerd… Dat ik nog een keer naar Clairveaux in Frankrijk moet rijden om het ‘echte’ klooster te zien. 🙂  Maar deze abdij was ook schitterend, en we bezochten Echternach, de Willibrord-abdij van waaruit Friese kerken werden gesticht in de 8ste eeuw…

2020

2020

2020

2020

2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *