‘Bijlzwaaiende dreigblogger’ publiceerde jarenlang voor NRC…

Lees het gewraakte artikel dat tot mijn gewelddadige arrestatie leidde HIER, ‘Astroturfer Bouwe verbouwt Friese landschap’

Wat zeggen jullie, fans en lezers van Interessante Tijden: moet ik reageren op de ‘Framing-machine’, die mijn naam met wat uit context gerukt proza en een lollige foto door het slijk willen halen? En daarmee de mensen met wie ik samenwerk? Opdat mensen via associatievrees zich haasten bij mij weg te lopen….

We schreven enkele weken terug nog: de Nederlandse Pers controleert niet langer De Macht, maar haar oppositie.  Daarin zie ik ook de belangrijkste oorzaak van hun voortschrijdend kijkers- en abonneeverlies, het verlies van vertrouwen van steeds meer burgers in wat zich ‘de journalistiek’ noemt.

Vanochtend voor het eerst in jaren weer de blaren op de duim gehamerd met de bas

To Frame or not to frame…(modder gooien)
De tot ‘antisemitische en complotdenkende holocaustontkenner‘ door NRC geframede boeddhist Tilasmi Frigge van de grappige NOS= Fakenews-stickers belde net, dat er uit 1 of andere hoek weer bagger over ondergetekende was verschenen. Daarin hangt men mij als staatsgevaarlijk en gewelddadig stuk ballast aan ‘De Blauwe Tijger’.

In de hoop dat via associatievrees ook vrienden en collega’s een smet van modder krijgen.

Het Algemeen Dagblad (De Persgroep, in handen van grootkapitalist Christian van Thillo) is tegelijk actief bezig om boerenverzet te breken voor hun Meesters. Ze pogen Farmers Defence Force een sociale smet aan te wrijven. Ik schreef ook voor het Algemeen Dagblad wel eens verhalen vroeger, en ben nog bij ze op de redactieborrel in Rotterdam geweest.

Hoe diep zijn ze daar gezonken sindsdien…Men ziet je als gevaar voor eigen belangen, zo is duidelijk.

Algemeen Dagblad (de Persgroep van Christian van Thillo)

Zo werkt ‘framing‘, wanneer je de journalistieke ethiek hebt geloosd, als slippendrager van De Macht. Dan ben je geen journalist meer, en kun je mislukt politicus gaan spelen. Je gooit modder, in de hoop dat iemand’s reputatie verder besmet raakt. Zodat ook niemand nog met iemand geassocieerd wil worden.

Helaas, die tactiek werkt bij massamensen, die hun wereldbeeld uit massamedia halen. En bij mensen die je niet (willen) kennen, die zullen daar in deze tijd van bangmakerij gevoelig voor zijn. Edoch: Zulke smeerboel publiceer je alleen wanneer je

 • a. werkelijk niets zinvols te melden hebt
 • b. bang bent voor mensen die wel hersens, ethiek en inhoud hebben.

Robert Frigge op bezoek bij NOS tijdens boerendemo

We hebben wel wat beters te doen, dan in die riolen afdalen, dus re-ageren: neen dank U. Nu lees ik al sinds ongeveer 2010 geen kranten meer, ik kijk geen televisie, noch luister ik naar de radio. Verbreek de stilte niet, tenzij je hem verbetert. Je hoeft vervolgens ook niet te publiceren voor de media die je toch zelf niet moeite van consumptie waard vindt. Dan heb je er lol noch eer aan..

De wijze van berichtgeving en framing rond ondergetekende, bewijst opnieuw dat je wel gek zal zijn om nog mainstream-media te consumeren. Wat een totaal gebrek aan enige moraal of niveau.

Daarnaast, als iemand schrijft ‘Rypke trekt zich dagelijks af op plaatjes van krokodillen’, moet ik dan serieus reageren met ‘neeeee, dat is helemaal niet zo’…. Zo is het niveau dus van de moderne media, volledige tijdverspilling. Daarnaast kijk ik nauwelijks op Twitter, ik doe niet aan wotsep, Linkedin slechts met tegenzin.

NPO

Hitpiece om associatievrees te kweken
Je voelde al wel een ‘hitpiece’ gericht aan oa Blue Tiger Media aankomen uit de hoek van NRC Handelsblad, de krant die in 2015 werd overgenomen door klimaatbankier Thomas Leysen. Die KBC-bankier was tot voor kort ook ‘president’ van de Vlaamse ‘groene’ kapitalistenclub The Shift. De businessclub van zeg maar de ‘groeneboorden-maffia’.

Die zakelijke invloed is aan de berichtgeving van NRC te zien. Het lijkt alsof Leysen op de historische reputatie van NRC als kwaliteitskrant renteniert om zijn smaad-propaganda en zakelijke belangen een sjiek/geloofwaardig randje te geven. De overname door zijn Mediahuis versterkte de teloorgang van NRC met meteorische snelheid.

Toen NRC nog kwaliteitskrant was, publiceerden we daar als Zelfstandige Zonder Perspectief (ZZP’er) van 2003 tot 2008 reportages over natuurwetenschap, en natuurhistorische reisverhalen zoals het vandaag hier geherpubliceerde ‘Verboden Eiland zoekt bewoners‘.

Of het artikel voor Wetenschap & Onderwijs over ‘Falende Grazers’, hoe ze die oerkoeien tot heilige koe van natuurbeheer maakten. Je was tegelijk zelf op NRC geabonneerd, met name voor het weekendritueel (krantje met koffie). Hoe dan ook, voor de krant die je zelf leest doe je ook je best.

Daarnaast: als je journalist bent, dan wil je niet voor de provinciebode schrijven. Dan schrijf je voor datgene wat het hoogste staat aangeschreven. Ondergetekende heeft toch enige ambities.

NRC zegden we op, nadat je zag hoe ze tot politieke spindoctoring overgingen. Ik herinner nog hoe ze toen Mariette Hamer (PvdA, nu SER-voorzitter) op een bestuurlijk schild hielpen hijsen in het maand-magazine. Toen haakten we af, nadat al jaren een onbehaaglijk gevoel van manipulatie bij NRC de toon zette.

Moeten we ons hiertoe werkelijk verlagen?

God’s zegen voor mijn tegenstanders, ik heb jullie lief
Na doorvlooien van wat SMS’jes, zag ik dat Karel Smouter uit naam van NRC Handelsblad had gepoogd te bellen. Hij stuurde een berichtje. Dus ze werken aan een ‘hitpiece’, zo schreef ik gisteren op Facebook. Voor het meelezende Openbaar Ministerie (O.M), dit schreef ik gisteren op Facebook met sarcasme, ironie.

Als u niet begrijpt wat dat betekent, pak het woordenboek en zoek het woord ‘ironie’ op. En alstublieft, wees niet beledigd en vervolgens revanchistisch dat U de betekenis niet weet:

Bereidt de voormalige kwaliteitskrant NRC Handelsblad- eigendom van ‘groene’ bankier Thomas Leysen- een ‘hitpiece’ voor, zoals ze ook al bij Tilasmi Frigge deden? We kunnen Karel Smouter alvast wat wind uit de zeilen halen, voor hij de bekende litanie begint. ‘complotdenkende bijlzwaai-blogger in 2007 met jeuk aan zijn anus gevonden gestoorde antisemiet, die samenwerkt met extreem rechtse klimaatontkenners, onder 1 hoedje met de nazi Baudet en Altright, samenspannend met een CONSERVATIEVE….. uitgever (valt een speld in NRC-redactielokaal met D66-koffiebarnichten , afschuw, walging ) die racistische lectuur en religieus extremisme verspreidt, samen met de fascistische Donald Trump en Russische Trollen, schrijvend voor kwijnende website gesteund door marginale vissers en wetenschapsontkennende boeren …..’

Groeten van Rypke Z.

Zo heb ik met het nodige sarcasme aardig het niveau van de ‘kwaliteitskrant’ tegenwoordig weergegeven.

Jezus die de Doodscultus van de Milieubeweging overwint

Karel Smouter is een oude bekende, uit de tijd dat ik voor de Gelderlander editie Ede/Wageningen bijkluste, de oertijd van de journalistieke carrière, 20 jaar terug. Ik speelde toen ook bas in bandjes, via muziek maken rolden we namelijk de journalistiek in. Om voor de journalistiek te kwalificeren hoef je namelijk maar 1 talent te hebben; zelf geloven dat je talent hebt. De rest komt nagenoeg vanzelf.

(Voor het meelezende O.M: dat is een grapje!. Zelfspot. Je kunt beter jezelf relativeren, dan via een cursus ‘Kanjertraining’ een onrealistisch zelfbeeld krijgen)

Toen was Smouter als jonge hond talentvol organisator van popfestivals, ik meende dat het Peacedog heette. Ik vond ‘m sympathiek en heb ‘m in De Gelderlander een positief stukje gegeven… Hij ging later bij het vanuit NRC Next opgezette blog De Correspondent werken als adjunct-hoofdredacteur. Daar was Smouter dus jarenlang adjunct-blogger.

Bij de Correspondent brachten ze de meest uitzinnige klimaat-agitprop.

Zoals je dat bij Christenunie-mensen meer ziet. Groen Links met Jezussausje. In mijn optiek is ‘progressief christen’ het zelfde als ‘stinkend parfum’. Een innerlijke tegenspraak. Je kunt niet modernist en christen tegelijk zijn, twee heren dienen.

Karel Smouter, de (als zodanig ook bedoelde) laster die je over je naaste (mij en vrienden) uitstort, is ook laster tegen God

Al even sneu, is dat Karel me consequent ‘blogger’ noemt- zo heb ik ‘m nog getext- in plaats van wetenschapsjournalist. Natuur/wetenschapsjournalist staat al 16 jaar op mijn kaartje. Iemand, die ondermeer voor de krant waar hij nu voor werkt, NRC, ‘vele malen betere artikelen publiceerde dan er ooit uit zijn kleine geest in die voormalige kwaliteitskrant zullen terecht komen.’

Zo sms je dan vanuit je Hart, wanneer je zo’n ervaring van ‘gij kunt mensen nooit te laag inschatten’ krijgt.

Dus we vergeven Karel en wensen hem god’s zegen. Verder zien we nog wel, wat voor holen en riolen men wenst open te trekken. Nu gaan we lekker naar buiten, de natuur in, Kung Fu trainen (ooehhh gewelddadig!!, dit past in het daderprofiel). De zon schijnt en het voorjaar hangt in de lucht.

Het lijkt alsof ze je dusdanig willen uitlokken, dat je aan het ‘daderprofiel’ gaat voldoen dat ze je in de schoenen willen schuiven. De zelfvervullende profetie. Want laten we eerlijk zijn: wat had mijn grootvader Wybe zaliger over mensen met zulke lage streken gezegd:

‘ Fut. ….skoppe
(vul maar in, als ik mijn grootvader citeer ligt er een arrestatieteam bovenop me…)

Het christendom is morsdood in Nederland, Leve Jezus Christus

Oh ja, voor het eerst in jaren heb ik weer bas gespeeld tot de blaren op de duim zaten. Je had een ‘riff’ in het hoofd, die boven je niveau ligt. Dus moet je een uur lang oefenen tot je die ook fysiek beheerst. Dat ging door tot een blaar op de hamerduim zat,  die ook weer barstte.

Oude liefde voor die vier stalen kabels op een plank en Heavy Metal, die roest niet! En de voorkant van de CD hebben we al…

5 Replies to “‘Bijlzwaaiende dreigblogger’ publiceerde jarenlang voor NRC…”

 1. Rypke,
  Jouw volgers en vele anderen weten inmiddels wel hoe onze MSM werkt.
  Helaas zijn er nog steeds veel mensen in Friesland die niet verder komen dan de LC en de NPO en die hun framing, bashing en gelieg voor waar aannemen. Ook in mijn eigen omgeving (familie en kennissen).
  Er zijn veel schapen in ons land en die durven niks te zeggen.
  Deze mensen bereik je denk ik heel moeilijk. Tenzij er een echte rel zoals met je arrestatie ontstaan is. Dan wil men nog wel eens verder kijken.
  Als de pers echt over de schreef gaat zou ik proberen om ze aan te klagen. Maar van het boven ons gestelde gezag hoef je denk ik niet op veel medewerking te rekenen.

  Blijf schrijven en houdt ze in de gaten.

  Een heel goed weekend!

 2. Mooie ingetogen reactie, Rypke!

  Ik wijs nog even op een passage uit The Fountainhead, waarin de laakbare Elsworth Toohey aan de held Howard Roark vraagt: “why don’t you tell me what you think of me?”, waarop Roark antwoordt “but I don’t think of you”. Zo mooi.

  Met een beetje mazzel gaan nu een aantal mensen met de gave des onderscheids ook jouw website en gedachtengoed ontdekken en sneuvelen er wat oogkleppen. Zorg dat ”Rypke R.” in Google naar interessante tijden leidt. Of De Groene Rekenkamer, wij doen graag weer eens een artikel samen!

 3. Rypke, wat is jou relatie met deze site?
  Blog van Rypke Zeilmaker: ‘bijlzwaaiende dreig blogger’ publiceerde jarenlang voor NRC – Het meest gevaarlijke bijgeloof

  Groet Engbert

 4. Ere wie ere toe komt, Rypke je heb ze geraakt waar het pijn doet .
  Achterbakse figuren die weten dat je gelijk hebt maar toch proberen de waarheid te verbergen voor de vele onwetende.
  Cornelis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *