Meneer Storm

Het Reade Klif, de Zuiderzee bij storm

Amerikaanse meteorologen, allemaal uiteraard man, hadden voor het feminisme ( = Marxisme) de gewoonte om stormen en orkanen naar vrouwen te vernoemen. Mogelijk met de gedachte aan de eigen vrouw, die ze de zogenaamde ‘shit test’ geeft: als een razende tekeer gaan, met vaatwerk smijten, en dan kijken of hij toch wil veranderen naar haar ideaalbeeld, haar sukkel zal worden.

Natura, de godin van de Natuur is niet voor niets vrouwelijk.

Mevrouw Storm

Dus kregen orkanen namen als ‘Betsy’, de gedachte aan de vrouw van de meteoroloog die weer eens totaal onredelijk als een razende tekeer ging. Toen kwam het feminisme, en relativerende humor was niet langer toegestaan. Een feministische lobbyclub was niet geamuseerd van meteorologengrapjes, en eiste boos dat stormen ook mannen-namen zouden krijgen.

Dat zal ergens in de jaren ’60-70′ zijn geweest, pin me er niet op vast.

Sindsdien werden stormen ook naar een valse nicht vernoemd. Zoals ‘Andrew’. Andrew….Bij toerbeurt, want het marxisme wil alles gelijk maken, dus moet je de ene storm Meneer Storm noemen, en de volgende Mevrouw Storm. En dan weer van voren af aan, zucht…

Deze foto’s van een stormachtige Zuiderzee maakten we vandaag, als alibi om buiten te zijn.

Viszaak Laaksum

Vastsnoeren

De laatste vissers van Laaksum poogden hun bootje vast te snoeren, terwijl het bij de viszaak storm liep van recreanten. Het KNMI kan nog zo hard Code Rood schreeuwen om aandacht op zichzelf te vestigen. Maar het beste kijk je zelf buiten of het weer de moeite waard is.

Jazeker! Als je die oerkrachten ziet en je laat je lekker doorwaaien, valt je dan niet binnen: Natura Victor? (De Natuur overwint) Wat zijn mensen klein bij de krachten van de natuur…

Schuilen voor de Zuiderzee

Schuilende eend

In de baai van Stavoren zocht een zaagbek (een soort eend die vis eet met tandjes aan de snavel) de luwte bij het ministrand. Je zal maar wildlife zijn, en nu buiten moeten schuilen…

3 Replies to “Meneer Storm”

  1. Jij gaat lekker naar buiten om uit te waaien en inspiratie op te doen maar, ik was vandaag lekker binnen en de berichten van
    Fdf op facebook aan het volgen.

    Lekker de kachel aan en een bak koffie met een lekkere moorkop erbij !

    Prettige zondag verder rypke

  2. Een naam kan dan wel aan een vrouw gegeven worden zoals Ciara, wat hetzelfde is als Kyra, het komt van Kyrios en dat betekent LORD, kracht, macht, mannelijk in de symbolische betekenis. (In het “oosten” kent men dan weer Ki of Chi of Qi… als energie)
    Waar de actieve kracht mannelijk is en de vorm, de plastische manifestatie ten gevolge van de kracht, vrouwelijk is. Lucht en Vuur (hemelgoden als Thor) versus Aarde (moeder aarde, materie) en Water(Mare, mer, Meer).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *