Aardse Buitenwezens, ze zijn onder ons!

Zweefvliegen, welke soort dit is, geen flauw idee…

Wanneer je eens de focus zet op zweefvliegen, die met 300 vleugelslagen per seconde stilhangen boven een vlinderstruik, ze kunnen zich schoksgewijs verplaatsen van links naar rechts, onder naar boven. Het lijken wel drones, robotjes met hun facetogen als robomaskers. Dan weet je dat de Aardse Buitenwezens onder ons zijn. Hoe bizar is het leven op aarde gemaakt, hoe zoiets kan ontstaan, functioneren…

Zweefvliegen op vlinderstruik voor huis

Het doet je wel eens de vraag stellen: zou er ook intelligent leven op aarde zijn?

Je wist dat misschien nog niet, maar het woordje ‘Robot’ is Tsjechisch, afgeleid van Robota, wat staat voor ‘arbeider’. Zweefvliegen zijn ook een soort arbeiders in de natuur, die het gebloemte helpen bestuiven. Zoals mij bijstond zou het woord ‘Robot’ via de schilder-schrijver Josef Capek en zijn broer, de sciencefiction-schrijver Karel Capek tot staande uitdrukking geworden zijn.

De poster die ik jarenlang in de studio in Amsterdam hing

Dat gebeurde via het toneelstuk van Capek uit 1920: Rossumovi Univerzální Roboti. (RUR) Daarin staat de Robot voor het eerst model als artificiële persoon. In Praag in 2003 heb ik een tentoonstelling van Josef Capek bijgewoond, en een poster van hem gekocht van een modern kunstfiguur met dolk: ‘The Humblest Art’, heette die expositie naar de titel van een boek van de schilder.

Dus dan weet je zulke dingetjes.

3 Replies to “Aardse Buitenwezens, ze zijn onder ons!”

  1. Ja, er is intelligent leven op aarde!
    Jij!
    Een armslag per seconde, zonder iets te raken. Een pen zo scherp als Gilette en balsemend, naar lezers van verschillend allooi tegelijkertijd.
    En altijd voedend, het levenselixer van een gezonde staat!

  2. Het leven is zo mooi met je neus bij de grond of je ogen in de lucht gericht, helaas worden we ‘bestuurd’ door een globalistische schimmelsoort die met de neus omhoog gericht met de ogen op je neerkijkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *