‘Fut Doadskoppe’ en ‘At-je’t-mar-sien-wille’…

Woeste boerbosbeek bij Langweer

Het citeren van mijn grootvader Zaliger Wybe Zeilmaker kan er toe leiden dat je door 3 met Walther-pistolen bewapende Borderlinecowboys besprongen wordt, in je eigen huis op je linker jukbeen op je gezicht gesmakt en in de boeien geslagen wordt, afgevoerd naar de cel in Leeuwarden met 160-200 km/uur. Waarna je een dagvaarding krijgt voor ‘doodsbedreiging’ (Artikel 285/1) waarop 2 jaar celstraf staat. Onze knettergekke, leugenachtige en corrupte overheid en die hersenloze amateurs van het Openbaar Ministerie, ach guttegut.

Het Friese boerbos, het Hjirremattejowezewald

Dus, ja, als PSV verloren had of iemand gedroeg zich als een Linksche Medemensch (leugenachtig, achterbaks), dan zou hij zeggen ‘Fut Doadskoppe’. Laten wij hier nogmaals benadrukken, dat dit niet slaat op die klimaatzuurpruim van de Gemeente Leeuwarden en z’n klimaatclubje Fossielfrij Fryslan.

Opdat we niet weer met geweld uit huis gesleurd worden.

Deze Dokkummer filosoof met kloten, die had nog een ander motto, dat bij fotograferen van pas komt. Kijk, je kunt wel de hele planeet rondreizen en dan bij 1 of ander ‘Bijzonder Natuurgebied’ heel lyrisch worden. Hebben we ook wel gedaan.

Maar wat dacht je van natuur voor je dagelijkse neus. Zoals het Friese Boerbos vandaag, waar dankzij alle regenwater de boerbosbeek stroomde, en waar de bomen in het water spiegelden?

De Beuk er in…

Daarom dus: ‘Atje’t maar sien wille’, je moet het willen zien en dan ligt de schoonheid voor je op straat, of in de berm en in het bos waar je dagelijks je hondje uitlaat.

4 Replies to “‘Fut Doadskoppe’ en ‘At-je’t-mar-sien-wille’…”

 1. Net als bij voetbal zijn de belangen in de windhandel groot. De onsportieve spelers willen nogal eens gluiperige streken uithalen om het doel te bereiken. De onpartijdige (scheids)rechter heeft de schone taak om de schwalbe te herkennen.

 2. Laffe bestuurders met niet meer dan 3 morele cellen vormen onderdeel van de meedogenloze en vooral liefdeloze staatsterreurmachine in opbouw in samenwerking met VN WHO INF FED WORLDBANK BIS WTO EU ECB.
  Wie in dit citaat een doodsbedreiging ziet bewijst geen enkele tekst te kunnen verklaren en in zn contekst te kunnen duiden. Bovendien behoort eerst gevraagd te worden of de beweerdelijke intentie zich herhaalt.

  Zon bestuurder is niet uit op kracht van argument maar op brute dwang.

  Dit is tirannie van het zuiverste water erop gericht om de broekschijtende bestuurdertjes nog meer n veilig en machtspotent gevoel te geven naast natuurlijk het systematisch ondermijnen van de grondwettelijke vrijheid van meningsuiting plus criminele schending van t fundamentele rechtsprincipe dat iemand pas schuldig is en straf krijgt als zn schuld is komen vast te staan.

  Ook hier treedt de staat op als terrorist want gebruik makend van disproportioneel geweld zonder voorafgaand onderzoek. De politiemacht bestaat kennelijk uit n toenemend aantal schijtbakken dat ze het pas met 4 man het aandurven om n bedreiger te arresteren door hem te mishandelen.

  Het zal niet de eerste keer zijn dat iemand de verstikkingsdood stierf door een paar brute dienders die iemand de borstkas en nek klem zetten. Aha daarom moest het ministerie van justitie en veiligheid genoemd worden nl veiligheid voor de bestuurders en toenemende onveiligheid voor de zich betrokken uitende en argumenterende burgers.

 3. Kijk maar op de volgende link om te zien welke intenties op een behoorlijk lange termijn onze regeringen gevoed hebben en nog voeden inclusief de bijbehorende parlementen.

  Lees vooral de groen gekleurde gedeelten. Dit gaat over populatiereductie via medicijnen en vaccinaties, maar agenda 2030 waartegen Rypke Zeilmaker ageerde in het prachtige Friese landschap gaat over het reduceren van de wereldwijde populatie met totaal andere middelen waaronder het creeren van een kunstmatige energie-, voedsel en ruimteschaarste als gevolg waarvan steeds meer mensen in de problemen zullen komen, te beginnen met de Groningers die niet geholpen werden met hun aardbevingsschade en dan nu de Friezen die met bestuurlijk institutioneel geweld van hun prachtige landschap worden afgeholpen zonder dat het enige druppel op de gloeiende plaat van de landelijke, nederlands nationale energie-behoefte gaat bijdragen, maar de rechter via de krankzinnie klimaatwet wel stap voor stap de fossiele brandstoffen gaat verbieden, zodat Nederland energetisch helemaal tot stilstand gaat komen, want windenergie en zonne-energie gaat de energiehonger van Nederland op geen stukken na stillen.

  https://www.adhdfraude.net/pdf/NB1196.pdf

  kijk alleen al naar de uitspraak van Henry Kissinger, dat voedsel een van de belangrijke manieren is om de bevolkingen te controleren, lees te tiranniseren.

  De boeren zijn nauw verbonden met de voedselproductie dus Nu in Nederland zijn volgens de Kissinger doctrine de boeren aan de beurt om weggetreiterd te worden door Haags anti-boerenbeleid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *