Ook na je dood verveelt Friesland nooit…

Alde Toer

Afgelopen drie ochtenden hadden we weer mooie mistbanken boven het opwarmende ‘fjild’ van de Greidhoeke, die we in beeld pogen te brengen; het Requiem voor Oerrr-Fryslan dat duisteren krachten door de (wind)molen willen halen.

Zoals Bouwe de B. de publiek betaalde lobbyist voor de VNO-NCW-Noord in groen jasje (Freonen fan Fryslan Fossielfrij) die mij via een bevel van officier van ‘justitie’ Pieter van Rest gewelddadig liet arresteren door drie borderlinecowboys.

Komende maandag staan we daarom terecht als ‘gedachtenmisdadiger’, omdat je je hart laat spreken over de schoonheid van ons Friese land… Hier nog een kleine demonstratie waarom mijn motivatie meer dan terecht moet zijn. Hier geen malle molens…

Midlansdyk

Slachte

Skillaard

Duivelsbeeld toren Skillaard

Britswerd

Hegedyk

Midlansdyk

Boazum

Midlansdyk

Wieuwerd

Grutto Jorwerd

Idem

Koe

Middelzee

Boazum Middelzee

Spears

Britswerd

Boerderijhond

We proberen de essentie te vangen van wat het ‘echte’ Friesland nu is, de kerken en boerenplaatsen op terpen verbonden door slingerdijken in een zee van gras. Het doel is een koffietafelboek, met foto’s waarvan je denkt ‘hee, zo had ik Friesland nog niet gezien’.

Is dit de voorplaat?

  • Help een luxe uitgave mogelijk maken van ‘De Natuur van Friezen’ (De natuurlijke historie van oer-Friesland) door een exemplaar te reserveren a 50 euro, via Stichting MW&B. IBAN NL04INGB 0005526038 ovv Rypke’s Oerrr-Fryslanboek. We beginnen bij Genesis, de vorming van het landschap, en gaan dan op zoek naar de sporen van de Middeleeuwen en het monnikverleden in Westergo en Oostergo. We eindigen met het Requiem, de dodenmis voor het land dat sterft omdat ‘De Ziel’ vervloog…
  • Is 10.000 euro binnen, dan kan ik in ieder geval een luxe uitgave maken in oplage van 1000. 

3 Replies to “Ook na je dood verveelt Friesland nooit…”

  1. Wat een schoonheid het Friese land!
    Dankjewel voor deze uitzonderlijke mooie indrukken.
    In gedachten verbonden Rypke as maandag!
    Gedachten zijn krachten!

  2. neprecht (een corporaat drogsysteem) erkennen in plaats van te Weten wat Recht is door in jeZelf te keren, is de grond van alle ellende als je het mij vraagt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *