Een blog aan je been…(Nr. 1272)

Kolibrivlinder op slangekruid

Als ventje van 12 op vakantie in Oostenrijk, wees de gastvrouw van Haus Groffler in Pragraten me er voor het eerst op. Dat was ’s avonds bij een vochtige zomeravond.

De kolibrivlinder die helikopterend hing voor de geraniumbakken aan het balkon van zo’n typisch Oostenrijks vakwerk-huis. De lange snuit uitgevouwen, je kon z’n vleugelslag horen als een soort gebrom

Daarom heb ik nu ook de hanggeraniums in de plantenbakken aan het balkon geïnstalleerd: klaar voor de kolibrivlinder. Afgelopen maand bezocht hij al de tuin van de buurman, die vol staat met slangekruid, de blauwe bloem op de foto.

Puimsteengroeve Eifel

Ze komen uit de familie van de pijlstaart-vlinders, en hebben een veel langzamer vleugelslag dan bijvoorbeeld een bij of zweefvlieg. Die laatstgenoemde kan wel met 400 maal per seconde met de vleugels slaan. Dan hoor je een zoemtoon.

Een echte kolibri (vogeltje) slaat ongeveer 80 keer per seconde met de vleugels.

De kolibrivlinder zal daar ergens tussen zitten. Deze foto’s zijn gemaakt in een steengroeve in de Eifel, in de juli-maand. Omdat ze wel aardig gelukt waren en ik zo’n lol had bij het maken, liggend op de buik aan de steengroeve-rand, heb ik ze al ettelijke malen getoond.

Machtig beest

Iedere keer dat je ze ziet, krijg je ook dat gevoel van toen weer terug. Maar dan: hoeveel mensen hadden ze nog NIET gezien? Dat zijn er veel meer dan die ze wel hadden gezien.

Met een goede zomer komen ze ook onze kant op, ze kunnen als goede vliegers honderden kilometers afleggen. Dikke fun! Net als libellen zijn het stoere insecten, waar je met verwondering naar kijken kunt en blij van wordt als je ze ziet vliegen, of helikopteren als deze pijlstaart.

Een andere pijlstaart die nog op de verlanglijst staat, dat is de doodshoofdvlinder. Voor je doodgaat, moet je die toch ergens mooi op de plaat kunnen zetten.

Er zijn mensen die deze pijlstaart de ‘meekrab’ willen noemen. Maar waarom, als de naam ‘kolibrivlinder’ helemaal de lading dekt.

Blog aan je been
Vandaag deze zaterdag, wilde ik het hier graag eens bij laten. Een blog is een beest dat je dagelijks moet voeden, dit was de 1272de sinds april 2017. Iedere ochtend opnieuw, meer dan 4000 voedersessies in afgelopen jaren met Climategate.nl er bij.

Een vorm van verslaving zelfs omdat je bij iedere schrijfsessie ook zelf eerst weer kennis op moet doen. En omdat je bij het schrijven inzichten invallen, woordvondsten. Het is gewoon erg leuk om te doen.

Dus al bloggende hebben we zo nog een paar bibliotheken geplunderd, en zo ben je op actief studerende wijze in kunde en inzicht gegroeid. Wanneer je iets opschrijft dan onthou je het ook beter.

Het betekent ook, dat veel van je creatieve energie dan is verschoten, zodat je weinig anders produceert. Dan is het een ‘blog aan je been’, terwijl ik nog twee boeken af moet maken. Digitaal is erg vergankelijk, iets op papier bestaat ook nog als ze iets aan de computer-instellingen of php-blablacodes veranderen.

Wie nog wat meer diepgang wil vandaag, die kan het opvolgende gesprek zien dat ik met Tom Zwitser hield over ‘het spel en de knikkers’ achter de moderne machtsagenda van de ongekozen elite boven ons: hun 2030 Agenda, communisme in ‘groene’ marketingverpakking.

Wat wij als eenvoudige zielen daar tegenover kunnen zetten, dat is de natuur (realiteit) en de menselijkheid zoals die in de klassieke Westerse traditie is geformuleerd, op basis van de Bijbel en de klassieke filosofie.

Daarop, op waarden en karakter kunnen wij ‘de vijand’ ook verslaan, want het zijn hartelozen en karakterlozen, ons koningshuis en de UBO’s (bovenbazen grootbedrijf) die daar omheen hangen en hun 2030 Agenda.

Hoewel Interessante Tijden gemiddeld tussen de 3000 en 4000 lezers mag ontvangen per dag, krijg je met die filmpjes veel meer respons, soms ook hele bijzondere. Het bargesprek met filosoof en kunstenaar, broeder in het Goede, Tom Zwitser is in 3 dagen ook al 32 duizend maal bekeken.

Iedereen een muilkorf
Het eerdere filmpje over mijn gewelddadige arrestatie veroorzaakte, dat wildvreemde mensen je zelfs in de supermarkt aanspraken omdat ze je herkenden. Steeds meer oogjes gaan inmiddels open, met dank ook aan onze heldhaftige boeren.

De waarheid mag in NeDDRland niet meer gezegd worden, daarom pakken ze na het gesneuvelde referendum nu ook het demonstratierecht aan. Als symbool voor ‘gij zult uw bek houden’ moet je al een muilkorf dragen om nog met het OV te kunnen. In België zelfs om nog een openbare gelegenheid in te gaan.

Een symbolische handeling om burgers te vernederen. Net als die uitzinnige fouilleer-acties op vliegvelden uit naam van het terrorismespook, dat rondwaart sinds 9/11. Ze trekken je in het domein waar enkel onzekerheden bestaan: en met angst voor het onbekende of het mogelijke kun je dan de wereld controleren.

Daarom moet je ook niet discussiëren over wat je NIET zeker kunt weten, maar praten over wat iedereen met boerenverstand doorziet. Ieder klein kind kan bedrog, de leugen, amoraliteit, valsheid, bangmakerij, geldklopperij doorzien.

2030 Agenda: Global Governance aka ‘wereldregering’

‘Zorg voor’ = ‘controle over’
Die totalitair-technocratische tendens is een mondiaal programma, in België, Duitsland, de VS en Engeland is het eender. Wat men verkoopt als ‘zorg voor’ milieu, natuur, voedsel, mens en gezondheid betekent in de praktijk ‘controle over’… Onze politici volgen ook maar gewoon hun instructies op.

En de mensen die nog steeds zo naïef zijn om massamedia te volgen, ja zelfs geloven, die volgen ook nog gewoon hun instructies op.

Die zie je zelfs nog braaf bij iedere winkeldeur de handen ontsmetten, en zelfs de winkeljuffrouw waarschuwen als het zeeppompje leeg is. Blijkbaar heeft iedereen zijn eigen tijd nodig, om tot inzicht te komen, het patroon van bedrog te doorzien.

Het is ook logisch, dat je uit gewoonte denkt: het zal toch wel meevallen, na 75 jaar van welvaart en voor de meeste mensen een relatieve vorm van vrijheid. Dat je die welvaart zelfs gaat associeren met ‘de overheid’, als in zichzelf een ‘goed’ iets dat je zelfs kunt vertrouwen.

Even de menigte opstoken tegen het ecofascisme

Liefde voor waarheid versus ontzag voor gezag
Dat ‘tot inzicht komen’ tot een realistischer wereldopvatting kan ook ‘helemaal nooit’ zijn. Maar daar hoef jij je niet minderwaardig over te voelen hoor, zodat je defensief wilt reageren… Niemand is gelukkig gelijk, ieder heeft zijn eigen weg te gaan.

En ik schrijf dit ook niet om ‘gelijk te hebben’, een standpunt als dierbaar gekoesterd bezit.

Mijn mening kan me gestolen, als deze niet waar zou zijn. Hoe vaak is mijn kijk op de wereld afgelopen jaren al niet bijgesteld? Wat onopgeefbaar is, dat zijn waarden als zelfbeschikking, vrijheid gekoppeld aan eigen verantwoordelijkheid, leven in Godsbesef als compleet mens met hoofd, HART en handen, met een onsterfelijke ziel.

Bar van Blue Tiger Studio

Je zult nooit tot waarheid of inzicht komen, als de LIEFDE voor waarheid er niet is, en wanneer je enkel in je ego, materie gevangen zit.

Dan doe je wat de mensen van Volkskrant, NOS, Leeuwarder Courant en andere regiokranten dagelijks doen: mensen bullshitten, geen achting voor waarheid hebben, maar enkel ontzag hebben voor ‘gezag’. Dat is de ‘waarheidsopvatting’ van wat zich de ‘journalistiek’ noemt. Ontzag voor gezag, de meneer met de witte doktersjas of dure titel, ‘De Staat’ en haar ‘deskundigen’.

Daarom controleren moderne media tegenwoordig niet meer de Macht, maar haar oppositie. En vallen ze mensen als mij of filosoof Tom Zwitser aan, met hun quasi-scherpzinnigheid vanuit een egofiele houding van narcistische eigengeilerij.

Lekker makkelijk om je daar achter te verschuilen, Van Thillo en Leysen, met je mediasubsidietje. Maar je bent wel zelf verantwoordelijk, lieve mediamensen voor wat je doet. Jullie intellectuele luiheid en lafheid is een zonde die je aangerekend zal zijn.

7 Replies to “Een blog aan je been…(Nr. 1272)”

 1. Rypke, ik deel helemaal jou schrijven!
  Mooi intro over de kolobrivlinder met de prachtige fotootjes!
  Dit wordt weer blog-doorsturen vandaag!
  Mooie dag gewenst!

 2. Een blog aan je been! Ik kan het me voorstellen, je bent zeer productief nu! Elke dag weer een (flink) stuk met foto’s en verwijzingen naar allerhande officiële documenten. Ik kan me voorstellen dat je meer tijd nodig hebt voor andere projecten. Misschien moet je die tijd gewoon nemen? Zou iets minder hier posten niet gewoon kunnen?

  Ik vond dat je een goed gesprek had met Tom Zwitser, evenals het voorgesprek. Steeds meer mensen beginnen wel genoeg te krijgen van die ‘duurzame’ agenda van de elites. Een aantal collega’s op kantoor klagen steen en been daarover. Elke dag dat geOH op BNR nieuwsradio. Een andere beklaagde zich dat zijn kinderen elke dag klimaat propaganda via het het jeugdjournaal (Gretajugendbeobachter!) te horen krijgen. Wanneer een aflevering begint denkt ze altijd “Hoe zullen ze klimaatverandering er nu weer bijslepen?”.

  Dat hele ‘klimaatprobleem’ en de ‘oplossingen’ daarvoor is gewoon een groot zingevingsproject voor D66 atheïsten en elites. Het enige nieuwe dat ik ervan geleerd heb is dat ik nu weet wat ‘sociaal-liberaal’ is. Publieke risico-private winsten.

 3. hoi, Rypke, zalige vent die zegt en schrijft wat ik denk. Zeg, welke sigaren rook jij? Daar heb ik de laatste tijd nu zo’n goesting naar.

 4. Je verwoord exact waar ik me al jaren aan erger. Dat ergeren daar moet ik van af zien te komen en jouw scherpe analyses helpen me daarbij. Straks lekker fietsen en vanavond in de boot met hengels het water op en genieten van al het moois om me heen en maar een beetje lachten om de raar in elkaar gefabriceerde pruts tuintjes en molentjes van de groen beweging .

 5. Idd schijnt die Zwitser een papiertje “filosoof” te hebben op de een of andere manier… humor…
  Goh en er zijn dus mensen die denken dat als iemand een papiertje heeft waarop staat “ik ben een filosoof”, dat dat dan ook daadwerkelijk het geval is… wat een ongelofelijk onbenul… 🙂
  Zo is de hele zorg bv gestoeld op exact het tegenovergestelde van wat het beoogt te zijn. En is de hele kerkstaat exact het tegenovergestelde dan wat het zich voorwendt te zijn. Scholing is hersenspoelen…
  Beetje dom als je Leugen en Bedrog niet herkent van politieke volksverlakkers als die “Roomse Holy Cat” Zwitser. Elders zag ik weer dat ie op de lijn van het Zionistenclubje van Baudet opereerde. Ach ja allemaal een pot nat natuurlijk … en wat verschillende poten van het eeuwenoude SlavernijSysteem van dat handjevol geperverteerde families die voor god spelen.
  Ik las laatst ook ergens de term “politiek filosoof”, een lachwekkende contradictio in terminus voor eenieder met enig benul…
  Ik geef Rypke dan nog als “wat naïef” maar het voordeel van de twijfel…

 6. Het diepste filosofische inzicht, dat we, tot vervelens toe, van jóuw kant hebben mogen ontvangen is, dat “alles is een metafoor”. Een beetje intelligent kind heeft dit al voor zijn tiende levensjaar vastgesteld. Dat alles niet is wat het lijkt.

  In plaats van hier continu de dorps-trol uit te hangen, zou je bijvoorbeeld met een argumentatie kunnen komen, wat betreft het wat, hoe & waarom van jouw stellingname.
  Op bovenstaande wijze kom je niet verder, dan het lozen van een paar stinkende scheten.
  Omdat je jouw kijk op de wereld duidelijk dermate hoog inschat, waarom begin je eigenlijk niet je eigen blog?

  1. Beste Jan,
   Dat metaforische heb ik idd ettelijke keren genoemd ivm de aloude geschriften die gaan over wie de mens in werkelijkheid is. Meer hoeft er in feite ook niet gezegd dan dat. Want als je jezelf als god-mens kent is er vrede. Wat jij allemaal hebt vastgesteld als tienjarige daarvan heb ik geen weet.
   Hetgeen ik over die Tom Zwitser te zeggen heb heb ik toch duidelijk aangegeven… die man verspreid fearporn met zijn virusonbenulhoax. Iemand met een klein beetje verstand kan toch nagaan dat virustheorieën met hun vermeende besmettelijkheid niet meer dan fantasie is van een clubje tiraniserende belanghebbenden. Rockefeller en co enzo… feestje begon al ten tijde van de germ-theory van Pasteur die als fraudeur gehyped werd door zijn geldschieters als “wetenschappere”. Godbetert.
   Als iemand wil zien wat waar is dan zet je jezelf geen oogkleppen op, me dunkt.
   Doe effe je huiswerk. Dat jij scheten ruikt zal dan ook wel aan jezelf liggen… 🙂
   Ik had vele jaren geleden overigens ooit een blog, waarin ik ondermeer veel aandacht besteedde aan de viruswaan rondom de HIV/AIDS hoax. Heeft ook ontelbare slachtoffers gekend wereldwijd via dat netwerk van de globaal medisch georganiseerde misdaad. En daar is het huidige uit voort kunnen vloeien, omdat de massa kennelijk liever gedwangbuisd naar de wereld kijkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *