Armoede bestrijden levert Oxfam jaarlijks 1 miljard euro

Wij verslaan armoede met muilkorf op

Fondsen werven met Afrikaantjes, het werkt nog steeds als een trein. Kom maar eens bij Oxfam Novib op de webzijde. De bezoeker wordt uitgenodigd om ‘vrouwen als Beatrice’- bedekt door medisch mondkapje-  te helpen ‘in hun strijd tegen de coronacrisis’. ‘Wij verslaan armoede’ stelt Oxfam, ze werken dus aan SDG Doel 1: armoedebestrijding, maar ook de andere SDG-doelen als ‘gendergelijkheid’.

Hahahaha

Oxfam International is gevestigd in Kenia, maar werd opgericht in Oxford Engeland in 1942 door Quakers. De Stichting Oxfam International werd als NGO-koepel echter in 1996 in Den Haag gevestigd. In 2006 fuseerde de in 1994 in opspraak geraakte Novib, later Novio met Oxfam tot Oxfam Novib.

Wat doet Oxfam met geld van de belastingbetaler? De meest verrassende danwel komische zaken, afhankelijk van je kijk op het leven en de menselijke natuur. Ze kregen een gift uit naam van het VOICE-programma samen het Hivos, om transgenderstellen en homo’s in Cambodja een ‘stem’ te geven.

Since its start in late August 2017, more than 100 LGBTI+ couples, mainly from rural areas,have welcomed people into their homes to show mainstream society that they, like any other group in society, lead ‘normal’ lives and have the same rights to healthcare, social services and family-life.

These intimate events, often involving traditional music and theatre, have proved popular, in some cases attracting up to 500 visitors, including from local authorities. This increases acceptance and is a crucial step towards enhancing the protection and safety of LGBTI+ couples in Cambodian society.

Neomarxisme dus. Het idee hierachter is dan, dat ‘onderdrukking’ de basis is van alle sociale relaties zoals deze op natuurlijke wijze ontstonden. En dat linkse mevrouwen uit Westers urbaan gebied beter weten dan zij hoe te leven.

Hierover kun je ons filmpje zien voor Blue Tiger Studio, over Diversiteit Detachering Dinxperloo!

Wat ik nog niet wist, is dat die armoedebestrijding ze liefst 1 miljard euro oplevert, waarvan 200 miljoen euro van de Nederlandse regering. Dat kun je in dit jaarverslag zien van Oxfam International.

Armoedebestrijding houdt zo een fondsenwervende multinational op de been waar je U tegen zegt.

En dit is er nog maar 1 van vele van oorsprong Nederlandse niet gekozen organisaties (ngo’s), die miljoenen omzet voor armoedebestrijding ergens ver van Westerse donoren vandaan. Neem ook SNV dat een slordige 150 miljoen euro mag omzetten.

Voor Blue Tiger Studio besteedde ik al aandacht aan de lucratieve industrie van armoedebestrijding. Er is nog een wereld aan onderzoek te doen, naar wie nu profiteren van deze benadering. Wat je vast kunt stellen is steeds, dat ze van ‘rechten’ uitgaan die ‘de staat’ moet garanderen. Dus in plaats van dat je traditionele sociale structuren je beschermen, moeten die familiebanden juist kapot uit naam van ‘women empowerment’ en ‘gelijkheid’.

Want die traditionele familieverbanden zouden marxistische structuren van oppressie zijn.

Alle programma’s die zij uitvoeren leiden tot staatsversterking. Er is al een Tax Inspectors Without Borders actief van de VN en OECD, die overheden Westers belastinggeld geeft om belastingcollectie te verhogen.

Jaaromzet armoedebestrijders Oxfam, jaarverslag 2017/18

Microfinanciering betekent het aansluiten van mensen op het bancaire systeem, ze afhankelijk maken van multilateral development banks, Ngo’s die voor bank spelen en instituties als Oikocredit. Voor journalisten moet dit onderwerp een goudmijn voor artikelen zijn, over wat achter al die filantropische praatjes schuil gaat.

Daar werk ik nu ook aan voor Gezond Verstand. De volgende editie geeft alvast meer inzicht. Hier alvast een klein dekseltje van een zeer grote beerput.

2 Replies to “Armoede bestrijden levert Oxfam jaarlijks 1 miljard euro”

  1. The Covid policies are an act of Terrorism executed on domestic grounds.

    State terrorism in this case, rolled out in 160 countries.

    The National coordinators for terrorism have to speak out

    and come into play. They are bound by their oath.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *