Klimaatactie (SDG 13): CO2 biljoenenkrediet 2030 Agenda

Bruinkoolmijn RWE Hambach. RVO geeft RWE (Essent) miljardensubsidies om bij ons bos in brand te steken: Klimaatactie

Vandaag op Blue Tiger Studio kun je de aflevering zien over het belangrijkste SDG Doel: Klimaatactie. Zonder SDG 13 is er geen krediet voor de agenda van wereldhervorming. Mark Carney, gouverneur van de Bank of England noemt het onvoorstelbare bedrag van 90 duizend miljard dollar, dat voor ‘klimaatactie’ tot 2030 nodig zou zijn.

Met dank aan 1 van de weinige nog echte journalisten, James Corbett die deze figuur uit de augustus-speech van Mark Carney haalde

Mijn foutje, het waren dus dollars, geen euro’s (europese dollars). Daarnaast dien ik preciezer te formuleren. Bruinkool is verteerde turf, maar turf is nog geen fossiele brandstof. Zie verder dat het Klimaatactie-logo van een Vrijmetselaar-alziendoogje is voorzien. Het is het machtsonderdeel, dat het krediet moet genereren.

Hoe Carney op 90 duizend miljard dollar komt is me onduidelijk. Maar in het rapport van de Wereldbank over ontwikkelingshulp zie je ook dat ze ‘from billions to trillions’ gaan per jaar voor duurzame ontwikkeling. Dus duizenden miljarden euro’s per jaar praten we over.

Met een verplichte prijs voor CO2 van 50 euro per ton van de Nederlandse Bank (DNB) kun je zo hete lucht via overheidsdwang tot investeringskrediet omtoveren. Want bedrijven worden verplicht dat af te kopen. Mark Carney is niet zomaar iemand. Het is een financiële topdog, die nu uit naam van de Green Reset de Canadese regering adviseert.

5 Replies to “Klimaatactie (SDG 13): CO2 biljoenenkrediet 2030 Agenda”

  1. Ineens is openbaringen toch weer een ding ala isjousemenou wat een wonderlijke wereld leven we, maar wil ik dit? nou nee , ben nu 55jaar 15 jaar terug zag ik het al komen , zei toen tegen een vriend ,dit gaat van erger tot kwaad PS computer NEE vertelde hij mij kan nooit gebeuren , zie hoe het web zich samenspant we hebben met zijn alle het web flink aan getrokken tot op de straat ,als iemand mij nodig heb, of iets wil vertellen, kan via mijn huis tel nog nooit mee gedaan met die zooi en mij laten verleiden ..dikke knuf va mij

  2. Hoe zat ook al weer? Elk westers kind was goed voor 58,6 ton CO2 equivalenten per jaar volgens de ASN bank. Een volwassene vast meer maar laten we dit aanhouden. Met een CO2 prijs van € 50/ton kost dat dan 58,6 ton/jaar * € 50/jaar = € 2.930 per persoon per jaar aan CO2 kosten.

    Voor heel Nederland is dat dan 17.000.000 * €2.930 = € 49.810.000.000. Dus Nederland zou dan jaarlijks € 50 miljard aan CO2-effingen moeten betalen. Grofweg 1/15 van alles wat in Nederland verdiend wordt, elk jaar weer.

    Allemaal omdat een scenario uit een computermodel zegt dat het anders mis gaat met het gemiddelde weer in 2100. Maar dat kan er nooit achter zitten, als men zich echt zorgen maakte om de CO2-uitstoot schoten de kerncentrales wel als paddenstoelen uit de grond en werden technische universiteiten overladen met onderzoeksgeld. Maar niets van dat alles, wel eindeloze akkoorden met lobbyclubs waarin vooral centraal staat hoeveel geld er uit jouw en mijn portemonnee geklopt moet worden.

  3. Mooie aflevering Rypke, ik heb hem nogmaals bekeken. Met 170 Mton CO2/jaar * € 50/Mton = € 8,5 miljard komen er nog ‘goed’ vanaf. Eenzelfde bedrag wordt trouwens ook al opgehaald met accijns op brandstoffen dus de vervuiler betaald al dik. € 8,5 miljard is ook evenveel als de bouwkosten Olkiluoto-3 kerncentrale van 1,6 GW in Finland. Daar hadden we echt veel CO2 mee kunnen besparen. Dat gebeurd echter niet dus daar kan het beleid niet om gaan inderdaad, dat wordt ook steeds meer mensen duidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *