Distantiedrang

De NOS zit bij Ed Nijpels en z’n Pro Demos in het pand

Voor Blue Tiger bespreken we de destructieve rol die de media spelen ten aanzien van de nationale democratie. Hoe zij als karaktermoordenaars te werk gaan om tegenstanders van het politiek kartel/de oligarchie ten val te brengen. Maar ook hoe intern verraad in een partij als de FvD te werk gaat, als een Shakespeareaanse tragedie.

Het woord dat je vandaag leert komt van Tom: Distantiedrang. Je kunt het ook associatievrees noemen. Media kweken een smet rond een persoon en de mensen daar omheen distantieren zich dan uit angst voor sociale besmetting. Vooral karakterlozen zijn vatbaar voor distantiedrang, want dan had je ten eerste al een kwestieuze loyaliteit.

En mensen die je niet kunt vertrouwen, daar heb je niets aan.

RTL is van Bertelsmann

We kampen met een epidemie van karakterloosheid, en het liberalisme is daar mede schuldig aan. Misschien maakte Baudet de fout dat hij liberalen in zijn partij een te grote rol liet spelen, terwijl dat zijn conservatisme-idee als partijfundament in de school van Roger Scruton juist ondermijnt.

Ik wens Thierry Baudet God’s zegen toe, niemand van de verraders in zijn partij kan immers aan zijn talent tippen.

5 Replies to “Distantiedrang”

 1. Rypke net de hele video bekeken. Goede inzichten. Jammer dat Tom je te vaak onderbreekt.
  Verhelderend. Ik begrijp nu ook beter de positie van Baudet. Hij staat natuurlijk bloot aan enorme stress. Hopelijk houdt hij het hoofd koel en pakt door. Met Gods zegen.
  Ondergetekende is sinds 2017 FvD lid. Veehouder.
  Verder niet aktief in de partij.

  1. Het is onzin dat Tom mij te vaak onderbreekt, dat roepen mensen wel vaker. Maar ja, mensen roepen zoveel. Sterker nog, als niemand mij onderbreekt blijf ik maar door-OH’en en Tom heeft juist een eigen expertise waarvan ik weer dingen opsteek. Zowel van digitale veren in de reet als nodeloos gezuig worden we niet warm of koud. Want je hebt er niets aan.

   1. Interactie tussen jullie is juist te waarderen, inderdaad!
    Rypke, hebben jullie al eens overwogen om publiek toe te laten bij het opnemen van een video? Lijkt mij wel leuk, een keer een opname bij te wonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *