Dierenleed goed voor je humeur

Vitamine Dierenleed (D)

We schreven al eerder ‘Geen maaltijd compleet zonder Vitamine Dierenleed’. En nu blijkt ook de klinische psychologie deze opvattingen te steunen. Aldus een lezing in Australië van klinisch psycholoog Jordan Peterson voor zijn ‘Twaalf regels voor het leven’-tour. Tenminste vijftig procent van je stemming kun je met je eten beïnvloeden. Vet vlees eten stabiliseert je humeur, en dat kunnen we uit eigen ervaring bevestigen.

We geven ook les in kippen slachten

Hadden we vroeger wel last van, laten we zeggen, een artistiek gemoed. En moest je letterlijk liters koffie per dag drinken om ‘wakker’ in je hoofd te zijn. Nu zijn we alleen nog creatief-productief zonder de ellende van Himmelhoch Jauchzend Zum Toden Betrubt in 1 dag, door wat simpele aanpassingen in je eetpatroon.

Dus voordat je allerlei Freudiaanse complexen begint te overdenken, of wat nutteloos in ‘je jeugd’ gaat lopen zoeken naar schuldigen buiten jezelf, en zo jezelf naar beneden haalt:

 • Eet Vet!

Gaak gak gak gak…

Iedere dag staan we hier zingend op, om de Divina Comedia aan te vangen. Dat heeft in het geheel niets te maken met de opvattingen die ik koester over ‘Het Leven’, noch ‘De Medemens’. Die zijn nagenoeg onveranderd.

a. Alles is ijdelheid, niets dan najagen van wind…

b. The Goddamn Social Life, it’s just pain dressed as fun. (Iggy Pop)

Ganzenborstjes

We blijven pessimist tot in de kist. Maar van gezond realisme hoeft je stemming niet te lijden, wanneer je ook gevoel voor zwarte humor hebt. Dus voor wie dit herkenbaar klinkt, doe er je voordeel mee. Eerder werd ik er al op geattendeerd door een evolutionair psycholoog, die na aanpassing van het eigen dieet naar Paleo (vet en vlees) voelbaar opknapte.

En door besmetting van broeders in het goede die deze kant op gingen. Omdat het al jaren goed werkt, besloten we na de bevestiging van Peterson er maar een bericht over te maken. Nogmaals, voor een goede stemming hoef je geen ‘optimist’ te zijn, dus tegen jezelf te liegen:

Iggy Pop!

Dagelijks leveren de Kamerkakels van De Abdij, Judith en Mona scharreleieren. Als erfenis uit het Droevendaalse, scharrelen ze hier ’s winters los in de achtertuin. Voeg er vet Zeeuws spek bij, et voila. Een andere aanrader is ‘goede maatjes in de jagerij’. Die hebben ganzen te over, en ganzenborsten gestoofd in trappistenbier: wie doet je wat!

Voor de zeurpieten: ja, inderdaad, Peterson raakte verslaafd aan Big Pharma-rotzooi wat hem bijna zijn leven kostte. Maar ja, hij zal de laatste zijn om te beweren dat leven een pretje is. Als je geliefde vrouw terminaal is, je dochter van haar jeugd af chronisch ziek, je hebt een missie en je staat onder druk…

Zie voor verdieping van het (dierlijke)voeding als geneesmiddel-argument ook bij Ancestral Health Nederland. Had ik dit maar eerder geweten, dat had een hoop gezeik gescheeld.

8 Replies to “Dierenleed goed voor je humeur”

 1. Het is niet voor niks dat veganisten vitamine b-12 wat eigenlijk alleen in voedsel van dierlijke oorsprong voorkomt, moeten bijslikken om gezond te blijven.

  Ik denk dat er veel gezondheidswinst valt te behalen en veel geld valt te besparen als er meer kennis aanwezig zou zijn over deze vitamine en de problemen die er ontstaan door een tekort. Vitamine b-12 is geen hype zoals de huisarts het graag wegzet.

  1. Is inderdaad erg duidelijk B12 zit alleen in vlees, maar ook een vitamine als K2 is erg onbekend, mijn huisarts kende deze vitamine niet en zei dat hij wel eens had gehoord van K3. Maar toen ik vertrok zei hij dat het een erg interessant gesprek was, hij had het gelijk opgezocht op Internet. Ik heb hem uitgelegd dat deze vitamine er voor zorgt dat het Calcium in je lichaam naar de juiste plek wordt getransporteerd in samenwerking met Vitamine D3.
   bron: Rotterdam onderzoek door professor Vermeer.

 2. Gebruik mn leven lang al roomboter/Olijfolie.Hou niet van koken maar wel van lekker en gezond eten Elke dag iets anders maar wel Bio/Eko.
  Heb mn kids daarmee geïndoctrineerd.Nooit ziek.
  Bij een boswandeling laat ik de kleinkinderen proeven en ruiken aan al datgene wat eetbaar is.Hebben ze later (voedselschaarste) nog wat aan.
  Dus de tweede generatie ben ik dus ook aan het “verpesten”!
  En ik blijf nieuwsgierig naar veel.

 3. Gebruik mn leven lang al roomboter/Olijfolie.Hou niet van koken maar wel van lekker en gezond eten Elke dag iets anders maar wel Eko.
  Heb mn kids daarmee geïndoctrineerd. Nooit ziek.
  Bij een boswandeling laat ik de kleinkinderen proeven en ruiken aan al datgene wat eetbaar is.Hebben ze later (voedselschaarste) nog wat aan.
  Dus de tweede generatie ben ik ook aan het “verpesten”!
  En ik blijf nieuwsgierig naar veel.

 4. Leuk stukje. Mijn humeur knapte ontzettend op toen ik net wat over China en Afrika las, vlgs mij krijgt Timmermans een hartaanval als hij dit hoort😂

  Chinese cash funds African coal plants despite environmental concerns
  Plans to fund hundreds of coal plants abroad, particularly in #Africa, are set to produce more emissions than major developed nations, environmentalists warn.
  https://t.co/B2LSN4QVp0
  @EUClimateAction funny?😂 https://t.co/n1kyh8viyE

 5. Wij (mijn vrouw en ik ) eten al 2 jaar alleen vlees. Veel varkens vlees en ietsje minder van het rund.
  Vette spek iedere dag en eieren (meestal eet ik er drie )ook elke dag.
  Ruim vier jaar lang gebruikte ik door Spierreuma medicijnen (Prednisolon) en kreeg als bijwerking Jicht. De Jicht is verdwenen en dat terwijl doctoren het ten zeerste afraden om VarkensVlees te eten (te veel purines)
  Het hele cholesterol verhaal is Bullshit en ook het verhaal dat mensen te veel zout eten, nu eten we meer zout dan ooit tevoren en dat is alleen maar positief, mijn bloeddruk was de laatste keer perfect.
  De dochter (Mikhaila) van Jordan Peterson eet alleen RundVlees en haar gezondheids problemen zijn verleden tijd. Dus ik kan het iedereen aanraden Voor meer info op YouTube Ken Berry MD of b.v. Shawn Baker MD.

  Gerrit Klein
  Geb: 27-06-1946

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *