De ‘kwaliteitsjournalistiek’ maakt U geestesziek

Een laaghartige hitpiece…

Momenteel leeft het gehele land in paranoia voor een uit het verband getild risico, een nieuw griepvirus dat minder doden maakt onder gezonde mensen dan er jaarlijks in het verkeer sneuvelen. Daarom moet U nu mondmaskers dragen in openbare ruimtes waarvan het RIVM zelf zegt dat ze geen enkele zin hebben. En daartoe wordt het gehele mkb gesloopt van de horeca, zodat je meer doden door economische schade krijgt dan door de griep. Die paranoia was niet mogelijk geweest zonder de medewerking van wat zich ‘de journalistiek’ placht te noemen.

Maar wanneer je daar geopolitieke duiding bij geeft, zoals Karel van Wolferen doet met het nieuwe blad Gezond Verstand: dan valt de voormalige kwaliteitskrant NRC Damesblad hem aan met een ‘wie is die gek’-stuk, als zou hij ‘professor van de paranoia‘ zijn. Een zwakzinnig roddelverhaal over hoe Van Wolferen die ‘een vermaard journalist WAS’ langzaam gek zou zijn geworden.

Het artikel gaat weer uitsluitend over de ‘wie’-vraag zoals bij alle propagandistische oorlogvoering, niet over het ‘wat’, dus de bewijslast. Men poogt via persoonsbeschadiging de autoriteit van de boodschapper onderuit te schoffelen. Zodat ‘wat’ hij zegt er niet toe zou doen of melaats zou worden.

Als beginnend journalist wilde ik beslist voor NRC Handelsblad schrijven, dat zou de kwaliteitskrant zijn. Op de rest keek je neer. Voor Wetenschap & Onderwijs en Leven&Cetera kon ik mooie reportages maken- zie ook ons afgelopen zaterdagverhaal– en je werd genodigd op borrels van die krant in Rotjeknor.

Nu zou je er dood nog niet in willen staan. Ze noemen zich ‘bron van betrouwbare informatie’ maar dat zijn slechts betekenisloze woorden tot verkoop. Zoals alles in dit tijdvak van De Leugen. We noemen het nu wel NRC Damesblad. Een roddelblaadje in handen van Het Mediahuis van Thomas Leysen. Zoals vrijwel alle Nederlandse kranten tegenwoordig in handen zijn van twee Belgische mediabedrijven van twee geldjongens, Van Thillo en Leysen.

Sigrid Kaag komt aan met roversmasker

Oh ja, ik wilde voor dit jaar nog een voorspelling doen. Weet U wat: ze maken Sigrid Kaag (D66) premier. Mark My Words, ik hoop dat ik ongelijk krijg.

7 Replies to “De ‘kwaliteitsjournalistiek’ maakt U geestesziek”

 1. Dan moet D66 wel veel zetels halen want ik zie Rutte nog niet zo aan de kant stappen voor Kaag zoals de postmoderne metroman Jette dat braaf deed. Al begreep ik later dat Jette dat met flinke tegenzin deed waarna ik dacht: “Gelukkig, toch nog een beetje normaal die man!”.

 2. Dus; Over een maand, alle mondkapjes af, alle winkels open, terrassen open, lekker allemaal weer aan sport doen in de buitenlucht. Die mooie grote boot voor “corona” patiënten. En elkaar lekker knuffelen.En zo weet ik er nog wel een paar!
  Maar dan wel ALLEMAAL!
  Dat heet samen staan we sterk!!

 3. Nog een voorspelling: spoedwet inzetten voor klimaat, zoals ze ook de anti-terrorisme wetgeving hebben gebruikt tijdens oa de Icesave crisis in 2008, bijvoorbeeld in Groot-Brittannië (om tegoeden te bevriezen).

 4. DURING TIMES OF UNIVERSAL DECEIT,
  TELLING THE TRUTH BECOMES
  A REVOLUTIONARY ACT.
  George Orwell

  Quality Journalism still exists.
  See the Offshore Leaks Database
  by The International Consortium of Investigative Journalists

  https://offshoreleaks.icij.org/

  Still an actual insight of the global players,
  The who is who of the global wealth economy.
  Notable individuals that appear in the ICIJ database include:

  1. Republican Presidential Candidate Donald Trump
  2. Argentina President Mauricio Macri
  3. U.K. Prime Minister David Cameron
  4. Russian President Vladimir Putin
  5. Saudi Arabia King Salman bin Abdulaziz bin Abdulrahman Al Saud
  6. Queen Elizabeth II

  The list is endless.

 5. Ik ken iemand die NRC leest en NY Times. Als hij wil weten of een bron betrouwbaar is gebruikt hij de zoekfunctie op NY Times. De inhoud doet er dan verder niet meer toe want “NY Times is een goede krant” (en wat afwijkt uiteraard niet).

  Nog net niet het woord van God de Vader, maar toch bijna. En best goed geschreven, dat wel! Het scheelt ook wel mooi een hoop lezen als je oogkleppen opdoet. Verder een intelligente gast, maar hij qua media leeft hij in 1990. Hoge intelligentie, laag bewustzijn. Werkt als lobbyist…

  Ik ga met dit soort mensen om zoals ik met Flat Earth Society members om zou gaan. Gewoon niet over dat onderwerp beginnen (in dit geval politiek). Ze kunnen ook hun merites hebben. Thomas Dolby is lid van Flat Earth en heeft toch best een leuk plaatje gemaakt: She Blinded Me With Science.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *