MKB-data op straat (‘datadeelcoalitie’) = SDG 9

SDG 9

Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat gooit (op termijn) uw bedrijfsdata op straat, uit naam van ‘datasharing’ in de ‘digitale economie’. Want ‘data zijn een cruciale grondstof voor de nieuwe economie’, zo stelt de ambtenarij. Daartoe vormden ze 9 mei 2019 een ‘datadeelcoalitie’ (zie Nederland Digitaal.nl) nadat ze een WC-eendonderzoek bestelden: ‘Generiek afsprakenstelsel voor datadeelinitiatieven als basis van de dititale economie’ (30-12-2018).

De Rijksoverheid schrijft over de uitkomst van haar WC-eendonderzoek, dat er dan een ‘datadeelcoalitie’ (SDG 17) gevormd moet worden:

Wij van WC-eend adviseren….SDG9

Dat onderzoeksbureau beweert hoe een miljardenwinst zou ontstaan door datadelen, en zelfs het weer op de planeet (CO2) zou met datadelen gediend zijn:

Wij van WC-eend beweren….

Je kunt als onderzoekers tegenwoordig met beweringen en prognoses toe. Waarheid bestaat immers niet, iets wordt vanzelf waar als je het maar vaak genoeg herhaalt. Vraag Mark Rutte maar, onze Post-Truth-premier. Toch kun je als getraind Bullshitdetector wel uit dergelijk proza afleiden wat ze werkelijk willen.

Als de Rijksoverheid schrijft ‘de infrastructuur is nog niet op orde’, dan bedoelen ze ‘er zijn nog massieve publieke geldinjecties nodig in private software en big tech bedrijven’. Het eufemisme voor die vorm van ‘privaat gewin op publieke kosten’ heet ‘Blended Finance’, een ander woord daarvoor is ‘verduurzaming’.

Een ‘datadeelcoalitie’ dient om buiten de democratische controle om MKB-bedrijven voor een voldongen feit te plaatsen.

Dan komt er een ‘akkoord’ na een ‘intentieverklaring.’ In dit geval heeft de Rijksoverheid een stuk of 10 techbedrijven in zo’n coalitie verstrengeld, waaronder de beheerders van het boekhoudprogramma voor boeren, Visma. Die plaatsen je straks voor een voldongen feit. Een particulier belang op publieke kosten wordt dan plots bestuurlijke verplichting.

En de overheid noemt die bestuurlijke onduidelijkheid met trekken van corruptie dan ‘publiek private samenwerking’, en ‘verduurzaming’.

Surveillance Capitalism (Big Brother Economie)
In de economie na de Great Reset is ‘persoonsdata’ het nieuwe goud, en dat heet Surveillance Capitalism’ zo bespraken we al bij SDG Doel 9 van onze 2030 Agenda-serie bij Blue Tiger Studio. Zonder die 2030 Agenda begrijp je niet wat nu in bestuurlijk Nederland gebeurt, en zie je enkel wat losse flodders. Dan roep je ‘ze zijn gek geworden’ en ga je een politieke partij oprichten. Burgerfront Boeh, of VVD Neuh, Boerenburgerpartij of Code Oranje.

Maar je ziet niet de methode achter de gekte. En dat is de 2030 Agenda. De LTO doet er aan mee, de VNO-NCW en MKB-Nederland ook. Achter wollige verkooppraatjes schuilt en economische machtsagenda, en die onthulden wij in de 17 SDG-afleveringen. Dus zij zijn niet ‘gek geworden’, jij bent slecht op de hoogte.

Dat is het probleem.

Je bent zonder kennis over de 2030 Agenda enkel slecht geïnformeerd, en legt dat dan voor je zelfbeeld/ego uit als ‘nuchterheid’, roept iets over ‘huhucomplottegekkie nou ikkuh niethoor’. Waarom zou jij goed geïnformeerd zijn, met je televisiekennis en je Pownews? Of lees je zelfs nog ‘de krant’ 🙂  Zet je ego dus opzij, en ga je informeren over de 2030 Agenda.

De definitieve 2030 Agenda-gids bij de 17 filmpjes over de SDG-doelen, bestel ‘m hier

In maart brengen we de definitieve 2030 Agenda-gids uit met de werkelijke intenties achter het wollige verkoop-proza van de 17 SDG-doelen. Die gids, hierboven afgebeeld kun je bestellen bij Uitgeverij de Blauwe Tijger. Die hoort in iedere bedrijfskantine te liggen. Opdat je niet weer zo stupide bent om VVD te stemmen, of dat je steun verleent aan welke andere Nederland-vijandige entiteit ook.

In de tussentijd tot maart kun je het eigen gebrek aan kennis over bestuurlijk Nederland inhalen door de 17 afleveringen te zien op Blue Tiger Studio. Het verknopen in publiek-private coalities is ook een SDG Doel, namelijk Doel 17 ‘Building Partnerships for the Goals’:

SDG17= Coalities vormen

U zegt ‘nou ik heb daar geen tijd voor’… U hangt liever wat stompzinnig op de bank achter Netflix. Nou dat mag ook. Nogmaals, zet je ego opzij, ja ook jij bent die kansenparel, waren er maar meer Ego’s als jou. Maar als het op kennis aankomt ben ik gewoon beter op de hoogte. Niet omdat ik mezelf dan plots geweldig zou vinden. Ik ben slechts wormenvoer. Maar omdat ik je daarmee een dienst bewijs, via inzicht in de ideologie van technocratisch globalisme (zo heet dat).

Ja zulke mensen bestaan ook nog. Dus, schop onder je reet en informeer je. Ik heb hier niet voor niets maanden werk in gestoken. Iedere aflevering is gemiddeld 15-20 duizend maal bekeken, het filmpje over de Great Reset 140 duizend maal. Maar dat moet natuurlijk minstens het 10-voudige zijn.

2 Replies to “MKB-data op straat (‘datadeelcoalitie’) = SDG 9”

 1. Inform, Educate, Organize, Inspire, Activate.

  It will no longer work.

  *
  I believe that you need some fairly
  radical restructuring and rethinking.

  The permanent political class that controls
  our country is going to stay exactly like it is,
  until you have true disruption.

  It can’t be a pillow fight.
  You need some killers.

  You get some killers, you’re going to see some change.

  We all know what the problems are.

  “Do you have the guts to do it?”

  * excerpt from the documentary American Dharma.

 2. Dag Rypke,
  Ik had alle SDG’s woordelijk opgeschreven voor het geval dat zij zouden verdwijnen.
  Achteraf had ik me die moeite kunnen besparen.:) maar , je weet maar nooit.
  Ik heb hem besteld. En wacht met smart op dit prachtige blad en hoop dat het net zo mooi is als de vorigen.Zeer de moeite waard!
  Nogmaals dank voor het VELE werk dat je gedaan hebt en nog doet.
  Het maakt ons wijzer.!! En ook weerbaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *