Optimisme stelt je altijd teleur…

Na zonneschijn komt altijd regen

Geloof je de Nederlandse ‘Democraten’-gezinde media die de New York Times en CNN pagegaaien, dan won Joe Biden de verkiezingen en is Donald Trump slechts de hinderlijke boeman.

Volg je andere media, dan stal Biden de verkiezingen via verkiezingsfraude in bijvoorbeeld Pennsylvania het presidentschap van Donald Trump, toegedekt door de gecontroleerde media en Big Tech. Die wereldschokkende gebeurtenis treft ons ook.

De macht van Big Tech blijkt ondermeer uit Twitter die de banvloek kan uitspreken over Trump, zodat zelfs de president zijn populaire mediakanaal verliest. Big Tech gedraagt zich zoals de Paus dat vroeger over keizers kon doen.

Na zonneschijn komt vanzelf weer regen
Afgelopen twee jaar kon je de rijzende ster zien groeien van conservatief commentator Steve Turley. Zijn kanaal explodeerde in korte tijd naar een volger of 800 duizend. Zijn podcast groeide ook naar een miljoenenpubliek. Zijn verkooppunt was optimisme, over hoe een ‘Nieuwe Conservatieve Eeuw’ zou rijzen en over de ‘onvermijdelijke implosie van het globalisme’.

Een verademing tussen al die groezelige zuurpruimen waarmee je doorgaans ‘conservatisme’ associeert. ‘Regse’ mensen herken je doorgaans aan 1 ding: gemopper over ‘links’.

Vanuit die energieke invalshoek bekeek hij ook de overwinningskansen van Trump, de kampioen van nationalisten en populisten. Trump is de boeman van alle liberale media en globalistische instituties. De vijand van mijn vijand is mijn vriend. Je hoopt dus dat Trump wint, want een communist-globalist in het Witte Huis is het einde van de Westerse beschaving. Dat de beste man als Baviaan overkomt neem je dan maar voor lief.

Maar hoop is uitstel van teleurstelling.

Knetterhard tikt de regen tegen’t raamkozijn

Een paar realiteiten zaten dat optimisme in de weg, met een verdeelde republikeinse partij als hamerstuk. De populisten noemen de Bush-verwanten de ‘Rino’s, dus de neocons en modern liberalen. Zelfs de Vice-President Mike Pence wilde niet de straat in wandelen, die Trump wel in wilde gaan, waardoor een audit zou komen van de verkiezingsresultaten.

Het hoofd van Trump’s ‘legal team’ Robert Giuliani gaf al aan, dat de gevestigde media niets van de bewijzen van fraude willen weten. En als hij daarover iets op Youtube zegt loopt hij kans ‘geband’ te worden.

Daarnaast wilden ook de gerechtshoven niet aan een herziening van de verkiezingen, op basis van het bewijs van fraude. Zoals de kentering in Pennsylvania, waar een eclatante zege voor Trump met honderdduizenden stemmen voorsprong plots omsloeg. Toen de tellingen plots waren stilgelegd, en er zakken vol stemmen met alleen ‘Biden’ werden binnengebracht.

Giuliani legt ’t hier nog eens uit:

Vijftig tinten liberalisme
We zien die zelfde verdeeldheid op ‘rechts’ in Europa en Nederland, als je al kunt spreken van een rechtervleugel. Je hebt vijftig tinten liberalisme, waarbij Neocons op schoot zitten bij andere internationaal socialisten, en waar Groen Links even goed kan fuseren met VVD. Ze roepen en denken allen het zelfde.

De 1 heeft een fetisj met Homo’s, vrouwen en moslims als zielige te beschermen groep, als de pinakel van Westerse beschaving waarmee die zich van de barbaarse culturen zou onderscheiden.  Ze schoppen tegen Israel als onderdrukker van Palestijnen. De ander heeft een fetisj met homo’s, vrouwen en Joden als zielige te beschermen groep, als de pinakel van Westerse beschaving waarmee die zich van de barbaarse culturen zou onderscheiden. Ze prijzen Israel.

Das Kapital is de centrale deler van beiden, ‘de economie’. En voor hun wereldbeeld leunen ze op de zelfde massamedia.

Oftewel, modern rechts is hooguit het Links van gisteren. Modern ‘rechts’ herken je aan 1 ding: aan gemopper. Ze mopperen over ‘links’.

Moskou in de plensregen

Het Nieuws: Overhaaste Historie
Echte conservatieven met een klassieke achtergrond, dandy’s en cultuurdragers moet je met een lampje zoeken. Terwijl die de enige groep zijn die tegenspel kunnen bieden bij het globalisme. En daar zijn er domweg veel te weinig van. Nou ja, de zon schijnt. Dus gauw naar buiten, in het bos trainen voordat het weer begint te regenen.

Ja verdorie, zo gaat dat bij een zeeklimaat. Alle optimisme van de wereld verandert de natuur niet.

Wij proberen verder zo ver mogelijk van ‘politiek’ te blijven. Want voor kennis daarover ben je aangewezen op ‘het nieuws’. En dat is slechts door twee persbureaus geselecteerde overhaaste historie, waarover nog maar nauwelijks is nagedacht. En dan ook nog enkel door wat progressieve nep-intellectuelen met zo’n vlasbaardje en hoornbril (journalisten)

Bepaald geen bron om je beschaving op te baseren. Net als optimisme, doen alsof de realiteit in je voordeel buigt wanneer je dat maar hard genoeg wilt: dat soort postmoderne magie kan je alleen maar teleurstellen.

Laat je humeur dus zoveel mogelijk onafhankelijk zijn van het menselijk bedrijf en ‘de omstandigheden’.

Jezus bij Affligem

Die vallen altijd tegen. 🙂  Stel dat Jezus optimist was geweest…Maar eenmaal hangend aan het kruis zou zelfs Hij Psalm 22 geciteerd hebben: ‘Mijn God waarom hebt U mij verlaten’… Die had z’n wederopstanding dus ook niet bepaald voorzien. Want toen moest Hij de speer van Longinus nog in z’n zij geboord krijgen.

Leven is dus pure ‘overgave’, al kan dat ook soms ‘zum kotzen’ zijn.. Goede omstandigheden kunnen je humeur wel aanzienlijk verbeteren. Dus ik kan ook wel heel wijs en filosofisch doen, maar dat is ook maar omdat ik gezond ben en weldoorvoed, van familie en vrienden voorzien. Bij slechts een milde verkoudheid hangt Psalm 22 al op de lippen.

Dus ach…

3 Replies to “Optimisme stelt je altijd teleur…”

  1. Rypke,

    Een van je beste stukjes, Chapeau.

    Geen speld tussen te krijgen en hoe je jezelf neerzet, zeer herkenbaar.

    Ik vat het nog even voor mijzelf samen en hoe ik het ook wel eens in discussie verwoord:
    Alles wordt bepaalt door de omstandigheden en die inderdaad de welvaart/economische omstandigheden zijn.

    Op de toendra’s en steppes kom je geen to weinig homo’s tegen, puur vanwege het feit dat de economische omstandigheden, dat niet laat ontwikkelen.

    Rechts = links en andersom, puur, omdat het kapitaal ( weer economie) de grote bedrijven/miljardairs/banken het bepalen en niet de politiek.

    Onderstaande is net even iets anders, maar voor jou zeer herkenbaar denk ik.
    https://www.youtube.com/watch?v=6zzy7pKs8Ck&lc=UgzaR-AE38yT92F_gI54AaABAg.9ICfqnoz7uY9IE1yYwI9kx
    ALs je weer eens bij de blauwe tijger zit, is dit wellicht nog wel aardig als perspectief mee te nemen.

    groet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *