‘Lekker makkelijk’, de mentaliteit die dictatuur bracht

Vrij en Zat, de mentaliteit van de gemiddelde ‘burger’ die zich door internationale politiek laat opeten

Vooralsnog bestond mijn werk te vaak uit het steeds nauwkeuriger blootleggen van problematiek en veroorzakers daarvan. Maar in een maatschappij waarin ‘waarheid’ geen waarde meer heeft (‘ja dat vind jij’ is de standaardrepliek), en gemakzucht ook intellectueel de norm is, dan is goed geïnformeerd zijn eerder een handicap, zo bedacht ik. Denk ook aan antwoorden als ‘Ik kan MIJ niet voorstellen’..

In een technocratische oligarchie staan burgers op het menu….

(Post)modern
Mensen nemen enkel de eigen beperkte ervaring en wat opgeklopte mediascheten dan als norm voor wat waar kan zijn, niet controleerbare bewijslast die je zelf kunt naspeuren. ‘Ja maar dadoejaiook!’, zo hoor ik de massamens tegenover me al trappelen van ongeduld.

Bij pogingen de ander te overtuigen, dat die zichzelf als persoon niet als uitgangspunt moet nemen ben jij voor hen de boeman, zo merk ik in pogingen tot gemeenschappelijke waarheidsvinding. ‘Ja maar da doejaiook’

Je blijft in het horizontale ‘jij versus mij’-vlak, in plaats van dat je in een driehoek komt: Jij- Mij-Waarheid in de punt los van ons beiden. Er bestaat niet ‘jouw waarheid/mijn waarheid’, wel ‘jouw/mijn mening’ en ‘Waarheid’.

Onbewust hangen moderne Nederlanders twee stellingen aan. De mens is van nature goed, vooral ikzelf. En ‘ieder zijn waarheid’. Zonder het te snappen zijn ze postmodern, maar leg dat vooral niet uit want de inspanning is ze al teveel. Dat je kunt denken over de herkomst van je denken.

Daartoe willen de meeste mensen grootgebracht aan met massamedia-infuus zich ten eerste al niet inspannen. Wel eist men ‘jai moe mai meuning respukeuruh’, waarmee men bedoelt: jij mag alleen complimentjes geven, anders vind ik je een lul en heb jij het gedaan.

Vrijheid voor burgers in een kapitalistische economie is uitsluitend gebaseerd op bestedingsvrijheid. Zonder geld zit je gevangen

Je komt ook bij naasten niet los van het horizontale vlak, alsof je een rangorde-gevecht moet voeren in plaats van gemeenschappelijke zoektocht naar meer waarheid, gedefinieerd als ‘waar bewijs naartoe wijst’. Waarom zou je een ‘mening’ koesteren die niet waar is?

Je kunt elkaar immers ook helpen, van een waanidee verlossen, zoals de leugen dat er een pandemie zou zijn. Er zijn afgelopen jaar niet meer mensen overleden in NL dan normaliter aan een flinke griep. Een stuk of 9000, terwijl de normale griep (influenza) plots slechts (ongeveer) 400 bejaarde slachtoffers eiste.

Ik heb die cijfers meermaals gecheckt, en dacht eerst ook ‘huh’…

Ra ra, hoe kan dat? Ik noem maar een voorbeeldje, weerleg het vooral met bewijs van het tegendeel (statistieken, alleen moet je met ‘coronadoden’ voorzichtig zijn. Die zijn altijd opgeblazen, omdat vooral bejaarden met tig nevenaandoeningen naar gene zijde vertrekken. Dan sterf je bv aan kanker of zelfs een auto-ongeluk maar omdat je positief was getest heet je ‘coronadode’.)

Brandenburger Tor

Geneigd tot alle kwaad
Dat poneer ik hier niet omdat ik optimistisch wil zijn. In tegendeel, mijn hypothese die bij het meeste beschikbare bewijs past is: een totalitaire machtsovername door internationale instituties met technocratische agenda en een greep naar 90 duizend miljard euro publieke investeringen voor 2030 (aldus Mark Carney, Bank of England).

Je moet een beetje moeite doen om het allemaal uit te zoeken, zoals ik deed voor de 17 SDG-filmpjes. Maar de moeite loont. Doe je geen moeite, en je hangt ’s avonds op de bank aan het media-infuus: dan mag je van mij niet eisen dat ik jouw ‘meuning’ als gelijkwaardig moet achten.

Toch? Alsof je een strohut gelijkwaardig moet vinden aan de Taj Mahal. Omdat je blijft claimen dat in beide mensen wonen en dat je die allebeide ‘moet respecteren’. (opnieuw, horizontaal in plaats van de driehoek)

Socialisme

Vandaag op bezoek bij iemand die met praktische oplossingen komt, volger van Blue Tiger. De combinatie is ook mogelijk! Je mag van doorsnee-massamensen die aan het massamedia-infuus hangen gewoon niet hopen dat ze enige inspanning willen leveren. Maar je kunt wel oplossingen ontwerpen, die hen bij hun ‘lekker makkelijk, ik ben goed mens, als ik maar geen last heb’-gevoel helpt.

Dan overtuig je ze eerder.

Je stuit dus steeds op een a-historische overtuiging over de aard van het beestje mens. Dat ‘de meeste mensen goed’ zijn. Je hoeft het Oude Testament maar te lezen, een Griekse Tragedie, Shakespeare, en 2000 jaar Europese geschiedenis tot je te nemen om te weten dat dit onzin moet zijn. Mensen kunnen allen bijzonder kwaadaardig zijn, of tenminste laf en volgzaam medeplichtig.

  • De mogelijkheid bestaat zeker, dat het SARS-virus dat misschien wel afkomstig was uit een laboratorium, dit jaar een vele malen dodelijke opvolger krijgt. Dan slaan ze twee vliegen in 1 klap. Alle critici zijn definitief weggevaagd. En de krachten rond de WHO kunnen nu nog maar 1 kant op, die ze dan massaler kunnen uitrollen. 
  • Falsificatie van het officiële verhaal zou de ineenstorting van globalisme betekenen, EN van de gehele Nederlandse overheid, media, instituties. Net als bij 9-11 trouwens en de ‘weapons of mass destruction’. Maar een leugen die zo groot is, je wordt haast wel gedwongen die te geloven.

Wat alvast overtuigend blijkt: de mens is geneigd tot alle kwaad. Met die donkere meer conservatieve kijk op menselijke slechtheid, zit je qua journalistiek ook meestal dichter bij de realiteit.

7 Replies to “‘Lekker makkelijk’, de mentaliteit die dictatuur bracht”

  1. Het zijn natuurlijk allemaal science fiction verhalen!
    Het zijn allemaal complot theorieën!
    Er wordt toch helemaal niet gelogen, kom nou!

    Totdat ze zelf IN de film zitten. Tjah…en wat dan?

  2. Ik ben eerder bang dat heel veel mensen te dom zijn om goed en kwaad te kunnen onderscheiden. En ja er bestaan zeker mensen die geneigd zijn tot alle kwaad veel te veel van die mensen. Satanisten de hardcore illuminatie, zionisten topbanksters of hoe je ze ook wilt noemen.

    En wat doet statan; mensen verleiden. Geef de mensen wat ze willen en stop daar het gif in. Hapklare informatie. Het moet makkelijk en mooi klinken. Dat gaat er in als zoete koek. Eenmaal van de koek gegeten gaat het van kwaad tot erger. Het is nu zo ver dat “autoriteit” het nieuwe geweten is van veel mensen. Dus van God los, van de waarheid los, hoeveel ze ook bidden en menen dat ze goed christen zijn. Maar dat is nog niet genoeg voor de satanisten. De verbinding tussen God en mens moet geheel verbroken worden. Zodat er geen waarheid meer is. Enkel dat wat opgediend wordt als waarheid. En het lijkt ze te lukken, maar gelukkig was er nog een kleine enclave in de wereld die nog niet bezeten werd door de satanisten. Laten we ze Batavieren noemen. Ze hadden een wondermiddel. Een godsgeweten die hun vertelde wat waar was. Alleen als ze er werkelijk om vroegen. Het is nog niet te laat.

    https://www.niburu.co/het-complot/15924-ze-willen-met-vaccinaties-verbinding-tussen-mens-en-god-verbreken

  3. Probeer te genieten van de dingen die er nog wel zijn! Blijf positief denken!
    Ik kijk geen tv en luister niet naar de radio. Ik lees Gezond verstand .Het blad houd je scherp.Anders denken mag .Ook dat houd je scherp.Laat je niet meetrekken in het negatieve.Het tij zal zich keren. Er zijn steeds meer wakkere mensen!
    Op naar de Lente letterlijk en figuurlijk!

  4. Dit is wel herkenbaar. Neem nou dat punt van respect, wat betekend dat woord nu helemaal? Je hoopt ‘serieus nemen’ maar het lijkt te zijn geworden ‘geloof zonder verificatie’.

    Maar je bent niet de enige die hier tegenaan loopt, Socrates had hier al last van. Stel deze mensen vooral kritische en open vragen volgens de socratische methode, laat hun eerst maar praten en zaken verklaren. Dan komen ze (en we!) er al snel achter hoe weinig we zeker weten.
    De eerst volgende keer wanneer iemand zegt: “Je moet mijn mening respecteren” of iets van die strekking vraag dan: “Kan je uitleggen wat je daar precies mee bedoelt?”. Laat het ze maar eens uitleggen, hopelijk wordt dan duidelijk in hoeverre ze open staan voor andere meningen of gewoon echte feiten.

    Waarheidsvinding is niet makkelijk, dat weet jij beter dan ik. Maar toch is daar grote belangstelling voor, daarom steunen ik en anderen jou ik in je werk. Laat je niet ontmoedigen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *