Ik wil een bekeuring voor wandelen na Sperrzeit

De politie toont haar vriendelijke gezicht (nog)

We gingen even met de hond een luchtje scheppen in Langweer na Sperrzeit. Ditmaal kreeg zelfs een ‘rondje met je hondje’ nog een element van spanning, in dit ’s winters toch al doodstille durp. Ik wil graag nog een Sperrzeit-prent krijgen, om in te kunnen lijsten als aandenken.

De afdruk van de handboeien. Handcuffs still visible

Oom Agent
Op een haar na liep ik nu de Gestapo mis, die reden hier zo rond 21:45 door het dorp. Ze reden hier rond op zoek naar prooi: burgers, die het zouden wagen na Sperrzeit een ommetje te maken in de frisse nachtlucht.

Een Amerikaanse alcoholist-schrijver Charles Bukowski stelde eens: ‘Ik heb niets tegen de politie, maar voel me beter als ze niet in de buurt zijn’…

Ze reden rond in hun nieuw gestickerde politie-auto’s met het SS-logo op de zijdeur.

Althans, iemand wees er op dat hun nieuwe deursticker de vorm heeft van die twee Sieg-runen. Maar misschien is dat net als wanneer je 6 6 6 gaat zien als je teveel Heineken drinkt en het flesje omdraait.

Er zijn al zoveel boodschappen te zien.

Als je dan ook nog alle geheime boodschappen moet ontrafelen, kom je niet meer aan normaal leven toe. En het leven is al zo kort. Het is belangrijker te zien, wat je duidelijk kunt waarnemen, wanneer je ogen geopend zijn.

Nauwelijks wanklanken, behalve dan dat de politie escalerend optrad

Politie: ‘Waarom laat u andersdenkenden aan het woord’.
Veel belangrijker observatie lijkt mij nu: de politie SPEELT nu nog voor gemoedelijke vriend, de Ome/Tante Agent vanuit PR-oogpunt om ‘draagvlak’ te krijgen.

Maar het is ongemeend, opportunistisch van aard. Als de politie bij je komt, gewapend met pistolen om ‘even met je te praten’, dan is dat niet onschuldig bedoeld maar vooral om te tonen dat Big Brother meekijkt.

De nieuwe mediakanalen van ‘verontruste burgers’ blijven zo als paddenstoelen uit de grond schieten. Snelle groeier dankzij een politiebezoek is het kanaal van Flavio Pasquino, reeds bekend van Cafe Weltschmerz.

De agente belde Pasquino om te vragen ‘waarom U andersdenkenden aan het woord laat’ (….) Vrij vertaald uit het Burgermeppers: ‘Waarom schrijft U niet – zoals de rest- de persberichten van de overheid over’.

De termen ‘polariseren’ en ‘verbinden’ kwamen regelmatig voorbij. Ik begreep nooit wat dat betekende, maar krijg nu wel een indruk:

 • ‘Polariseren’ = het liberale establishment van tot lobbyist gepromoveerde oud-politici beledigen of hun vriendjes kwetsen
 • ‘Verbinden’ = bij het liberale establishment rond de baantjescarroussel in een goed blaadje hopen te komen, zodat je uiteindelijk ook een baantje of subsidie krijgt en je kop houdt.

Ook kwam de term ‘activist’ voorbij, als iets kwalijks. Maar ben je klimaatactivist, dan pompt de overheid miljoenensubsidies  je stichtingen. Dus blijkbaar bedoelt men hier ‘activisme dat Het Kartel niet zint’… Alle journalistiek draagt een element van activisme, kijk ook naar Julian Assange zijn Wikileaks.

Met politie kun je dus niet ‘gewoon even praten’. Daar zijn ze niet voor opgeleid, en ze snappen van klok en klepel toch niets. De agenten die mijn verhoor afnamen, konden George Orwell al niet eens spellen.

De politievrouw die Pasquino belde, geloofde duidelijk wat haar baas (deze leugenachtige en corrupte overheid) zegt en de televisie op gezag van die overheid.

Femke, voorzitter van de regioburgemeesters van de zeven ‘Veiligheidsregio’s’. Wiens pet draagt zij?

De Empathische Staat (zie ook dit essay van Jet Bussemaker voor de Raad van State), die bedoelt het toch zo goed? Dan moet jij wel slecht mens zijn! Zoals de agent stelde na mijn gewelddadige arrestatie, na het kwetsen van een oogappeltje van Het Kartel  in zijn verheven zelfgevoelens:

Nederland is een fantastisch land en als het je niet bevalt dan rot je maar op

Als ze kwaad in je willen zien, hebben ze ook wel regels om je zo te grazen te nemen. Wie iets wil vinden, die vindt wel wat. Dus schrijf ik niet over ‘verbinden’ maar over Mark Rutte opknopen.

We binden de totalitaire kat alvast op het spek.

Beledig de narcisten van De baantjescaroussel niet!

Laat De Staat haar ware aard maar tonen… Voor mij is de Geest der Wet belangrijker dan de letter. Omdat het papier zo gewillig is, voor wie de letters daarop vastlegt.

Zo word je gedwongen te schrijven in de taal van een man zonder eigenschappen.

Uit angst anders gepakt te worden.

Nou ja, nu zijn we de Gestapo van de Kerk van de Heilige Staat vanavond misgelopen. Laten we het vanavond nog eens weer proberen, en verslag doen van de wijze waarop zij te werk gaan.

8 Replies to “Ik wil een bekeuring voor wandelen na Sperrzeit”

 1. De stap van politie intimidatie naar politie doodseskaders
  zijn reeds uitgebreid bescheven in uw geschiedenisboeken.
  En nog steeds vindt dit plaats b.v. in centraal America en de Philipijnen.
  Binnenkort in Nederland?

  1. Volgens mij heb ik Trudy nog nooit aan de lijn op een foto gezien…..
   Goede hond, goede baas. Daar is er een beter lijntje tussen dan een riem.

 2. Op advies van Rypke ben ik “zwarte mis “ van John Gray aan het lezen. Het is voor mij redelijk te volgen wanneer het een periode betreft in de geschiedenis die ik bewust heb meegemaakt zoals de periode Thatcher en daarna Blair.Verder moet ik bekennen dat het een taaie klus is om alle ismen die de geschiedenis heeft voortgebracht uit elkaar te houden . Voor mij althans ! Ik ben nu op 2/3 en ga het zeker uitlezen . Navertellen wordt een ander verhaal 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *