Winterstorm over Friese prairie

Ingesneeuwde schapen

Voor mijn fotoboek over de natuur van Friezen kon ik het natuurlijk niet maken, om nu warmpjes bij de kachel te gaan zitten. We trokken het Middelzeeland in om de elementen te tonen waarin dieren nu buiten moeten overleven, op de prairie van het uit zee ontstane land.

Jorwerd aan (Middel)Zee

Jorwerd aan Middelzee

Kleumende zwaan

Zo zit hij daar dan

Ik merk helaas dat mijn 18-55 IS-USM F2.8 Canonlens is vervuild. Er zit een Trudy-haartje in, en de binnenkant is heel gevoelig voor vochtindringing. Zijn voorganger, een Sigma-lens had dat niet, zo’n uitschuifmechanisme waar zo eenvoudig water in komt. Dus ik heb weer een nieuwe nodig, want hij geeft geen heldere beelden meer.

En dat Trudy-haartje krijg je er niet meer uit. Dus wie wil doneren voor een nieuwe lens, wees welkom. Dat kan via Stichting MW&B. IBAN NL04INGB 0005526038 ovv Rypke’s nieuwe F 2.8 18-55-lens.

4 Replies to “Winterstorm over Friese prairie”

  1. Ik heb € 50 overgemaakt Rypke. Misschien is de lens ook nog wel schoon te maken, dat heb ik wel eens laten doen door een opticien met een microscoop. Dan ben je misschien goedkoper uit.

    Je hebt nog wel andere lenzen hoop ik? Zo veel sneeuw valt zelden in dit gematigde zeeklimaat, uniek! Ik ben zelf ook de natuur in geweest uiteraard, prachtig!

      1. Ik hoop dat deze gerepareerd worden kan. Ik heb zelf wat eigenlezen bekeken maar daar zitten gewoon schroefjes in waar mee ze open en dicht gemaakt kunnen worden. In een fotozaak, geen mediamarkt natuurlijk, kunnen ze er wellicht nog wat mee. Dat zou mooi zijn

  2. Weer mooie beelden, Rypke. Je hebt het getrotsteerd. Ik heb een klein bedrag overgemaakt. Hopelijk komt het goed met een goede reparateur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *