De Kievit (El Tero), oftewel de Ljip…

Onze nationale vogel

Dankzij een nieuwe 100-400 mm-lens die ik van een lezer van Interessante Tijden kreeg, konden we op vogeljacht. Voor het boek over de natuur van Friezen had ik nog geen mooie kievit vastgelegd, en dan mist natuurlijk wel een cruciaal onderdeel. Vogelfoto’s zijn nooit een focus voor fotografie geweest, omdat je beeld wilt maken waar een verhaal in zit. Maar voor zo’n kievit wil je toch wel moeite doen.

Onze nationale vogel

In de Workummer Waard zie je ze al vrolijk duikelen, ‘tieeeuowietowitowiet‘,  deze voorjaarsbodes van de Friese prairie. In de normale dichtheden, zoals je in je Friese jeugd gewend was ze overal in het boerenland te zien. De autofocus is wat traag, of ik ben traag, want het lukte niet om mooie vliegbeelden te maken.

En dat is wat je uiteindelijk wilt. Een duikelende kievit in het decor van Friesland, dat je kunt zien waar het is.

Mijn broer is getrouwd met een Uruguayaanse, en dat volk groeit ook op de Zuid Amerikaanse weidevlaktes op waar El Tero (de kievit) leeft. Dat is ook hun nationale vogel. Dus hebben ze een sloep die El Tero heet, de kievit dus die Friesland en Uruguay verenigt.

Kievit met de wind in de rug

Iets geheel anders: Het Rutte-regime haalt nu alles uit de kast om de oppositie te criminaliseren. Zo pleegt Fred Teeven nu voor de Telegraaf een ambtsmisdrijf door de advocaat van Viruswaarheid, Jeroen Pols van zaken te schuldigen waarvoor hij 20 jaar terug werd vrijgesproken.

Opnieuw toont Flavio Pasquino zich het waardige media-alternatief waar je op rustige en integere wijze het echte verhaal kunt horen. Hoe Jeroen Pols op het verkeerde pad raakte, maar zijn leven beterde en in de cel zijn rechtenstudie haalde. Om vervolgens zich als jurist te specialiseren in zaken die betrekking hebben op machtsmisbruik door de overheid.

Vrijheid waardeer je pas echt wanneer deze je is afgenomen, zoals ik ook bij arrestatie merkte.

En zo komen we in De Failed State NL week bij de uitsmijter die Jeroen Pols meegeeft: je kunt wel macht hebben zoals die snauwende rechter De Sonnaville met haar hete aardappel in de keel, maar daarmee heb je nog geen (moreel) gezag. Dat moet je verdienen. Na dit interview is Pols meer in mijn achting gestegen.

Deze leugenachtige en corrupte overheid heeft al haar morele gezag verspeeld. Er is geen morele noch legitieme reden deze leugenachtige en corrupte overheid nog 1 seconde serieus te nemen. Het enige dat deze overheid rest is almaar meer staatsagressie en machtsmisbruik.

Maar overal staan ook goede mensen op, en dus is de zaak nog niet verloren.

2 Replies to “De Kievit (El Tero), oftewel de Ljip…”

 1. Lucas Bolsius (CDA) zit zijn Gemeente, dat is Amersfoort, rustig illegaal te besturen met mede weten der Rechterlijke (Rotte) Macht.
  Ze zijn de vereiste notulen der vergaderingen van B&W vergeten. Foutje!
  En dan maar liegen en liegen en nog meer liegen.
  Immers fatsoen moet je doen en niet te vergeten: Normen en Waarden.
  Heerlijk om dat soort huichelaars in te zepen met het echte recht.

 2. Haast onnozel, maar veelzeggend detail: gevonden op NOS (geheel ten dienste van grote roerganger Rutte en zijn kameraadjes): VVD-verkiezingsposters beklad met snor in Vledder (2000 inwoners) en Frederiksoord (300 inwoners).
  https://nos.nl/artikel/2369859-verkiezingsposters-rutte-en-de-jonge-beklad-met-hakenkruizen-en-nazi-teksten.html

  Dit is ‘landelijk nieuws’, terwijl je toch al moeite zou hebben om de verslaggever van de schoolkrant om de hoek serieus te nemen met dit soort berichten (hetzelfde bericht ook te vinden op o.a. nu, telegraaf, stentor, MSN, gelderlander…). Psychopathische kleinzieligheid ten top en ieder gezond relativeringsvermogen kwijt. En (oh ja): VVD heeft aangifte gedaan.

  Daders inmiddels opgepakt en ter plaatse opgehangen. Lijken hangen al een paar dagen te rotten ter afschrikking van de plaatselijke bevolking…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *