Het ‘Pieter Omtzigt moet weg’-formatie-fakenews

Polder Pot, de Minister van Waarheid

Niets in de politiek gebeurt toevallig en als dat zo lijkt dan is dat zo gepland. Zo luidt een bekende slagzin, die je 1 op 1 kan overzetten naar het Formatie-fakenews over de tragische volksheld Pieter Omtzigt, die met al zijn voorkeursstemmen van een kabinetspositie zou worden uitgesloten.

Het ‘nieuws’ lijkt een klassieke Red Herring, een gemaakte hype die van het echte pijnpunt moet afleiden: hoe een premier die zijn ontslag aanbood en die het kleinwinkelbedrijf en de horeca kapot maakt, gewoon weer op het pluche belandt in Failed State NL.

De Pers installeert zich voor het wekelijks ritueel

Volksheld Omtzigt die failliet politiek systeem legitimiteit geeft
Een fotograaf van John de Mol (ANP) zou  Polder Pot, het totalitaire ministertje van Waarheid Kajsa Ollongren met haar open een bloot getoonde vergaderpunten hebben gefotografeerd, terwijl hij daar op positie klaar stond.

Vervolgens meldt de krant van Trilateral Commission-miljardair Thomas Leysen (De Telegraaf) wat op haar vergaderblaadje zou staan, iets in de trant van ‘Omtzigt andere positie’…Dus geen ministerpost.

Bekhouden, aldus Ollongren

Die vergaderblaadjes hield Polder Pot na het verlaten van de formatie open en bloot naar de fotograaf toe om 1 over negen.

Lachen gieren brullen met de gemuilkorfde pers en de Hofnar, door de VVD gehuurd

Texas heft lockdown en mondkapplicht op, andere staten volgen
Ze zou die formatie verlaten als formateur, omdat ze positief getest was voor de tot ‘corona’ omgedoopte griep (wij dienen te geloven dat Influenza plots niet meer bestaat).

 • Wie gelooft nu werkelijk dat Ollongren dus binnen in het Binnenhof zich laat testen, en tot haar grote schrik positief naar buiten komt.
 • Of dat ze positief was getest en vervolgens even naar het Binnenhof gaat om dat persoonlijk te komen melden, waarna ze weer weggaat, waarmee ze anderen zou kunnen ‘besmetten’ (wanneer je met PCR daadwerkelijk corona zou aantonen)

Wie het wekelijkse Binnenhof-mediaritueel kent via Binnenhof-Watcher Huig Plug weet al hoe zeer de Kartel-pers en hun Kartel-politici verstrengeld zijn. Ze hebben elkaar nodig. Wie zegt niet, dat de fotograaf is getipt..

Geaccrediteerde Persvogels

Belangrijker is dus om even rustig na te denken, met de wetenschap dat Kartelpers en Kartelpolitiek innig verstrengeld zijn op het Binnenhof. Wat is nu de boodschap die men zo meegeeft?

 • men wekt de suggestie dat corona nog lockdowns rechtvaardigt en kindermisbruik op scholen (ieder kind dagelijks een staaf door de neus), terwijl een tiental Amerikaanse staten waaronder Texas alle maatregelen al heeft opgeheven, inclusief de mondkapplicht
 • men wekt de suggestie dat er nog Kartel-politici zijn die ene moer geven om de belangen van het Nederlandse volk, namelijk de volksheld Omtzigt, en dat er in Nederland nog van een functionerende democratische rechtstaat sprake zou zijn
 • Men verhult de verdenkingen van onrechtmatigheid bij verkiezingen. Immers, hoe kan een demissionaire premier, Mark Rutte die vanwege het Omtzigt-dossier (Toeslagenaffaire) zijn ontslag aanbood, plots weer verpletterend worden herkozen, en hoe kan een Randstedelijke splinterpartij van een World Economic Forum-pion, Sigrid Reset Kaag in 2 maand van 9 naar 24 zetels springen zonder noemenswaardige campagne, een prestatie die normaliter jaren campagne voeren en dagelijkse media-aandacht zou vragen
 • Men wekt de indruk dat de Kartelpers nog enige vorm van serieuze journalistiek bedrijft

Het Fake News is dus win-win voor beide kampen.

Niet modellen maar Belangen, Brussel en leugens regeren Den Haag
Want laten we die CDA’er nu eens nader beschouwen, die door de gecontroleerde media waaronder TPO op een schild is gezet als de man die ‘Den Haag’ zou ‘slopen’… Op TPO is nu een lezing populair waarin Omtzigt beweert dat ‘modellen Den Haag regeren’.

Is dat wel zo?

Laten we daartoe zien naar de twee belangrijkste dossiers, die van Nederland een totalitaire bureaucratie maken, de CO2-zwendel (Klimaatwet) en de vaccinatiezwendel met volksopsluiting en Avondklok (Noodwet).

 • Hoe stemde Pieter Omtzigt daar?
 • Hij stemde zowel voor de Klimaatwet als voor de Noodwet, als echte CDA’er.
 • Hij wil dolgraag regeren met een partij die mediacensuur invoert (?)

Minsterie van LNV en Klimaat bij VNO NCW-kantoor

Pieter ‘Great Reset’ Omtzigt, CDA-partijdier
Dus Pieter Omtzigt stemde zoals het gehele CDA: Voor de Great Reset.  Het zijn bovendien geen ‘modellen’ die Den Haag regeren, maar Belangen. Dat men op rekenmodellen en ‘de deskundigen’ afgaat ipv gezond verstand en het belang van burgers van Nederland is een uitvloeisel van dat zelfde technocratische topdown-denken.

Belangen regeren van een internationalistische kliek aangestuurd door World Economic Forum en Verenigde Naties van topambtenarij, ngo’s, multinationals, en miljardairs als de Oranje-familie, de VNO-NCW, Niek Jan ‘de Reiger’ van Kesteren (CDA), Cees Oudshoorn (CDA).

De C bij CDA staat voor ‘corruptie’, dictatuur en arrogantie, zie ook mijn brief aan hun Ortskommandant Sybrand von Haersma Buma

Het is oud CDA-premier JP Balkenende die de multinational-maffia (Paul Polman’s Unilever en Feike Sijbesma’s DSM) helpt groen verven als voorzitter van de Dutch Sustainable Growth Coalition. Het was Piet Donner die als Minister van Justitie de van meervoudig kindermisbruik verdachte Joris Demmink zijn topfunctie bij het ‘Ministerie van Veiligheid’ bestendigde.

Ollongren, het doofpotje van BZK

Alleen als Omtzigt van partij switcht
Enzovoort. Als men dus werkelijk van Omtzigt af wil, en laten we voor hem hopen van wel: dan dient hij naar een partij over te stappen die daadwerkelijk alle doofpotten open gooit.

Ooit hebben we hem hier wel eens als ‘enige functionerende Kamerlid’ beschreven. Dus er zijn zaken die ik graag WIL geloven en zaken die ik KAN geloven.

Hij kan als econometrist tenminste nog rekenen, en heeft in het verleden wel degelijk goed kritisch Kamer-werk verricht. Een witte raaf.

Maar zolang hij een partij met zijn voorkeursstemmen aan de macht helpt die de bevolking ten onrechte opsluit, het mkb naar de gallemiezen helpt en die ook nog eens de CO2-zwendel (van gas los, duizenden miljarden euro’s onkosten, heel Nederland vol bouwen) al sinds Lubbers aanslingert..

… wat blijft er dan nog over van zijn geloofwaardigheid? Tel daar nog eens bij: waarom zou je nu wel de media geloven die je over klimaat en de tot ‘corona’ omgedoopte griep (vooruit aangevuld met nieuw virus, zoals ieder jaar) zo grotesk blijven voorliegen.

Dit hoort het belangrijkste nieuws te zijn

Red Herring
Het belangrijkste nieuws is namelijk: tientallen Amerikaanse staten met een conservatief bewind met Texas voorop, die zeggen de Lockdown en de mondkapplicht vaarwel. Die kiezen nu voor hun eigen bevolking, en laten alle winkels weer open gaan.

Geen mondmaskers meer, er zijn zelfs staten (ik meen North Dakota) waar die muilkorven nu zelfs werden verboden.

En over dat goede nieuws uit Texas, daar hoor je Omtzigt niet over, daar hoor je de Tweede Kamer-leden niet over en je hoort daar de Kartelpers niet over. Sterker nog, die blijven ons voorliegen dat het naar de gallemiezen helpen van je land vanwege de tot ‘corona’ omgedoopte jaarlijkse griep (straks vierde golf, dan vijfde golf) bittere noodzaak is.

Zo komen we bij de definitie van de Red Herring, een stukje wikipediakennis die iedereen kan raadplegen:

A red herring is something that misleads or distracts from a relevant or important question.[1] It may be either a logical fallacy or a literary device that leads readers or audiences toward a false conclusion.

A red herring may be used intentionally, as in mystery fiction or as part of rhetorical strategies (e.g., in politics), or may be used in argumentation inadvertently.

The term was popularized in 1807 by English polemicist William Cobbett, who told a story of having used a strong-smelling smoked fish to divert and distract hounds from chasing a rabbit.

Sigrid Reset Kaag zat ook in WHO-commissie samen met Brundtland. Zij wordt tot nieuwe premier gemaakt na Rutte

Het echte nieuws waarop antwoord nodig is, dat luidt:

 • hoe kan een premier die ontslag aanbood vanwege het valselijk beschuldigen van 10 duizend gezinnen van belastingfraude, gewoon domweg weer op het pluche terugkeren na een verpletterende verkiezingsoverwinning, tenzij er OF stemfraude is gepleegd, OF iedere checks and balances ontbreken en we dus geen functionerende rechtstaat zijn. Of allebeide.
 • Hoe kan een randstedelijke splinterpartij die in januari nog op 9 zetels stond, en waarvan de lijsttrekker belangen behartigt van World Economic Forum, plots springen naar 24 zetels, zonder ooit enige campagne van betekenis te voeren? 

5 Replies to “Het ‘Pieter Omtzigt moet weg’-formatie-fakenews”

 1. Het zaakje stinkt, dat is me wel duidelijk.
  En Rypke maakt een sterk punt dat dhr. Omtzigt welliswaar het hart op de juiste plek lijkt te hebben maar gezien zijn stemgedrag er onvoldoende naar handelt.
  Alles wat enigszins ruikt naar build-back-better mag van mij verketterd worden.

  Die Ollongren (ik vond dat ze er op die foto van gisteren uitzag als een goedkope, maar zieke prostituee) komt hopelijk nooit meer terug; hoofd van het AIVD, hoe is het mogelijk…? Als D666-ers vinden dat er een internepvergunning moet komen dan zijn zij daarmee gediskwalificeerd voor dergelijke functies.

  1. Wat betreft ‘die Ollongren’, ik kreeg net een telefonisch bod voor deze slons ter hoogte van een tientje binnen van ene Rob Oudkerk….sla de hamer er maar over heen, ik denk niet dat er meer bieders zullen komen.

 2. Rypke , onderschat niet het Stockholm syndroom waar veel mensen die gestemd hebben aan leiden. Dit verklaart voor een deel de winst van VVD.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *