‘Gehoorzaam niet langer’…

Zonder het christendom is Europa verloren…de literatuur voor vandaag, hier bestellen

‘Optimisme is angst voor de realiteit’, zo kun je in het intro lezen van ‘Wat moeten we doen’ (Qui Faire) van klassiek historicus David Engels over het leven met de ondergang van Europa, verschenen bij Uitgeverij de Blauwe Tijger. Met de nu openlijke christenvervolgingen, kun je zijn advies nummer 21 letterlijk opdragen aan de burgermeester van Urk.

Urk, traditioneel bastion in een zee van liberalistische ontworteling.

Dat luidt namelijk als volgt (blz 105):

Laten we ermee ophouden om de modelburger te spelen, die als schijnbaar goede christen na elke oorvijg braaf z’n andere wang toekeert. ┬áIn tegendeel: het moet afgelopen zijn als slachtvee te worden behandeld.

Laten we ons kwaad maken en onze woede in daden omzetten, wel beseffend dat het moeilijk, ja waarschijnlijk zelfs onmogelijk is om als enkeling de loop der dingen vandaag op morgen fundamenteel te veranderen.

Het doel is daarom ook niet – of nog niet- om een bestorming van de parlementen teweeg te brengen, iets waar sommigen mogelijk van dromen, maar veeleer door ons handelen uberhaupt eerst maar eens te laten zien, dat er daadwerkelijk een verzet tegen de huidige politieke en maatschappelijke ordening bestaat, een verzet dat op woorden daden durft te laten volgen.

Amfitheater Trier (DE), de noordelijke hoofdstad van het Romeinse Keizerrijk

Geschiedenis herhaalt zich
Engels is een historicus die niet iedere afzonderlijke gebeurtenis als ‘bedrijfsongevalletje’ ziet, maar die patronen herkent. Zo schreef hij ook al over de parallel tussen de ondergang van de Romeinse republiek (Toen na burgeroorlog het keizerrijk ontstond) en huidig Europa, dat steeds meer totalitair zal worden.

Hij ziet geschiedenis als de herhaling van wetmatigheden. Wat ook logisch is, want mensen blijven door de eeuwen het zelfde wezen, dus blijven bepaalde gedragspatronen steeds terugkeren.

Veel van de 24 adviezen om met de (zelf)vernietiging van Europa te kunnen leven heeft ondergetekende al eigen gemaakt. Zoals contact met de natuur, en in plaats van je te laten vergiftigen door de massamedia weer studeren, boeken lezen, verhuizen naar het platteland…

Hoe meer je onderzoek doet naar de corrumpering en rotting van instituties, hoe erger het gesteld blijkt dan je voor mogelijk hield. Het huidige systeem is door een opeenhoping van (morele) fouten voorbij reparatie en stevent dus af op een catastrofe.

Neem enkel het onderwijs van kinderen, wat niet meer is geworden dan verdomming en politieke indoctrinatie. (‘competenties’ en projectonderwijs)

Trudy in Trier

Zoals Engels al schrijft in het eerste advies, ‘Wees Realistisch’:

Laten we eerlijk zijn: de dingen zullen de komende tijd niet zo snel veranderen. Burgers worden dom gehouden door de massamedia, de indoctrinatie op scholen, afnemende algemene ontwikkeling, en het materialisme dat de samenleving heeft uitgehold.

Deze zaken zullen pas tot een opstand van trots, waardigheid en solidariteit leiden als het waarschijnlijk al te laat is. Het is te vrezen dat hun stem op dit moment naar populistische partijen zal gaan die wel het minst in staat zijn om een fundamentele wederopbouw van het Avondland te bewerken.

Een keuze voor de meeste vormen van populisme zal onvermijdelijk een onvolwassen en bont politiek gezelschap aan de macht brengen dat voor deze opgave geen enkele politieke ervaring heeft, geen volwaardig programma heeft en bovendien om de haverklap gesaboteerd zal worden.

Den Haag, de stad van pedo en perversie

Koester dus geen valse hoop, want:

De logica van de globalisering en de-industrialisering zal spoedig ook de laatste reservaten van de Europese economie vernietigen.

….want zelfs Duitsland zal niet in staag blijken zijn huidige industriepolitiek voort te zetten die zozeer afhankelijk is van exportgerichte, parasitaire Europese economie, zonder vroeger of later aan vergrijzing van zijn bevolking, het concurrentievermogen van de derde wereld met haar lage loonkosten, de gestage voorsprong van Oost Azie in kunstmatige intelligentie en de migratiecrisis te bezwijken.

Eritreers die CO2 opslaan (Koolzuur in Heineken) om hun Ecologische Voetafdruk tot Eritreese standaard te verlagen ­čÖé

Afrofobie-resolutie
Van de huidige politieke elite is alleen nog verdere zelfmoorddrang te verwachten. Denk in dit verband aan het Europees Parlement dat op 26 maart 2019 een resolutie aannam (2018/2899 RSP) dat het bestaan van ‘Afrofobie’ erkende.

Een nieuw Marxistisch woordwapen

Alsof wij Westerlingen een aangeboren angst voor negers hebben en daarom de aangeboren neiging ze uit te buiten en te kwetsen.

Zelfhaat als motivatie voor geschiedsvervalsing, en tegelijk een juridische muilkorf voor iedereen die deze demografische zelfvernietiging kritisch wil bejegenen.

SDG 5, zie Epoque 11 en SDG3 (nieuwe curriculum)

Bereid je dus voor op de volgende golf donkere kansenparels, die met het Marrakech-dictaat (2018) in de hand en immigratie als ‘mensenrecht’ hier binnen zullen stromen. Dat is overigens SDG10 uit de 2030 Agenda (Zie de Epoque nummer 11): Gelijkheid.

De verwarring dus van ‘gelijkwaardigheid’ met ‘gelijkheid’.

De zelfvernietigingsdrang in Europa is niet meer te keren, en dus dienen we net als wat Rod Dreher beschreef in ‘The Benedict Option’ eilanden van geestverwanten te maken, net als Abdijen in de donkere middeleeuwen in een zee van stammenoorlogen, barbarij en heidendom.

Mont Saint Michel. Geestelijke eilanden bouwen te midden van groeiende barbarij

Wees dus vooral niet ‘optimistisch’ (narcistische borstklopperij van ‘zie mij eens competent in het leven staan’). Alsof het onder de ogen zien van de realiteit je tot minder leuk mens zou maken. Je fysiologische stemming en je ratio zijn immers twee verschillende zaken.

Maar bereid je op het allerergste voor. Je hebt nog helemaal niets gezien. Of het moet Griekenland zijn, dat de voorpost is voor wat ook Nederland wacht. Dat inzicht hoeft je stemming niet negatief te beïnvloeden, integendeel: echte pessimisten hebben een veel betere humor.

Vanuit de kerken zie je al geen enkele kracht meer, die tegenspel biedt bij een 1-partijstaat. Het christendom is op sterven na dood.

Als illustratie van die observatie kan ik de anekdote van een PKN-predikant geven. Die merkte op dat je in de kerk beter kunt opmerken dat je niet in God gelooft, dan dat je niet gelooft in De Staat en de leugens van Mark Rutte.

De Dom in Keulen.

Op de achterflap van ‘Wat moeten we doen’ lezen we de aanbeveling door Frans auteur Michel Houellebecq:

Toen ik ‘wat moeten we doen’ las, overviel mij de uitzonderlijke, zelfs ongepaste gedachte dat Nietzsche, als hij vandaag zou leven, wellicht de eerste zou zijn om een vernieuwing van het katholicisme te wensen.

Hoewel hij het christendom eerder hardnekkig als een religie van de zwakken heeft bestreden, zou hij nu inzien dat de kracht van Europa geheel in deze religie van de zwakken gelegen was en dat Europa zonder het christendom verloren zou zijn.

Lees (en bestel) over de absolute ramp die Nederland vernietigt onder het komende Kabinet Kaag-Rutte ook de Epoque nummer 11, over hun 2030 Agenda, die mkb en middenklasse volledig vernietigen. De 200 gesigneerde exemplaren zijn nu bijna uitverkocht.

Een melkveehouder had er twee besteld en mailde daarover als volgt:

Hierbij wil ik je graag een goede Paas wensen. Tevens wil ik je bedanken voor het afleveren van het standaardwerk SDG’s epoque 11, van welk ik┬á 2 gesigneerde exemplaren heb waarvan ik er 1 wil weggeven aan iemand die betere missionaire kwaliteiten heeft dan ikzelf. Ik volg deze serie al sinds de eerste afl. van de blauwe tijger.
Als voormalig melkveehouder kan ik nu veel beter mijn herinneringen en ervaringen plaatsen en begrijpen.
Het zijn de gewone normale mensen waarvoor je het doet, het raamwerk leveren waar anderen slechts bedrijfsongevalletjes (willen) zien. Die normale mensen met gezond verstand zijn een uitstervende menssoort in wat haast een open inrichting is geworden van door materialisme, narcisme, domheid, oppervlakkigheid en egoïsme verblinde gekken en idioten.

Het slagveld, vlak onder Brussel, nu agrarisch gebied

Wat een echte intellectueel als David Engels lukte: hij heeft mij overtuigd van de 1-Europa-gedachte en van al te gemakzuchtig nationalisme en populisme genezen. Hoewel ook hier bij ondergetekende het pessimisme toch al zegevierde.

Immers, wat is modern ‘rechts’ anders dan ‘het links van gisteren’. In figuurlijke en letterlijke zin. David Engels geeft als advies 18 ook mee dat je over die valse links-rechts-tegenstelling moet stappen. Zo heeft ondergetekende ook meer verwantschap met klassieke anarchisten en hippies (soevereiniteit in eigen kring) dan met regse staats-aanbidders uit de Wilders-hoek.

We zullen met de gedachte ‘eenheid in verscheidenheid’ als ‘Europese Patriotten’ het ‘red Europa’-project moeten aanvangen, aldus Engels. Dat zal decennia duren. Te beginnen bij onszelf, werken aan je eigen persoonlijke kracht zodat je mentor voor anderen kunt zijn. Licht in de wereld.

Aan iets dat veel te groot lijkt begin je niet. Maar aan jezelf werken kan iedere dag, die dagelijkse 1%tjes. Dus in dat opzicht is je taak nu niet anders dan in ieder ander tijdvak in de geschiedenis.

7 Replies to “‘Gehoorzaam niet langer’…”

 1. Ga eens een schoolplein observeren bij een Vrije school en daarna bij een reguliere of een internationale, als de kids buitenspelen.

  Soms kan ik mij toch niet inhouden!
  Kocht een Gezond Verstand. Bij het afrekenen ,.. u MOET een mondkapje op!
  Nou…”Ik MOET niks! Alleen ademhalen! En jij verkoopt dit blad? Ga lezen man en wordt wijzer!
  Dom van mij ,maar ik koop hem ergens anders. Bij aardige ,weldenkende mensen. Op het GP.
  Soms trap je (ik) er in.
  Er staat trouwens weer veel leerzaams in. 12 tot 24 maart.
  Alsmede de Epoque 11.

  1. Herkenbaar:

   laatst liep ik spontaan met mijn zusje de boekenwinkel binnen.( meestal kan dit nog prima bij kleine winkels) De eigenaar raakte even wat in paniek, vanwege de angst voor een boete, omdat we geen mondkapje droegen.
   Toen ik vertelde dat we een kaartje ter uitzondering hadden, was dit geen probleem meer. Een klant die al binnen was, wou ook wel zo’n kaartje vanwege haar benauwdheidsklachten en maakte even een foto, zodat ze er thuis ook een kon printen.
   De eigenaar was wat verbaasd en nieuwsgierig en zei nog iets van: ” Wat zijn dit voor illegale praktijken?” Na wat uitleg over de mogelijkheid die de overheid biedt met dit kaartje was hij hierover ook ge├»nformeerd.
   Vervolgens wou mijn zusje een boek voor haar schoonmoeder kopen als cadeautje, maar ze twijfelde wat. Toen ik zei: ” koop het maar, deze meneer heeft het al moeilijk genoeg in deze tijd.” ,kregen we een gesprek met de eigenaar en die vertelde met tranen in zijn ogen, dat hij al voor de tweede keer naar de bank was geweest om een hoog bedrag te lenen en dat hij het niet heel lang meer kan volhouden. Het plezier wat hij had in zijn werk, was ook verdwenen. We hebben het even over het een en ander gehad en krijgen nog een pen mee met een gouden Nijntje en gelukswensen.
   Het verdriet en de onmacht die ik zag maakten wel indruk. Tegelijkertijd weet ik via via dat deze boekenwinkel geen voorstander is van een tijdschrift zoals Gezond Verstand. Het lijkt me heel lastig om zo gevangen te zitten in angst en onmacht en tegelijkertijd mis ik ergens in dit verhaal, hoe moeilijk ook, het lef, de creativiteit en de verantwoordelijkheid om te vechten voor je eigen inkomen.

   1. in sommige gevallen (mij overkomen), kan een plastic uitzonderings kaartje niet toereikend zijn.
    Maar niet getreurd, een doktersverklaring biedt dan uitkomst.
    Om aan een doktersverklaring te komen is lastiger maar niet onmogelijk.
    Je wordt tegenwoordig gedwongen om creatiever te zijn op allerlei vlak, wat op zich ook wel weer leerzaam is.

 2. Vroeger zei ik altijd: “De Staat is als een Romeins soldaat (niet te vermurwen), de overheid is als een Socialist (ontvangt gestolen geld en denkt collectivistisch) en de politiek is als een Hoer, zij wil met bijna iedereen wel gemeenschap hebben voor de juiste tegenprestatie. Ik was toen een jaar of 16 zeker, zat nog op de school voor Havo & VWO, en was toen al behoorlijk ‘rechts’. Althans zo herkende ik mij vanuit de politieke boekjes.

  Vanaf mijn 11e of 12e begin ik me in (geo-)politiek, maar ook in filosofie en theologie te interesseren en zat meestal in de bibliotheek op de volwassenafdeling of tekende thuis de kaart van Europa opnieuw in naar mijn eigen smaak, naar volk of taalgebied of op die wijze zoveel mogelijk ellende/oorlog te voorkomen. Ach, ik was nog een kind. Maar ik wist al dat ik me (zeer) sterk aangetrokken voelde tot het ‘rechtsere’ denken.

  Door de jaren heen zwerf je van rechtervleugel CDA (voorheen ARP) via DS’70 richting Boeren Partij (Binding Rechts/Groep Kronenburg of zoiets) naar de toen nog anti-PvdA partij de VVD. Later is dit weer verschoven richting confessionele partijen op ‘klein-rechts’ en kwam ik bij de SGP van Van der Vlies terecht. Het meest linkse dat ik ooit gestemd heb is….tja, ik twijfel tussen VVD en CU…welke is nou het meest links…?? VVD vermoed ik..

  Bij de SGP heb ik jaren gezeten. Later wakker geschud door de ‘goddelijke kale’ en zo via een onvergeeflijke flirt met Herman Heinsbroek bij Martin Bosma op de intellectuele zolder terecht. Nu overlap ik alweer een tijdje met dat van zetels beroofde ‘forumpje’, maar vanaf mijn jongste jaren, van mijn allereerste interesse in politiek ben ik nooit afgeweken van het/de idee dat heel Europa verenigd moet worden rondom een Duits hart.

  In mijn opinie kan er alleen met een groot, sterk en gezond Duitsland vrede zijn in Europa, zonder vrees van oorlog met Rusland, die ik overigens als ‘familie’ zie of gestook van de immer oorlog zoekende Angel-Saksische volkeren. Landen zoals Frankrijk en Engeland hebben zich altijd veel te imperialistisch (globalistisch) gedragen.

  Natuurlijk verfijnen we onze visie wel wat door de decennia heen, maar in de grond van mijn wezen ben ik politiek niet veel veranderd. Ik doe alleen veel meer kennis op aangaande de mogelijkheden binnen de stromingen ter rechterzijde die er zoal bestaan.

  Ik schuif wel eens wat op richting anarcho-kapitalisme, experimenteer dus wat met allerlei libertarisch gedachtegoed (Porcupine Festival/ Larken Rose) of bezoek eens wat alternatieve rechtse(re) geluiden, of zelfs zogenaamd ‘far-right’ groepen, puur uit interesse en om feeling/communicatie te houden met de ‘uitersten’. Mijn uitersten zijn waarschijnlijk Dave Rubin (Rubin Report) ter linkerzijde en ter rechterzijde is dat vermoed ik Jared Taylor. Ik kan ze beide net met de uiterste toppen van mijn linker- en rechterhand ‘aanraken’, maar sta dus niet op hun plek/positie. Me tevens beseffende dat ‘conservatief’ zijn NIET genoeg is. We moeten terug.

  Nu met de komende verwoesting van het platteland ben ik me weer meer gaan interesseren in meer Tradionalistische groepen/partijen en Agrarianisme en/of Agorisme. Je moet je ‘denken’ soms een beetje ‘op-versen’ met overlappende idee├źn over hoe een maatschappij goed functionerend in te delen.

  Maar een warm kloppend hart voor een Europa van onafhankelijke/soevereine staten dat samen leeft en werkt en vecht blijft voor mij van het allergrootste belang. Alleen dan kunnen we die ‘globalisten’ verslaan. Het wordt tijd dat het boek van Jean Thiriart binnenkomt ‘Europe, An Empire of 400 Million’, (Arktos) ik heb zin zijn hersentjes te plukken. Daarna ‘A Handbook of Traditional Living’ van Raido maar even bestellen denk ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *