Johns Hopkins Center oefent nieuwe ‘pandemie’…

Oefening voor Spindoctors bij nieuwe plandemie

Open en bloot op het web bij het Johns Hopkins Center for ‘Health Security’ (het militaire paradigma van Biosecurity) vind je de oefening voor een nieuwe plandemie (2025/8) voor ‘public health risk communicators’ (spindoctors, vergelijkbaar met ‘Corona Gedragsunit’ RIVM en OMT).

De studie legt uit hoe hun Spindoctoring-team dan eventuele weerstand van het publiek moeten overwinnen, nadat bijwerkingen van vaccins in het nieuws komen.

Tot verzonnen tweets uit 2026 met ‘Drug Free Mom’ aan toe als voorbeeld, die onder het motto ‘not my kids’ zich tegen de aanval op de integriteit van ons lichaam verzet.

Let op de datum van de ‘oefen’-tweet 7 augustus 2026 De vijand die bestreden moet, blz 55

SPARS-uitbraak met ‘COROVAX’ als remedie
Net als bij Event 201 in oktober 2019 (oefening World Economic Forum, Johns Hopkins in Wuhan met Bill Gates), gaat dit document over de uitbraak van nog weer een nieuw SARS-virus, dat ze SPARS noemen. Op pagina 83 staat de hele tijdlijn voor 2 jaar, hoe de spindoctors moeten anticiperen.

Uiteraard is er opnieuw maar 1 remedie, massa-vaccinatie, en wie daar bedenkingen bij heeft is de vijand, die met massieve inzet van spindoctoring en medi-technocraten(public health officials) gedemoniseerd en bestreden moet worden, in ‘concerted effort’ tussen de regering en vaccinverkopers.

Zoals de vaste lezers al over hun 2030 Agenda weten: bedrijven werken als verlengstuk van de overheid, die op haar beurt weer in handen is van de 1% (UBO’s, bovenbazen grootbedrijf verweven met militair industrieel complex)

Craft an effective respons om publieke kritiek de kop in te drukken

Die vijand dat zijn de wappies (wie verzon die term) versimpeld tot ‘anti’-vaccine. En ze werpen zich op het corrigeren van ‘onjuiste informatie’.

We zien in dit rapport de oefening, voor hoe dan de reeds door het WHO bedachte term ‘infodemie’ om zich heen grijpt, en hoe hun spindoctors daar op in moeten grijpen om de hearts and minds terug te winnen. Zoals blz 55, voorzien van de tweet van de bezorgde moeder:

Concern about SPARS was quite high among many parents of young children, and when anti-
vaccination campaigns began threatening vaccine uptake, some of these parents began to mobilize.

Parents who were once active in the pro-vaccination campaigns of 2015 began repurposing
communication channels developed at that time, including Facebook pages and Twitter accounts.

Hoe je bovenop alle informatie moet zitten (denk aan Facebook censuur)

De strategie waarin alle bestaande massamedia worden gemobiliseerd, is exact de zelfde, als bij het verkopen van iedere oorlog. Of je die nu tegen de Duitsers voert, de Irakezen of tegen je eigen bevolking. En iedere keer zeggen de idioten weer ‘maar nu is het heel anders’. Het altijd weer heel anders, dus het zelfde.

De Literatuur voor vandaag

‘Making the world safe for democracy’
Het Johns Hopkins Center – hierna JHCHS genoemd- is het Spindoctoring-epicentrum van de huidige plandemie sinds het begin. Ze leverden de zogenaamde ‘harde coronaporno’, de statistieken. Zij verstrekten mondiaal de cijfers, waarin je tot de ‘besmetting’ nauwkeurig per land tot diep in de rimboe van Iran per dag zou kunnen zien, waar ‘corona’ om zich heen zou grijpen.

Je hoeft slechts je boerenverstand te gebruiken, om te weten: dat konden ze nooit weten… Bewijs voor het tegendeel is zeer zeer zeer welkom. Maar dat is er natuurlijk niet. Je moet wel heel hoog opgeleid zijn om ze te geloven.

De JHCHS lijkt een echo van de wijze waarop de Committee on Public Information (CPI), bekend als de Creel Commission (naar publiek directeur George Creel) vanaf april 1917 pionierde met ‘manufacturing consent’.

Dat was een soort Outbreak Managment Team dat alle interne verzet moest breken tegen Amerikaanse deelname (vanaf april 1917 openlijk) aan de massaslachting van de Eerste Wereld Oorlog.

Haat opwekken op basis van valse aanname (De gezonken Lusitania in 1915 zat tjokvol munitie)

Dit nadat de Amerikaanse versie van Mark Rutte, President Wilson in 1916 nog aan de macht was gekomen met de slagzin ‘he kept us out of war’… Een mooie samenvatting van die geschiedenis lees je in ‘A social history of spin’, van Stuart Ewen.

Ze kregen het progressieve deel van Amerika achter die massaslachting, met de slagzin ‘making the world safe for democracy’. De zelfde slagzin zou je bij de massaslachting op Irakezen weer horen. Mensen tuinen er steeds weer in. Dus het werkt.

Beat Back the Wappie, het vijandbeeld dat de politie nu krijgt opgelegd via hun korpsleiding

‘House of Truth’
De huidige collaboratie van de massamedia met het Rutte-regime, die vond haar evenknie in 1917 door de inspanning van de Creel Commission. George Creel was als onderzoeksjournalist speciaal gerekruteerd vanwege zijn publieke geloofwaardigheid.

Hij moest de kritiek helpen counteren dat de oorlog enkel voor het grote geld was bedoeld, en daarvoor georkestreerd. Omdat hij als onderzoeksjournalist kritisch had geschreven over de personele misstanden bij energiebaron Rockefeller (en zijn spindoctor Ivy Lee) had Creel precies het gezochte aureool van publieke geloofwaardigheid.

En aanvankelijk geloofde Creel ook in zijn eigen integriteit, dat hij mensen met redelijke argumenten zou overtuigen.

Duizenden verkopers die op ‘priority groups’ inwerken, dus opinieleiders, die weer hun kudde het gewenste geluid opleggen

Creel was een typische progressief, die Amerikaanse oorlogsdeelname kon framen als goed voor de hele wereld. (goed voor Wallstreet en de nieuw gevormde Federal Reserve Bank) Creel zou zijn propaganda-team zelfs een ‘House of Truth’ noemen, terwijl ze vooral steeds meer op de emotie gingen inspelen.

De Wappies zijn overal met hun desinformatie!

Bovendien werd er een ‘Espionage Act’ ingesteld, die mensen – net als nu bij ‘corona’- actief mobiliseerde om elkaar als een soort BOA te bejegenen. Of je geen kritische opinie ventileerde als anti-patriot/anti-vaxxer.

Want wie weet zou je dan wel een Duitse agent zijn. Zoals affiches toonden zou die Hun met zijn Pickelhaube (punthelm) als een spin overal zijn web van desinformatie weven..

Zoals ze nu via ‘priority groups’ proberen hun Astrazeneca bij gezonde mensen te pluggen, zo werkten ‘Four Minute Men’ in op hun prioriteits-groepen. Dat waren getrainde verkopers van de oorlog, die in een bioscoop dan in de pauze plots optraden met een ‘boodschap van nationaal belang’.

Iedereen spion van elkaar
Het Rutte-regime, met haar collaborerende media en ‘Outbreak Management Team’ probeert op vrijwel gelijke wijze iedere burger als eigen verlengstuk te gebruiken. Dat je 17 miljoen onbezoldigde BOA’s krijgt.

Ook op de werkvloer van de verpleging. Iedere verpleegkundige met (openlijk geuit) gewetensbezwaar bij de huidige behandeling en isolatie van bejaarden, die kan ontslag tegemoet zien, die wordt sociaal het team uit gewerkt.

Dat onbezoldigde BOA-gedrag merkt de winkelhouder in mijn dorp ook, dat klanten hem aanspreken als hij zijn slavenmasker niet volledig op de neus draagt.

Dat klanten hem daarop aanspreken. En dat winkeliers de politie bellen als die iemand betrapt die het slavenmasker niet op de neus heeft. Dat de politie dan komt en deze vijand van de manufactured consensus tegen de grond werkt, en als zware crimineel in de boeien geslagen mee neemt de politie-auto in sleurt.

American Cemetary Argonne; “he kept us out of war’.. (not) Always trust your government!

Want alleen samen verslaan we de Hun/corona/klimaatverandering. In Romagne (Frankrijk) kun je het resultaat van de campagne van de ‘House of Truth’ bezoeken van George Creel, al die duizenden kapot geschoten jonge levens voor ‘de democratie’.

Het grootste militaire kerkhof buiten Amerikaanse bodem.

Je moet dus wel heel paranoide gekkiewappie zijn wanneer je niet gelooft in de belangeloze goedheid van je overheid. 🙂

15 Replies to “Johns Hopkins Center oefent nieuwe ‘pandemie’…”

 1. Rypke, deze studie van het Johns Hopkins Center is oud nieuws (oktober 2017).

  En de deelname van de US aan WW1 kwam door de Duitse onbeperkte duikbotenoorlog.

  1. Ik ben gek op oud nieuws. ‘het nieuws’ is, wat ik eerder nog niet wist of zo had gezien. En de deelname ‘kwam door de duikbotenoorlog’: waar haal je die wijsheid vandaan?

   1. Dit artikel suggereert een nieuwe oefening, terwijl het oude studie (2017) is.
    En wat 1917 betreft, google eens op: duitse onbeperkte duikbotenoorlog

 2. Oud /nieuw is het relevant …
  ‘Weest waakzaam. Uw tegenstander, de Duivel, gaat rond als een brullende leeuw, op zoek om iemand te verslinden.’ — 1 PETR. 5:8.
  🤔

 3. Precies, oud en nieuw zijn net als ‘het nieuws’ valse creaties. De suggestie die daaruit gewekt wordt is dat ‘nieuw’ gelijk is aan ‘meer relevant’ of ‘belangrijker’, wat natuurlijk onzin is.

  Het gaat er in dit bericht juist om, dat aan het moderne niets nieuws is. En voor informatie over de Eerste Wereldoorlog hoef ik niet beslist te ‘googlelen’, je kunt ook gewoon eens wat degelijke studieboeken aanschaffen.

  Of je googlet eens op ‘Lusitania’ en ‘false flag’…

  1. Lusitania was 7 mei 1915, dus ruim vóór de verkiezing van Wilson!
   De Duitse onbeperkte duikbotenoorlog (1917) is kennelijk niet behandeld in jouw studieboeken?

   1. Het zinken van dat schip kwam door die onbeperkte duikbotenoorlog, er lag munitie op dat schip en het is gebruikt bij propaganda om Amerikanen op te jutten zodat ze deelnamen aan de Eerste Wereldoorlog. Dat is waar Rypke naar verwijst.

    Wat is je punt nou helemaal?

    1. Anton, de onbeperkte duikbotenoorlog begon 1 februari 1917.
     Nadat steeds meer schepen getorpedeerd werden, eiste het Amerikaanse volk maatregelen en een oorlogsverklaring kon dan ook niet langer uitblijven.
     Het torpederen van de Lusitania was op 7 mei 1915, dus véél eerder.
     Woodrow Wilson werd in november 1916 herkozen met de slogan “He Kept Us Out of War”.
     Rypke suggereert dus ten onrechte dat de Lusitania de aanleiding was tot de deelname van de VS aan de Eerste Wereldoorlog.

     1. De geschiedenisboeken:
      Ik heb even het boek ‘A History of the Modern World’ ( ISBN-13: 978-0-07-310748-6) erbij gepakt maar die onbeperkte duikbotenoorlog begon helemaal niet op 1 februari 1917. Die begon aan het begin van de eerste wereldoorlog en leidde ook tot het torpederen van de Lusitania. Dat zorgde voor veel ophef in de Verenigde Staten en de Duitse marine hield er toen mee op tot 31 januari 1917. Daarna gingen ze verder. De Amerikaanse bevolking was niet erg voor oorlog te porren maar het torpederen van schepen met ook Amerikaanse passagiers, het Zimmerman telegram en flinke propaganda met o.a. de slogan ‘Making the world safe for democracy’ deed de publieke opinie omslaan.

      Rypke’s stuk
      “De JHCHS lijkt een echo van de wijze waarop de Committee on Public Information (CPI), bekend als de Creel Commission (naar publiek directeur George Creel) vanaf april 1917 pionierde met ‘manufacturing consent’. Dat was een soort Outbreak Managment Team dat alle interne verzet moest breken tegen Amerikaanse deelname (vanaf april 1917 openlijk) aan de massaslachting van de Eerste Wereld Oorlog. Haat opwekken op basis van valse aanname (De gezonken Lusitania in 1915 zat tjokvol munitie)”

      Rypke verwijst expliciet naar de propaganda van die tijd bedacht door politici om de bevolking een mening aan te praten die de politici graag zagen. De poster roept op tot ‘Work, safe, fight and so avenge the nurses’ met een plaatje van de Lusitania. Het torpederen van dat schip speelde een belangrijke rol in die propaganda samen met het Zimmerman telegram.

      Uw commentaar:
      “Lusitania was 7 mei 1915, dus ruim vóór de verkiezing van Wilson!
      De Duitse onbeperkte duikbotenoorlog (1917) is kennelijk niet behandeld in jouw studieboeken?”

      De reden voor de opmerking is:
      “Rypke suggereert dus ten onrechte dat de Lusitania de aanleiding was tot de deelname van de VS aan de Eerste Wereldoorlog.”

      Mijn afdronk:
      1. Rypke schrijft helemaal niet dat het torpederen van de Lusitania de aanleiding was om deel te nemen aan de eerste wereldoorlog. U schrijft ook ‘suggereert’, dat is code taal voor ‘Wat ik beweer is niet geschreven door Rypke maar het komt me goed uit om hem die woorden in de mond te leggen’.
      2. U zegt dat de onbeperkte duikboten oorlog begonnen is in 1917 dat was dus de hervatting.
      3. U zegt dat de onbeperkte duikboten oorlog de aanleiding was voor de VS om zich in de eerste wereld oorlog te mengen en vergeet daarbij het Zimmerman telegram waarbij Mexico tot de VS aanvallen opgestookt wordt.
      4. U hebt totaal niet opgemerkt dat Rypke refereert naar de propaganda die gemaakt is.

      Kort om u leest niet wat Rypke schrijft, u maar roept maar wat, u geeft zelf een simplistisch beeld van de aanleiding tot Amerikaanse inmenging in WW1 en sluit dan af met:
      “Lusitania was 7 mei 1915, dus ruim vóór de verkiezing van Wilson!
      De Duitse onbeperkte duikbotenoorlog (1917) is kennelijk niet behandeld in jouw studieboeken?”

      Zelden zo’n misplaatste reactie gezien. Ik ben er dan ook uitgebreid voor gaan zitten om te reageren. Tip: Neem de betreffende pagina’s uit het door mijn genoemde boek en lees zelf wat daar geschreven is in plaats van wat jij denkt dat de schrijvers ‘suggereren’.

 4. Wees eens blij ,met dit prachtige artikel eindelijk een mens die de history in korte goede zinnen wil/ kan doorgeven en het ook met veel overgave doet , voor het bijna verloren/vergeten brein .dank je wel Rypke .ik hou veel van jou . dikke kus

 5. Daniel Coit Gilman, oprichter van de stichting (de Russel Trust) achter Skull&Bones, werd vanaf 1876 voor 25 jaar president van de John Hopkins Universiteit (gemodelleerd naar Duits voorbeeld). In 1883 promoveert Woodrow Wilson aan de John Hopkins universiteit. De John Hopkins universiteit was inderdaad bedoelt als een instituut voor “heel hoge opleiding”.
  Boeiend hoe die lijnen lopen.

 6. Juni 2001: Operation Dark Winter. Een oefening aangaande een bio-terroristische aanslag met medewerking van Johns Hopkins. Opvallend genoeg gebruikte Joe Biden de term “Dark Winter” meermaals in het najaar van 2020.
  2009: Een groepje miljardairs (Gates, Turner, Soros, Rockefeller, Winfrey, Buffett) komen bijeen om een plan voor een betere toekomst te maken. Dit clubje elitairen worden “The good club” genoemd.
  2010: Rockefeller institute brengt Lockstep uit als onderdeel van “Scenarios for the future of technology and international development”
  2015: Agenda 2030 ziet het levenslicht.
  2017: Kort na de installatie van Trump als president zegt Fauci tijdens een persconferentie dat het buiten kijf staat dat de wereld tijdens het presidentschap van Trump getroffen zal worden door een verrassings pandemie.
  2017: SPARS pandemic 2025-2028 wordt uitgebracht door Johns Hopkins
  2018: Clade X. Een tabletop oefening handelende om een pandemie. Uiteraard wederom gefaciliteerd door Johns Hopkins. Logo van Clade X is nagenoeg gelijk aan dat van Event 201.
  2019: Crimson Contagion: Gedurende de eerste acht maanden van 2019 een langlopende oefening hoe om te gaan met een pandemie. Georganiseerd door de Amerikaanse overheid
  2019: Event 201. Wederom een tabletop oefening omtrent een pandemie, dit keer in de maand oktober, georganiseerd door Johns Hopkins.
  2020: Op 11 maart wordt Covid officieel als pandemie aangemerkt.
  2020: Klaus Schwab vindt en krijgt aandacht voor zijn dystopische plan The Great Reset. Ik denk niet dat veel mensen voor 2020 hadden gehoord van of aandacht besteed hadden aan Klaus Schwab.

  Opmerkelijk is de toename van oefeningen aangaande een pandemie met daaraan gekopppeld uitspraken van bijvoorbeeld Gates en Fauci die beiden ook duidelijke belangen hebben bij het werkelijk ontstaan van een pandemie.
  Gates heeft naast zijn belangen in de farmaceutische industrie ook:
  – Een plan om de zon te dimmen (Google op Dim the sun)
  – Een onderneming voor nucleare energie: Terrapower
  – Hij is de grootste landbouwgrond bezitter van de VS
  – Heeft een groot belang in een consortium van zadenbanken en hij is duidelijk niet tegen gmo getuige zijn mega investering in Monsanto in 2010.
  – Opgegroeid in een gezin waar het idee eugenics geen taboe was.

  Ik ben te oud om nog in toevalligheden te geloven en zeker in de laatste 20 jaar is er teveel gebeurd dat de mogelijkheid van “incident” ongeloofwaardig maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *