‘Word wakker’ (Psalm 59)

Polder Langweer

De Psalm van de dag is nummer 59, en dit had weer een klassieke litanie van David kunnen zijn die weer eens in de penarie zit. Dan klinkt de Psalm als besneden Borderline-poezie, ware het niet dat hij stelt dat God vast slaapt en dus maar wakker moet worden zodat zijn vijanden bestraft zullen worden.

De Psalm begint zo:

Red mij van mijn vijanden, mijn God,
zet mij in een veilige vesting voor wie tegen mij opstaan.
Red mij van wie onrecht bedrijven,
verlos mij van de mannen van bloed.

Langweerder Wielen

En na een andere strofe stelt hij dan heel brutaal:

Word wakker, kom mij tegemoet, en zie.
Ja U, HEERE, God van de legermachten, God van Israël,
ontwaak om al deze heidenvolken te straffen;
wees niemand genadig van wie trouweloos onrecht bedrijven

De laatste zin zou op de het huidige Kabinet Rutte kunnen slaan, en haar collaborateurs bij de MSM.

One Reply to “‘Word wakker’ (Psalm 59)”

  1. prachtig ik voel alsof ik een sprookje ben gegaan . lijkt niet meer werkelijk onwerkelijk, niemand is geen leuk mens meer in deze idiote wereld ,, Telkens word ik onwel moet echt overgeven , als ik mijn boodschapje( eten) weer op mag halen na mate de tijd < word het steeds surialistiger ik verdwijn dus in een soort cocon heb ik in de gaten . vroeger hield ik veel van sprookjes .. nahh ik vind ze niet meer zo grappig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *