…’een sterke toren tegen de vijand’ (Psalm 61)

De Abdij van Langweer

De Psalm van de dag vanuit De Abdij van Langweer is nummer 61, die past bij tijden van (christen)vervolging door een regering van goddelozen. De Bijbel heeft de vreemde neiging bij lezing relevant te willen zijn voor je leven van het moment.

O God, luister naar mijn roepen,
sla acht op mijn gebed.

Van het einde van het land roep ik tot U,
nu mijn hart bezwijkt;
leid mij op een rots
die voor mij te hoog zou zijn.

Want U bent een toevlucht voor mij geweest,
een sterke toren tegen de vijand.
Ik zal in alle eeuwigheid in Uw tent verblijven,
mijn toevlucht zoeken in de schuilplaats onder Uw vleugels

We gaan lekker door met het aan de kaak stellen van corruptie bij de overheid

Of ik sterk genoeg ben God trouw te zijn, de seculier kan dat lezen als- je waarden en principes, je geloof- nee, niet uit eigen kracht. Dat moet je gegeven worden.

Deze laatste jaren zijn vooralsnog een positieve periode waarin ik echte vrienden heb gekregen, mensen van karakter en gaven die je hoog acht, tussen een massa van goddelozen en karakter/ruggengraatloze dweilen waar je helemaal niets aan hebt.

Hoe belangrijk is dat…Echte mensen om je heen als sterke toren tegen de vijand.

2 Replies to “…’een sterke toren tegen de vijand’ (Psalm 61)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *