‘…zoals was smelt voor vuur’ (Psalm 68)

zoals was smelt voor vuur

De Psalm van de dag vanuit De Abdij van Langweer is nummer 68 die als overwinningslied te boek staat. Alle vijanden van God, de goddelozen (D66’ers, VVD’ers enzovoort) worden in deze Psalm omgebracht, van halve maatregelen lijkt Hij nooit zo geweest, althans, in het Oude Testament:

God staat op, Zijn vijanden worden overal verspreid;
wie Hem haten, vluchten voor Zijn aangezicht.

U verdrijft hen, zoals rook verdreven wordt;
zoals was smelt voor vuur
komen de goddelozen om voor Gods aangezicht.

Maar de rechtvaardigen verblijden zich,
zij springen op van vreugde voor Gods aangezicht
en zijn van blijdschap vrolijk.

Artillerie-vuur gaf de meeste dodelijke slachtoffers in WO1

Die overwinnings-stemming heb ik zelf nu niet zo. Het lijkt er toch op dat enkele van mijn ribben (rechts) zijn gebroken bij de arrestatie vorige week, want het is enkel erger geworden.

Normaliter druk ik me iedere dag 50 keer op de vuisten op, 40 als ik mezelf mats. Gisteren weer proberen, en vervolgens een pijnscheut die is gebleven. Bij de arrestatie had ik alleen op mijn bloedende handen gelet, niet mijn ribben waarop ze me op het asfalt kwakten.

Dus gaan we zo naar de huisarts en dan een foto nemen.

Daarnaast is mijn linker schouder geblesseerd en net als vorige keer is ook een oude rugblessure opgekomen, zodat ik bijna niet kan staan. Alsof ik een week in een roes leefde en nu plots de realiteit zich via het lijf kenbaar maakt.

Dus we schrijven dit nu vanuit bed. De geest is wel gewillig maar het vlees…

…vuurtoren Urk, 1 van de laatste eilandjes in een zee van goddelozen

We zijn fysiek niet onkwetsbaar voor mishandeling door de goddelozen van dit leugenachtige en corrupte terreur-regime. Psalm 68 bevat ook deze militaire passage:

Ja, God zal de kop van Zijn vijanden verpletteren,
de harige schedel van wie met zijn schuldige wandel doorgaat.

De Heere heeft gezegd: Ik breng u terug uit Basan;
Ik breng u terug uit de diepten van de zee,

opdat u uw voet kunt baden in bloed,
en de tong van uw honden zijn deel krijgt van de vijanden.

Aan God komt de wrake toe, ik zal vandaag verder het bed houden, naar het lijf luisteren dat ook geen 18 meer is.

One Reply to “‘…zoals was smelt voor vuur’ (Psalm 68)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *