Podcast is het medium van het nu…

Heel professioneel

Liefst vier uur duurde het heel organisch verlopende gesprek dat Podcastmaker Jorna Luka van de Trueman Show met ondergetekende voert, vandaag online, we waren zelf ook verrast dat de tijd zo vloog. En zo krijg je dus de (semi)live-ervaring alsof je als luisteraar bij ons in onze ‘kroeg’ (huiskamer van De Abdij) op bezoek bent, zelf deelneemt. 

De gouden standaard voor dit genre visuele radio is Joe Rogan, maar ook Jordan Peterson haalt met zulke gesprekken die verrassende wendingen nemen en de diepte in gaan honderdduizenden tot miljoenen luisteraars. Een andere boeiende podcast is van oud-Navy Seal Jocko Willink.

Geheel tegen de mores van de oude media in, die je hinderlijk interrumperen, afkappen, van reclame en framing voorzien, gehijg in twee minuten…blijken volksstammen behoefte te hebben aan een echt gesprek dat de diepte in mag gaan.

Ook als dat uren lang duurt. Dankzij Jorn’s geluidstechnicus krijg je ook nog eens het ouderwetse radiogeluid.

Dan leer je de persoon ook echt kennen, en die persoon kan zich ook niet achter een format of imago verschuilen. Steun dus ook Jorn Luka die dit medium zo professioneel oppikt met zijn technicus.

En je kunt natuurlijk als vrouwelijke groupies wel 4 uur lang van je stoel glijden van mijn warme radiostem. Jorna kan het ook van zijn looks hebben, ik ben daar als Groene Taliban-baard en orthodoxe boslim wat minder voor geknipt. Al is de baard nu weer geknipt, the ‘beard to be feared.’

Heb je dan nog niet genoeg van al mijn geOH, bij Blue Tiger Studio lanceerden we vandaag ook een sessie woordkunst met broeder in het goede Tom Zwitser, de ‘terrorist’, aldus de NCTV van het Ministerie dat burgers zo’n onveilig gevoel geeft.

Goed nieuws vandaag van het Radiologie-lab: mijn ribben blijken niet gebroken door de arrestatie op 13 april op de A4, maar slechts gekneusd. Dat is heuglijk nieuws, want dan kan ik weer met trainen beginnen.

Jorn Luka op bezoek in De Abdij

Bezoek vooral ook Jorn Luka zijn website, en wie de nodige doekoe op zijn rekening heeft staan waar hij toch niets mee doet: steun zijn werk, want het is een professioneel werkende gast en een goeie kerel.

3 Replies to “Podcast is het medium van het nu…”

 1. Allemaal op weg naar niets, doen we zus of zomaar iets

  Soms net echt, maar meestal kitsch, want wie speelt er nog zichzelf

  Weet je nog wanneer dat was, toen je nog geen ander was

  Niet in harnas achter glas, maar je eigenlijke zelf.

  Refrein:

  Zoek jezelf broeder, vind jezelf, wees en blijf alleen jezelf.

  Dikkerdoenerij genoeg, op kantoor en in de kroeg

  Als je nou ’s geen masker droeg, zou je dat niet beter staan

  Wat moet je met die Januskop, daar schiet niemand iets mee op

  ’t Is een kwestie van een knop, die moet enkel even om.

  Refrein:

  Zoek jezelf zuster, vind jezelf, wees en blijf alleen jezelf.

  De man die op z’n tenen loopt en alleen zichzelf verkoopt

  En nooit iets in z’n oren knoopt, die gaat nog eens lelijk dood

  En met make-up van oor tot oor stelt z’n vrouw een ander voor

  Dus hebben ze nog steeds niet door dat een glimlach beter staat.

  Refrein (3x).

  Simplisties Verbond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *