‘Doe niet zo dwaas’ (Psalm 75)

De kers bloeit op De Abdij, dikke wesp er bij

De Psalm van de dag vanuit De Abdij van Langweer is nummer 75, die je kunt lezen als een aanklacht tegen het humanisme, en al die andere ‘ismes’ die daar uit voortvloeiden met het motto ‘ik kan worden wat ik wil’. Niet jij maar God is de eind-rechter en de gene die bepaalt wat er uiteindelijk gebeurt, aldus de Psalmist.

Ik heb gezegd tegen de dwazen: Doe niet zo dwaas,
en tegen de goddelozen: Hef uw hoorn niet op.

Hef uw hoorn niet naar omhoog,
spreek niet met hooghartig uitgestoken hals.

Want niet uit het oosten of uit het westen
of uit de woestijn komt het verhogen,

maar God is Rechter:
Hij vernedert de een en verhoogt de ander.

Dikke hommel bij de bloeiende pruim, we krijgen dit jaar tientallen kilo’s pruimen

De meest in het oog lopende eigenschap van D66’ers en andere liberalen/goddelozen is dan ook hun narcisme, dwaasheid en eigenwaan. Het zijn zelden leuke, sympathieke mensen en tegen een grapje kunnen ze tegenwoordig ook al niet meer.

Dan gebruiken ze meteen het systeem en hun ‘recht’ om je te criminaliseren.

Onze tuinkabouter bij de stinkende gouwe

Is dat, omdat ze van binnen ook wel voelen dat ze helemaal niet kunnen worden wat ze willen? Als ze al weten wat ze werkelijk willen? Het enige dat D66/de goddeloze als cultus van de dood weet is dat ze dood gaan. En dat was het voor hun dan.

De pruimenboom bloeit  als de tierelier

Wanneer je krampachtig iets nastreeft loop je het vaak mis. Terwijl wat je nodig hebt je toe valt, als je de gebalde vuisten opent en je neemt de houding aan om te kunnen ontvangen. God is wijzer dan jij, en weet beter wat je nodig hebt dan jij zelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *