Regionale Energie Sabotage (RES) door Bouwe de Boer

‘groene’ energie 🙂

De Regionale Energie Strategie (RES) die in Friesland wordt uitgerold onder politieke verantwoordelijkheid van ondermeer Sietske Poepjes (‘what’s so funny about the name Biggus Dickus’) zal niet alleen honderden miljoenen euro’s publiek kapitaal vernietigen, landbouwgrond verspillen, en de natuur vernietigen, maar ook de kans op blackouts meer dan verdubbelen.

De betrouwbaarheid van ‘schone’ energie in 1 beeld: kans op blackouts kan meer dan verdubbelen

2cent subsidie per KWh ‘weggooien’
Dat blijkt wanneer je een kritische analyse doet van de voorgenomen energiedoelen. RES lijkt enkel een effectieve ‘strategie’, wanneer het doel zou zijn om zo effectief mogelijk kapitaal en landschap te vernietigen, zonder enig publiek voordeel, ten gunste van een kleine elite van subsidie-zakkenvullers verenigd in de VNO-NCW-noord van oa Trudie Wildeboer.

Op landelijk niveau is de ambtenaar Sandor Gaastra voor deze energiesabotage verantwoordelijk en Meindert Smallenbroek (nu Unie van Waterschappen), en de Sociaal Economische Raad (Ed Nijpels en andere ‘kroonleden’).

Je kunt gerust van energiesabotage spreken in plaats van ‘energietransitie’, of ‘transitie’ moet staan voor ‘revolutie’ in communistische zin. Al het oude kapot maken.

Windpark Fryslan in aanbouw

Zie vandaag het voorbeeld van ‘stroom weggooien die je stroomnet niet aankan’…

We gaan de rest van de week die RES doorlichten, en beginnen bij een opmerkelijke observatie. Namelijk dat zij zelf ook inzien, dat ze al die met subsidie opgewekte zonnepaneel-stroom helemaal niet op het net kunnen verwerken.

Boskap voor biomassa

Het belangrijkste kenmerk van zonnestroom in ons regenachtige zeelandje Friesland, is dat zij ’s nachts volledig wegvalt. En dat de piekvraag komt in de zomer, wanneer de maatschappij de stroom het minste nodig heeft.

Dus je deelt subsidie uit om dat direct in de prullenbak te gooien, ik hoop echt dat dit niet waar is: toon alsjeblieft mijn ongelijk. Ik zou willen dat ik gek was, dat zou me enorm gerust stellen.

Belanghebbend cordon van gesubsidieerde clubs rond de ambtenarij = ‘astroturfing’

‘Maatschappelijke’ organisaties (gecontroleerde oppositie, astroturfing)
Men bouwde voor de uitvoering van Regionale Energie Sabotage (RES) een coalitie rond de verantwoordelijke ambtenarij, die de doelen oplegt: Friese Energie Alliantie.

Zoals bij alle 2030 Agenda-plannetjes vormt men ‘coalities’ van niet gekozen organisaties, private stichtingen als cordon rond een door de ambtenarij geformuleerde opdracht, met in steen gebeitelde 5-jarenplannen. Die vaak door de ambtenarij gefinancierde private clubs noemen ze dan ‘maatschappelijke organisaties’ vergelijkbaar met de SER-constructie op landelijk niveau.

Poldermodel/achterkamer.

Zo veinst men publieke inspraak, terwijl uitsluitend de gecontroleerde oppositie van de Sociaal Economische Raad (SER) aan tafel zit. Zoals LTO, de club die de boeren uitlevert aan de UBO’s (eindbazen) van het grootbedrijf en de banken.

Of de Friese Milieu Federatie, een vergaderclub van Groen Links/PvdA, die uitsluitend draait op provinciale subsidie, de provinciale dependance van Stichting Natuur en Milieu (in de jaren ’70 afgesplitst van Natuurmonumenten).

Een gesubsidieerd cordon rond ambtenarij die maatschappelijke steun veinst voor 1%-belang

Dit is wat je ‘astroturfing’ noemt. Je giet over internationaal beleid geïnitieerd door topambtenarij, de Verenigde Naties en Davos-miljardairs dan een lokaal Friestalig sausje. Alsof van onder af gewenst is, wat van boven bewaterd wordt. Dat is trouwens ook SDG Doel 17 ‘Building Partnerships for the Goals’…

Schone energie, een smerig zaakje
Hier vinden we ook de VNO-NCW-noord in een CO2-jasje terug (Fryslaan Fossielfraai) van oa Trudie Wildeboer, aangestuurd door de ambtenaar die mij vorig jaar liet arresteren: Bouw de Boer. Iemand die nul, nada, niets van energie en natuurkunde begrijpt, maar die zich desondanks, of juist daarom ‘energiecommissaris’ mag noemen, net als Ruud Koornstra dat doet op landelijk niveau.

Dit is dus SDG7, ‘schone energie een smerig zaakje’ uit de Epoque 11 HET overzicht van de hele 2030 Agenda die je kunt bestellen bij Uitgeverij de Blauwe Tijger. We gaan nu dagelijks die RES aan een toetsing onderwerpen, en proberen ondanks de pure waanzin die de RES behelst ons taalgebruik zo ‘droog’ mogelijk te houden.

Men wil middels publieke kapitaalinjecties en het loswoelen van natuurlijk kapitaal (de natuurlijke omgeving) veinzen dat ‘de staat’ daadwerkelijk banen kan creëren en de economie kan doen groeien. Dat is SDG8, Noord Korea aan de Noordzee.

Wie de RES doorneemt begrijpt hoezeer Nederland een Failed State is geworden, waar psychisch gestoorde mensen de macht hebben overgenomen. Totale waanzin dit, en uitzonderlijk moeilijk om hier nog in neutrale taal over te schrijven.

Omdat me dat de vorige keer niet lukte ben ik toen in de cel gegooid, dankzij Bouwe de Boer uit Akkrum, onze ‘energiecommissaris.’ 🙂 Mijn lotgeval verbleekte overigens bij Jan Nieboer van Tegenwind, die zes weken zonder aanklacht in de cel werd gesmeten.

Je mag deze windmolenmaffia niet in de weg zitten. Er is daarom geen morele of legitieme reden deze leugenachtige en corrupte overheid nog 1 seconde serieus te nemen. Wij eisen een ander, eerlijker en integer openbaar bestuur, en eisen dat al deze criminele subsidiegraaiers en natuurvernietigers hun gerechtvaardigde straf zullen krijgen.

Bijltjesdag zal komen. Onze aanhang groeit dagelijks, hun kunstmatig overeind gehouden kaartenhuis staat op instorten.

Bomensloop voor ‘schone’ energie

Politieke actiepunten die direct uitvoerbaar zijn:
– persoonlijke aansprakelijkheid ambtenarij voor schade die ze aanrichten (opheffen Pikmeerarrest)
– volledige subsidiestop NGO’s, subsidiestop windmolens, zonnefarms en biomassa, realiseren kernenergie met uitgespaarde geld

En een referendum over dit kosten-zonder-baten-beleid in Friesland.

Ik voel dat wij al op de winnende hand zijn. En daarom reageren ze ook zo zenuwachtig.

14 Replies to “Regionale Energie Sabotage (RES) door Bouwe de Boer”

 1. De ruttedoctrine kunnen we net zo goed een schwabdoctrine noemen.
  Zo was de hele urgenda rechtzaak was een schijnvertoning
  opgezet binnen het schwab-clubje om de kamer buiten spel te zetten
  bij het er door jassen van een heilloos plan om het grootkapitaal te laten
  verdienen aan een nepklimaatcrisis. Net zoals de neppandemie.
  Zelfde gecorrumpeerde figuren als Tan-de Sonnaville, Giap Tan met
  een klimaattafel in de jorisdemminksocieteit ‘de Witte’, Ruud Koornstra
  met zijn nauwe banden met Herman Wijffels speelden hier een zeer onfrisse
  rol. Altijd weer dezelfde deugers, van voren een dubble tong, vanachter een zich
  vullende portemonnaie in de kontzak.
  Zo de wind waait, waait mijn rokje is hen ook niet vreemd. Maar ze blijven toch
  een uur in de wind stinken. U bent gewaarschuwd voor het ware besmettingsgevaar!

  onno op herman wijffels en ruud koornstra

 2. Ga nou eens een keer met een groep de winkel in zonder muilkorf.====Dan doe je tenminste iets!=== Ik draag er nooit een omdat het niet helpt en er geen onderbouwing is!! Ik zie er wel steeds meer (niet veel) die het ook doen en we glimlachen naar elkaar.Ik vind ze super ongezond en probeer mensen te mijden die er wel een dragen.
  Kom op nou ! Commentaren geven is makkelijk, we weten het allemaal al. DUS KOMOP!! KERELS ? Steek daar je ENERGIE in.

  1. Maar dat doe ik al heeeel lang Mathilda, en waar ik niet meer welkom ben zonder mondkapje zien ze mij niet meer terug.
   Het leven kan soms ook best simpel zijn.

 3. Ik lees op climategate.nl Jan Nieboer veroordeeld is tot 6 maanden cel en 6 maanden voorwaardelijk wegens het organiseren van het versturen van dreigbrieven:
  https://www.climategate.nl/2021/05/passanten/

  Bij RTV Noord wat duiding:
  https://www.rtvnoord.nl/nieuws/808025/Anti-windmolenactivisten-veroordeeld-voor-dreigbrieven-kan-dit-nog-een-keer-gebeuren

  Nou mag je natuurlijk geen dreigbrieven sturen, daar staat dan 6 maanden cel op in dit geval. Maar hoe zit dat met willens en wetens een industrie op kosten van de belastingbetaler in standhouden en uitbreiden? Want die zonnepanelen, en ook het verbranden van natuur, bespaart geen CO2 en je hebt er ook niets anders aan zoals je terecht schrijft. Dat weten alle bewindslieden en de meeste beleidsmakers ook. Het enige dat overblijft is een overheveling van kapitaal van de burger naar private belangen zoals je al duidelijk maakt. Dat heet gewoon corruptie.

  Maar ik heb een mooie oplossing. Echte marktwerking, dus mensen die voorstander van zonne- en windstroom zijn betalen daar gewoon de ‘true cost’ voor en geen stroom wanneer het windstil is en donker.

 4. Dag Leonard.
  Fijn dat jij het ook doet maar ik bedoel eigenlijk ,als we het langzaam voor elkaar krijgen dat niemand het meer doet door deze manier ,dan is het volgens mij afgelopen met deze hele shit (sorry). Of…ben ik te naïef! 🙂
  Het doet me soms pijn om te zien als een oud persoon buiten achter de rollator loopt, die bijna de moord stikt.Ik zeg dan altijd dat ze het buiten niet hoeven te dragen en maak een babbeltje.Meestal doen ze het daarna meteen af
  onder een grote opgeluchte zucht. Razend word ik door alle media die hen dit aan doen! Soditwasuteffe!

  1. Nou Mathilda, het is denk ik toch de jongere generatie die ons uiteindelijk de das om doet.
   Want om mij heen zie ik ontzettend veel mensen van pak em beet 25 – 30 jarigen die zo’n strak zwart mondkapje dragen.
   Misschien vinden ze het hip staan, of ze willen er graag bij horen, zoiets denk ik, wat hun motivatie is weet ik eigenlijk niet zo goed.
   Het zijn de Biden aanhangers volgens mij.
   Kortom het is de andere kant, en de andere kant is heel groot in aantal.

   1. Ja inderdaad lijkt wel een mode ding , mijn vlag hangt ondersteboven met een zwart lint , foto met omgehakte bossen hang ik ook op ,met groen he? die energie. of , welkom in ons groen doen met biocentrale confronteren maar .Telkens weer . zonne parken die uit de grond worden gestampt ,groen he? mens denk eens na . straks kan niemand meer denken ,i.vm gmo NU moet het gebeuren . ach ach ben best moe hang je bord op en probeer iets AUB vriendelijke liefde van mij

 5. Die hele opstelling van Bouw de Boer inzake ‘de doodsbedreiging’ doet me denken aan een schwalbe. Luid kermend op de grond gaan liggen en de scheidsrechter (in dit geval in de gedaante van een D66 rechter) ertoe bewegen de rode kaart te trekken.
  Een slapjanus, gedekt door de bereidwillige dienaren van de SDG-belangen van superrijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *