Het lelijkste huis van heel Friesland

Zucht…

Varend door de Oude Venen bij Eernewoude passeerden we ter hoogte van Grou, iets voorbij het Pikmeer dit modernistische gedrocht, deze kruising tussen het lijkenhuis van een Sovjet-gevangenenkamp en een futuristische koelcel om agrarische producten tegen verdere rotting te beschermen na een misoogst.

Zeerarend-paar van de Oude Venen (Eernewoude)

Wat een wansmaak kunnen mensen toch aan de dag leggen. Het had ook een ruimteschip kunnen zijn van een vijandige stam buitenaardse wezens, zo agressief kijkt het de omgeving in.

En tot overmaat van rampzaligheid dan ook nog zo’n ‘1,5 meter afstand’-sticker. Van zulke mensen afstand houden, dan is anderhalve kilometer nog niet voldoende. Als je zulke lelijkheid uit de grond durft te laten stampen, dan moet er met je karakter als mens ook alles mis zijn.

Zou zelfmoord geen optie zijn, wanneer je het waagt zo’n pand in een natuurgebied te doen verrijzen….Een daad van agressie richting de rest van de omgeving, Fuckyou-architectuur.

Goddank zagen we daarna nog een paar mooie zeilmeisjes, om te constateren dat de natuur het altijd beter weet dan de karikaturen die mensen daarvan maken.

Zeilmeisje 1

Zeilmeisje 2

..en oh ja, er broeden tegenwoordig zeearenden in de Oude Venen, in ongeveer de enige bomen de ‘It Fryske Gea’ niet omzaagde, omdat ze LIFE+-subsidie krijgen om alle bomen om te zagen vanwege ‘stikstof’. Dat noemen ze dan ‘natuurherstel’…

De beste vorm van ‘natuurherstel’ zou wel eens kunnen zijn: een volledige subsidiestop op alle natuur- en milieuclubs, geen cent meer naar dat Postcode Loterij-spul. Daarover later meer op Interessante Tijden…

21 Replies to “Het lelijkste huis van heel Friesland”

 1. Ik ben het dus totaal niet eens met de schrijver, het huis is prachtig en valt weg in de natuur. Is goed over na gedacht. Chapeau voor de architect. Hoop dat er nog meer van dit soort prachtige ontwerpen zullen komen.

  1. ‘Wegvallen in de natuur’, was het maar zo, het kan beter ineenstorten in de natuur nadat er een sloopkogel tegenaan is geramd, liefst met de bewoners en hun wansmaak er bij in. Dit is een bouwkundige middelvinger naar de omgeving waarin het staat, de nihilist-architect die dit uit zijn tekentafel kreeg heeft een hekel aan de mensheid, en wilde in glas en voorbewerkt haardhout Le Corbusier in monsterlijkheid overtreffen

   Alles ‘modern’ is leeg, inhoudsloos, doorzichtig als dit gebouw, de mensen zijn ook leeg, doorzichtig en zonder identiteit, dat is wat dit wanstaltige gedrocht uitstraalt, het Grote Niets, D66 nadat de organen er zijn uitgeroofd om te verhandelen aan het medisch industrieel complex

   🙂

 2. Fantastisch :). Heb vreselijk gelachen over je teksten. Zo is het ;).

  Dit is Darth Vader. Dat is “DE” energievorm van de satanisten. Je ziet dit terug in het Europese Parlement, beetje Bundestag, Eurobank in Frankfurt, Bank of America in NYC ,Cern en weet ik veel waar. Er zijn een heleboel van die gebouwen. Onderdeel van het alles ziende oog. Kijk maar eens wat er in het museum van cern te zien is. Heb ooit een fantastische voorlezing gezien over de heksenkring van cern. Je kunt je dus voorstellen waar de over de aarde zwervende gevallene engelen zich ophouden zodat ze niet rond hoeven te dwalen. Waar de bevelen worden uitgedeeld.

 3. Fantastisch huis deze architect begrijpt het en geef de eigenaar een dikke 10 om zo’n mooi huis midden in de natuur te bouwen wij genieten er ook wekelijks van en zou het dolgraag vanbinnen willen bewonderen .

  1. Je hoeft bij zo’n huis niet naar binnen om te weten hoe het er binnen uitziet, want het is een glazen huis, een miniatuurvariant op het hoofdkantoor van de Verenigde Naties met iets meer steigerhout er in verwerkt. Alleen de slaapkamer is met een doek afgezet zodat je niet hoeft te zien hoe die verzekerings-manager van D66 masturbeert voor het naar bed gaan, of downunder gaat bij z’n vrouw die bij de overheid werkt als beleidsambtenaar, zo’n linkse teef die in deeltijd voor vol aangezien wil worden en die de hele dag emmert over duurzaamheid, discriminatie en racisme, een combinatie die niet geheel toevallig ‘DDR’ afkort

 4. Er moet echt iet vreselijks mis zijn met het menselijk meet&regel systeem (hersenen) om dit mooi te vinden. Dit is een vreselijk huis! Zou wel eens willen weten wie de architect is omdat je dit soort structuren niet per ongeluk bouwt. Zelfde geldt voor de bewoners. Dit kun je niet per ongeluk laten ontwerpen. Wellicht hebben een hoop babies daar een postnatale abortus in alle experimentele vormen meegemaakt…..

 5. Ha Rypke, wat een lelijk gedrocht. In iedergeval geen opgaan in de natuur. Geen tiny house?? Slopen van de Natuur. Wat is dan uw visie van wel een mooi huis? Een house dat wel duurzaam, schoon, natuurvriendelijk en toekomst bestendig is? Enige foto’s daarvan? Zodat er ruimte is voor de natuur en voor broedplaatsen. Kan iemand niet alle D66 zetels overdragen naar de SGP? En zou dat wat helpen! 24+3=27 zetels voor de SGP. Zouden er dan betere architecten komen?

 6. Misschien zou het een idee zijn om met de bewoners een praatje te maken.?Misschien zakt jouw woede dan een beetje?
  Misschien ben je te vooringenomen en zit er te veel boosheid in je om ALLE onrecht die jou/ons wordt aangedaan?
  Misschien?

  1. Zo’n typische gemakzuchtige denkwijze. Van mij kant ook vooringenomen; typisch bericht en praat afkomstig van mensen als jouw komt vaak van psychologes, pedagoges, 5D-poppetjes, of zelfbenoemden. Het moet allemaal maar kinderlijk lief en vredig zijn.
   Waar merk jij woede? Echt woedende mensen kunnen niet eens meer nadenken, of dit soort lange artikelen schrijven. Echte woede gaat vaak ook gepaard met schelden. Dus waar heb jij het over?
   Jij zou eens vaker zo opgepakt moeten worden door Staatspolitie. Volgens mij zou jij woedend worden.

   Ik denk dat juist de auteur best bij deze bewoner(s) langs zou kunnen gaan om een wederzijds gemoedelijk praatje te maken, maar wat heeft dit voor zin. Mensen die alles maar kunnen kopen en neerzetten hebben vaak wel hun woordje en vergunningen klaar. Dat ze nu eenmaal gebruik maken van de zogenaamde enige opties.
   En het huis staat er al nietwaar?

   Ik zou hen (maar ook de architect en bouwbedrijf) vragen of het hout voor deze woning afkomstig is uit Nederland. Uit dit kunstmatig kale Friesland bijvoorbeeld. Waar men vijftig jaar geleden al veel meer aan bosbouw (herstel) zou moeten doen voor woningbouw, luwte-stromen, infrastructuur etc. (een alternatief voor akkerbouwers en veehouders die het zo moeilijk hebben. Zal ook niet uit deze sector zelf komen). Er zal ook wel tropisch hardhout zijn gebruikt voor walbeschouwing. Ik weet niet van wie deze woning is, maar de meeste mensen (vooral export) zouden zeggen ‘maar we hebben toch zo’n mooi Rijsterbos?…..in de buurt(?)’. Rijsterbos vooral ook uitgebreid voor V2 raketten. Fijne opzet voor zo’n bos! Trots wezen! Het groeit trouwens vanzelf hoor.

   Ik zou hen ook vragen of er omkoping/vriendjespolitiek in het spel is om zo’n huis neer te kunnen zetten.
   En waar zij werkzaam zijn, of (niet) werkzaam zijn geweest. Het is een bepaald slag volk die dit soort woningen neer kunnen zetten en daar ook weleens subsidies voor krijgen. Maar bij dit soort vragen wordt het gauw persoonlijk hè? Dat mag je vaak niet vragen.
   En waarom zij niet gewoon in dorps- of stadskernen kunnen blijven wonen, want dit is niet het enige huis/perceel waar superrijken hun gang kunnen gaan. In bepaalde gebieden nog eerder een nieuwe boerderij of woning op een nieuwe plek dan dat daar begroeiing of natuurherstel komt. Totaal uit verband!
   Ik zou ook wel benieuwd wezen hoe ‘groen’ en echt zelfredzaam daar verder wordt geleefd.
   In Nederland wonen tienduizenden mensen die daar ook wel willen wonen (geen jaloezie). In een hut bij wijze van spreke. Gezamenlijke groente-, kruiden- en fruittuin. Met wat visserij en klein vee. Dat is echte transitie.
   Heel klein en minimaal wonen. Daar zouden velen voor tekenen.

   Je leest het al….zou flinke bemoeienis zijn, maar draai dit eens om. Tot in hoeverre bepalen of hebben deze/dezen wel niet omgekeerd maatregelen/kwesties, etc. aan anderen opgedrongen via verscheidene wegen?
   Zonder verdere persoonlijk aanval dus. Tienduizenden anderen die hetzelfde doen.

   En ja….het huis lijkt inderdaad op een slangenkop. Slangen komen hier ook wel in Friesland voor, maar het zal bijvoorbeeld niet een konijnenkop wezen hè. Ik heb er een zelfstudie naar gedaan als twintig jaar lange alternatieve internetmediavolger. Mensen en bedrijven willen graag bij de absolute top horen. Echte satanisten (zij snappen er zelf vaak geen donder van) bestaan zeker, maar er zijn duizenden bedrijven en honderdduizenden personen die een graatje mee willen pikken door bijvoorbeeld maar bepaalde logo’s te hebben. Ik noem maar een Arriva en de legio andere bedrijven die de 666-ringen en piramidevormen in hun logo’s mee te nemen in de hoop dat zij zo opgemerkt worden door de rijkste 1% en zo naar de ‘beurs’ kunnen gaan. Onder de paraplu van de Wereldbank, BlackRock etc.
   Het wordt tijd dat Provinsje Fryslan dit ook eens gaat inzien, want velen eigenlijk zo superdegelijk en christelijk als wat.

 7. Tiny houses worden trouwens vaak midden in een woonwijk gebouwd. Sowieso vaak met een drukke belangrijke straat ervoor. En zoals in Nederland natuurlijk in de dichte nabijheid van een supermarkt.
  Tiny houses…:/. De helft van het volk wat hier woont wil meer dan alleen maar een tiny onderdak. Een gezamenlijke tuin/gebied voor eigen voeding. In plaats van een speeltuin achter huis.

 8. Wat schandalig om je op deze manier over deze woning uit te laten! Smaken verschillen ; maar je op deze manier uiten is echt ongepast.

  1. D66’ers hebben helemaal geen humor. Het punt is nu juist dat hier geen kwestie van smaakverschil is, maar dat hier basale schoonheidsstandaarden met voeten getreden worden, harmonie, het goede, ware en schone, kortom, zoals bij alles modern

   Modern Life is Rubbish

  1. Het gaat er dus ook niet om wat jij ‘vindt’, andermaal, dat doet er niet toe, alleen wanneer je modernistisch bent

   Dat was nu net mijn gehele punt, maar dat ontgaat mensen, net als mijn humor van de overtreffende trap na.

 9. Het huis is slecht afgewerkt.
  Als je kijkt naar de aansluiting van het dak met de muren lijkt het alsof het
  regenwater zo naar binnen loopt met oa schimmel als gevolg.
  De folie voor het rechter boven raam doet vermoeden dat men hier niet voltijds woont.

  Men zou zich in ons land wat meer bezig moeten houden met het micro-klimaat.
  Vele sociale huurwoningen in ons land hebben te kampen met zwarte schimmel en ten gevolge daarvan gezondheidsproblemen voor vooral de jonge bewoners (kinderen).

  GGD Groningen weigert hierna onderzoek te doen maar staat wel werkeloos klaar om te testen en te prikken.

 10. Ik ben wel benieuwd of het hout gebruikt voor dit zogenaamde eco-huis, maar ook de walsbeschoeiing en steiger afkomstig is uit Friesland zelf.
  Een vraag voor gemeente, provincie, architect en bouwer.
  Dat is eco-vriendelijk, en niet anders. Ruimte te over in kunstmatig kaal gehouden Friesland om aan bosbouw te doen voor duurzaam hout. Had men twintig jaar geleden al mee kunnen beginnen…..bijvoorbeeld.
  Een extra alternatief voor landbouwers en veehouders voor inkomsten?

  En inderdaad wel wat een slangenkop. Het zal ook eens een konijn zijn of zo.
  Er zijn bepaalde mensen die het stoer vinden om bepaalde symboliek te tonen. In de hoop bij bepaalde clubs te horen en daar misschien wel voordelen uit te slaan. Een slang hoort ook wel wat bij de piramide, en bij het oog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *