‘Achtervolg hen ZO met uw storm’ (Psalm 83)

Het Reade Klif, de Zuiderzee bij storm

De Psalm van de dag vanuit De Abdij van Langweer is nummer 83, een heerlijk wraakzuchtig gedicht dat je op je vijanden kunt projecteren, of God daarmee wil doen zoals de Psalmist schetst, dus het gehele Openbare Ministerie dat Interessante Tijden met rode oortjes meeleest om iets kwaads in mijn creatieve proza te vinden, OM-officier Pieter van Rest en OM-officier Rigje van der Heide. Dat God met hen mag doen zoals in deze psalm beschreven.

Heeft de lezer andere vijanden op het oog? Laat de God der wrake dan in je verbeelding aldus te keer gaan:

Mijn God, maak hen als een werveldistel,
als stoppels voor de wind.

Zoals vuur een woud verbrandt,
zoals de vlam de bergen verzengt,

achtervolg hen zó met Uw storm,
jaag hun schrik aan met Uw wervelwind.

Bedek hun gezicht met schande,
dan zullen zij, HEERE, Uw Naam zoeken.

Laten zij beschaamd en door schrik overmand zijn tot in eeuwigheid,
laten zij rood van schaamte worden en omkomen.

Dan zullen zij weten, dat U – Uw Naam is HEERE! – U alleen
de Allerhoogste bent over de hele aarde.

De Bijbel is geen boek voor deugmensen, maar juist voor mensen die weten dat ze eigenlijk nergens voor deugen. Vanuit het donker dagelijks opklimmen naar het licht, en zo zingend op kunnen staan.

En die heerlijke gezwollen taal, Heavy Metal. I love it. Wat mij- voor de basgitaristen onder de lezers- even bij een nieuwe ontdekking brengt. Entheos, van de topbassist Evan Brewer (en negroide stand-in, die de dubbele duim-techniek ook beheerst), de oude drummer van Animals as Leaders en een vrouwelijke grunter die beestachtig schreeuwen kan.

Nerds van pisbakken staal, die in beton gegoten death metal met jazzy insteek maken.Niet zulke stichtelijke of rustgevende muziek, maar ach, soms heb je dat ook even nodig, VDHZMP (van dik hout zaagt men planken).

Dit was eeuwenlang ‘Soli Deo Gloria’, alleen voor God de hoogste eer, glorie aan God alleen

Zo komen we vandaag bij nog een andere afkorting: SDG. Dat was oorspronkelijk Soli Deo Gloria, Glorie aan God Alleen, vele christelijke zangkoren heten nog zo, Johann Sebastian Bach ondertekende zijn cantates er mee. Zo werd in 1993 ook de SDG Foundation opgericht, die zich toelegt op de uitvoering van Bach’s gewijde muziek en andere componisten die de Bijbelse traditie als basis hebben/hadden:

Naar Soli Deo Gloria

Nu gaan de wereldfederalisten rond de Verenigde Naties met die afkorting aan de haal voor hun SDG-doelen, zeventien in getal.

Het grootste zwendelprogramma in de geschiedenis van de mensheid, zoals uitgelegd in de Epoque11, HIER te bestellen over de 2030 Agenda en haar 17 SDG Doelen. Opgezet door mensen die God onttronen willen en de mens op een voetstuk willen zetten (zichzelf), dan zal dat Soli Daemon Gratia zijn?

We leven kortom in Interessante Tijden van apocalyptische proporties. Het is onmogelijk dat de bedenkers van de SDG-doelen- zoals godsdienstprof Steven Rockefeller (Earth Charter)- de oorspronkelijke betekenis van die afkorting niet kennen. Dus dat hebben ze expres gedaan.

Aan ons de taak om de oorspronkelijke betekeninis van SDG weer gestalte te geven: Soli Deo Gloria. Glorie aan God Alleen.

One Reply to “‘Achtervolg hen ZO met uw storm’ (Psalm 83)”

  1. Ha Ha..lijkt mij heerlijk om alles er even uit te “schreeuwen”onder begeleiding van musici die hun instrumenten beheersen.
    Daarna kan je alles weer even op een “rijtje” zetten toch?
    Even de psychopaten van je afschudden en daarna weer ,helaas, scherp denken en beseffen dat je er weer middenin zit..
    We zijn allemaal opgenomen in het persoonsregister waarin komt te staan of je wel of niet gevaccineerd bent.
    Makkelijk voor het paspoort, straks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *