Wer de wylde pompebleden groeie…

Wer’t de wylde pompebleden groeie

Een favoriete CD die in onze speler in de auto rondjes blijft draaien is ‘Murder Ballads’ van Nick Cave, waar hij met Kylie Minoque een duet zingt: Where the wild roses grow. Wij maakten de Friese variant in de Hilaardervaart bij Hoptille: wer de wylde pompebleden groeie…All beauty must die…

Hilaarder vaart

Dit is de wijze waarop ik menselijke natuurfotografie wil bedrijven.

We sprongen gewoon de vaart in met de camera, gingen meer dan kniediep door de blubber, terwijl de gasbubbels van verrot plantenmateriaal omhoog borrelden. De locatie had ik vorig jaar al gespot, om een foto te kunnen maken van methaangas-bubbels die omhoog borrelen uit een moeras. Niet alle vaarten hebben pompebleden van gele plomp en waterlelie.

Je moet ze opzoeken.

Ophelia

Dikke lol. LIFE!

Of men mij nu als sekteleider of ‘neppriester’ kwalificeert, crimineel, ‘dreigblogger’ of wat dan ook: we zijn allereerst in Leven geïnteresseerd. Dood gaan kan altijd nog. De CD Murder Ballads leverde al inspiratie toen ik voor NRC Handelsblad (2008) op reis was in West Vlaanderen om een reportage te maken over de natuur in de Westhoek, die dankzij de ‘strijdende doden‘ van de Eerste Wereldoorlog bewaard bleef.

6 Replies to “Wer de wylde pompebleden groeie…”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *