Planten en paddo’s sleutel tot andere wereld

Literatuur voor vandaag

Dankzij een bezoeker aan De Abdij – werkzaam als klinisch psycholoog- kwamen we op het werk van Graham Hancock, een gebruiker van de plant waarmee (in getrokken thee) Indianen in de Amazone zich toegang verschaffen tot de spirituele wereld: Ayahuasca. Lezers stuurden eerder al een boek op over het chemisch werkzame middel DMT (di-methyl-triptamine), dat de ‘trips’ veroorzaakt, een molecuul dat van nature ook in de hersenen voorkomt.

Vliegenzwam, Amanita muscaria

Een molecuul als DMT staat geclassificeerd als hallucinogeen. In het materialistische wereldbeeld van ‘Wij zijn ons brein’ produceert zo’n molecuul waanbeelden, illusies, hallucinaties. De materialistische psychologie stelt mensen voor als een zak moleculen met ik-illusie die door hun hersenen gefopt worden.

Auteurs van boeken met zo’n wereldvisie geloven dan blijkbaar dat zij zelf uitgezonderd zijn van het eigen wereldbeeld.

Want waarom zou je een auteur/’deskundige’ geloven wiens brein zichzelf voor de gek houdt. Een zelfde geldt voor gelovigen in het materialisme als Richard Dawkins. Als ‘zelfzuchtige genen’ ons gedrag dicteren, dan geldt dat ook voor Dawkins. Dan schreef hij al zijn boeken alleen omdat hij zijn genen doorgeven wil, zonder enige bekommernis of het ook waar is wat hij schrijft.

Waarom zou je het boek kopen van een oude bioloog, Dawkins die dat boek enkel schreef omdat hij neuken wil?

In het klassieke wereldbeeld van alle oude beschavingen, inclusief dat van Indianen opent DMT- dan wel een spirituele processie- de poort naar een andere dimensie, een geestelijke wereld. Dan ben je een geestelijk wezen dat incarneerde (vlees werd) in een menselijk lichaam. Dat is ook de Bijbelse visie op de mens.

Je kreeg dan een antenne voor God in je lijf, zoals ik al beschreef voor De Standaard. Die God stopt niet met uitzenden wanneer de radio defect is gemaakt.

Interessant is dat de Amazone-Indianen het middel als ‘Wijn van de doden/geesten’ consumeren, wat Aya Huasca schijnt te betekenen. In de maag zit namelijk een enzym dat het werkzame bestanddeel afbreekt. Maar de vondst van die Indianen is een plant, die juist de werking van dat enzym onderdrukt. Hoe die Indianen uit de 150 duizend plantensoorten in de Amazone die ene plant konden vinden blijft vooralsnog een raadsel.

Graham Hancock heeft ook een interessante lezing over de verwantschap tussen de beschaving van de Indianen en die van de Egyptenaren. Hij maakt de theorie aannemelijk dat bepaalde pyramides al 12 duizend jaar oud kunnen zijn, en dat er aan het eind van het Pleistoceen (tijdvak van ijstijden) een hogere beschaving was met grote kennis van astronomie.

Die zou dan door een rampzalig evenement- bijvoorbeeld een komeetinslag (onder het ijs van Groenland ligt een mogelijke krater)- met bijbehorende zondvloed/tsunami zijn vernietigd. Waarna de overlevenden zich elders vestigden.

Zo’n zondvloed-verhaal kennen we ook van de Bijbel. En natuurlijk van de verhalen over Atlantis, de hoge beschaving die onder water zou zijn verdwenen.

Paddo’s en de Peyote-cactus geven hallucinogene drugs, waar amfetamine meer ‘pep’ is en heroïne valt onder de euforica

Boeiend dus om je hier verder in te verdiepen. Ik heb niet eerder paddo’s gebruikt, psychedelica of hallucinogenen. Het is geen speelgoed, en dat is wat Hancock ook stelt. Ze zijn er niet voor recreatief gebruik. Hij praat zelfs over ‘Mother Ayahuasca’ als geestelijk wezen dat hem op zijn trips begeleidt, en dat hem afhielp van een verslaving aan Cannabis. In christologisch perspectief gezien kun je bij zulke begeleiders een gezond wantrouwen hebben.

Alleen Jezus Christus zou ik vertrouwen. En ‘geloof’ is ‘vertrouwen’.

Maar het basisidee, dat chemie toegang tot andere realiteiten kan geven, net als dromen en dromenduiding: dat is millennia oud, en ik heb niet de illusie dat mensen anno nu beslist slimmer zijn of dat er ‘vooruitgang’ is in geestelijk/moreel opzicht ten opzichte van toen.

Mensen van toen waren lang niet achterlijk. Wij leven nu in meer comfort, en dat maakt mensen eerder achterlijk. Hoe vaak kom je immers mensen tegen die ergens werkelijk kennis van hebben? Al die mensen met het wereldbeeld van televisie en natte krant. Over het geloof in onzin gesproken.

HET paddoboek dat iedereen moet hebben die van paddo’s houdt

Een ander boek, gericht op paddo’s dat je hier zeker moet aanschaffen is het met prachtige aquarellen geillustreerde ‘Mushroom Magick’ van Arik Roper. Paddestoelen zijn als schimmels vreemde wezens, zwevend tussen plant- en dierenrijk. Voor ondergetekende volstaat het vooralsnog om zonder tripmiddelen die natuur beter te leren kennen.

Aards Buitenwezen, de blauwe libelle, een soort juffer genomen boven de Regge in Overijssel.. Een identifiable flying object (IFO)

Die is zo al bijzonder genoeg. Zie enkel al hoe een paddestoel in elkaar zit, of een libelle, een bloem. Enkel met meer aandacht kijken naar wat je ziet, is al voldoende stof tot oefenen.

Op haar zestiende getekend, lijkt sprekend op een DMT-ervaring maar dan zonder drugsgebruik

Al even interessant: Gast op De Abdij, Afke Smit maakte al in haar tienerjaren tekeningen, die veel lijken op de trips die gebruikers van Ayahuasca schilderen.

Het kan natuurlijk zijn dat sommige mensen van nature hogere gehaltes DMT in hun lijf hebben, zoals ook Rick Strassman beschrijft. Vroeger zou je dan profetisch genoemd worden of ziener, gezegend met een ruimer waarnemingsvermogen.  In een materialistische wereld heet je dan onproductief of nog erger: gek.

Met een al even theologisch actieve vader

Je mag/moet alleen in de officieel gesanctioneerde psychoses geloven, zoals ‘de klimaatcrisis’ en ‘de coronacrisis’, de verhalen van de zittende macht om al je vrijheid te ontfutselen, met een opvatting over wetenschap als ‘wil tot macht’. Grappig is dus, dat haar vader ook al zo theologisch en spiritueel gevoelig was.

Dus de ‘antenne voor God’ in de hersenen kan een erfelijke component bezitten.

3 Replies to “Planten en paddo’s sleutel tot andere wereld”

 1. Boeiende vergelijking: Voor door mensen beïnvloede klimaatverandering is ook veel geloof nodig. Nu valt daar alsnog iets voor te zeggen, maar het is anders dan je denkt. (HAARP?)

  Net zo veel of meer geloof is nodig voor de conclusies van IPCC: “Het klimaat verandert, dús we moeten iedereen beter in de gaten houden”. (sarcasme aan) Logisch toch? (sarcasme uit)

 2. Wat een sukkel. Sorry. Dat je dat allemaal nodig hebt om wakker te worden.!!
  Doet me denken aan Carlos Castaneda.
  Blijf gewoon in je eigen lijf zitten en neem de moeite om te observeren.
  Dan ervaar je steeds meer.Van Nature!!

 3. rypke is echt de man van gezond verstand. kiest geen kanten maar noemt de zin en onzin van beiden. de materialistische nihilisme(lees communisme) maar ook die van hippie achtige figuren die er op hun manier in doorslaan. drie artikelen over dit onderwerp vol met humor en OPRECHTE kritiek. rypke, mijn grote complimenten voor al je werk, vooral ook hoe je de klimaatleugen bloot legt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *