Kom, loof de Heere, Soli Deo Gloria SDG (Psalm 134)

Naar Soli Deo Gloria

De Psalm van deze vrijdag vanuit De Abdij had niet korter en kernachtiger gekund, het is een gebedsoproep. Het idee is blijkbaar dat roepen hoe goed God is je in andere sferen brengt, en dat God het als schepper van Hemel en aarde wel prettig vindt als de mensen hem veren in zijn goddelijke reet steken. Een beetje zoals Romeinse keizers dat ook van hun onderdanen verlangden, als een Absolute Heerser:

SDG House, het Tropeninstituut is ook tot SDG-House gemaakt. Dat was ook de uitvalsbasis van Prins Claus zijn NCDO

Kom, loof de HEERE,
alle dienaren van de HEERE,
u die nacht aan nacht in het huis van de HEERE staat.

Hef uw handen op naar het heiligdom
en loof de HEERE.

De HEERE zegene u uit Sion,
Hij Die hemel en aarde gemaakt heeft.

Eritreers die CO2 opslaan (Koolzuur in Heineken) om hun Ecologische Voetafdruk tot Eritreese standaard te verlagen 🙂 SDG 10: ‘gelijkheid’

Zo geeft godsdienst je een aanleiding om in gemeenschap vrolijk te zijn, zonder dat daar direct drank aan te pas komt. Die aanleiding heet Here, de Statenvertaling van JHWH, en door die inspiratie is ook de mooiste muziek gemaakt. Soli Deo Gloria (SDG)

Pas door de uitvinding van de landbouw en het ontstaan van steden dankzij het surplus uit die landbouw kon zo’n Absolutist ontstaan, met een leger priesters er omheen die de cultus in stand houden. Wanneer je jager-verzamelaar bent heb je ook een ander godsbeeld. Leef je in een techno-maatschappij gericht op productie-maximalisatie, een productie-maatschappij als Nederland, dan krijg je ook een ander godsbeeld.

Somalische zwerver in A’dam bij Haarlemmerpoort

Dan is De Staat de absolute heilsbrenger die waakt over veiligheid, gezondheid, die van wieg tot graf zich met ons bemoeit, als de Grote Technocraat. ‘Grote Broer Ziet U.’ Wie het eerst ophoudt met applaudisseren voor De Doelen van De Partij, de 17 SDG’s wordt dan als saboteur afgevoerd, in de boeien geslagen.

Mij is dat in 1 jaar tijd nu al drie maal overkomen. Gij zult de Overheid loven, prijs de Heilige Staat die het Goed Met Ons Allen Voor Heeft. Of had je wat?

One Reply to “Kom, loof de Heere, Soli Deo Gloria SDG (Psalm 134)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *