Molens Zaanse Schans met miljoenenschulden…

Molensteen om nek van De Zaansche Molen

De 13 molens aan de Zaanse Schans zijn samen met Kinderdijk het icoon van alles waar ‘Holland’ (eigenlijk ‘West Frisia’) voor staat. Maar de vereniging die ze exploiteert en onderhoudt- Stichting de Zaansche Molen- kampt nu met miljoenenschulden, 5 miljoen euro als ik me niet vergis. Dus komen er jaarlijks ook nog rentelasten over die schuld bij van een ton euro, naast de lopende kosten voor jaarlijks onderhoud. Een reportage over het ‘meten met twee klimaten’ in tijden van coronapsychose en klimaatpsychose.

Dit is geen afbeelding van een Zaanse molen waarvan er ooit 1100 stonden, ik had de camera niet mee

Van uw verslaggever ter plaatse
Door de coronapsychose en daaruit volgende overheidsmaatregelen tegen mkb, horeca en cultuursector, en doordat de Vereniging De Zaansche Molen (zie jaarverslag 2020) al haar stichtingskapitaal (1,696 miljoen euro in 2020) in een nieuw Molenmuseum stak dat 2020 zou openen, maalt het bestuur nu over stijgende lasten. Wanneer we alle clichees uit de kast halen, dan kun je zeggen dat het Molenmuseum als een molensteen om de nek hangt.

Uw verslaggever ving dat gisteren toevallig op bij bezoek aan de Zaanse Schans. Lockdowns doen de inkomsten kelderen, terwijl de lasten door blijven gaan. Zo zie je 1 van de vele vele voorbeelden van hoe hun overheid mkb, horeca en cultuursector de nek om draait, schuldslaaf maakt waaraan hun overheid allerlei eisen kan opleggen (bv gedragsregels voor bezoekers).

De 13 molens als ‘De Kat’ hebben jaarlijks onderhoud nodig, voor 2021 stond voor ongeveer 7 ton euro aan onderhoud begroot, om ze ‘maalvaardig’ te houden. Molens ‘draaien’ niet maar malen. De vereniging houdt per molen het aantal omwentelingen per jaar bij.

In het jaarverslag van 2020 kun je al zien hoe de coronamaatregelen van Hugo de Jonge cs tegen de horeca- en cultuursector er in hakten.

Plots honderdduizenden betalende bezoekers minder

Culturele instellingen en mkb kunnen van overheden een sigaar uit eigen doos krijgen (belastinggeld/subsidie) als overbruggingskrediet. De Vereniging kreeg ruim 6 ton euro van de gemeente om de klap van de coronamolenwiek te boven te komen te komen voor 2020.

Maar het jaarverslag 2020 meldt dat de eisen die de gemeente als voorwaarde voor toekenning stelt zo complex en streng, zijn dat ze tegen die toekenning zelfs bezwaar maakten.

Dat kun je in het jaarverslag 2020 lezen op pagina 14:

Wanneer je geen Eneco heet of Vattenfall maar culturele sector bent krijg je geen subsidie kado

Als je geen Eneco of Vattenfall heet, achteraan sluiten en worg-voorwaarden
Oftewel, ze houden die sigaar uit eigen doos nog maar even op reserve, omdat ze bang zijn dat ze die tonnen weer terug moeten betalen. Wanneer zo’n ambtenaar plots heel principieel gaat doen. Je moet enorm oppassen bij zaken doen met ‘de overheid’, een organisatie die het alleenrecht op agressie claimt. De overheid is er niet voor burgers maar voor ‘hun’.

Voor banken, special interest en de VNO-NCW, de klimaatmaffia.

Om 15 jaar lang voor miljardensubsidies (SDE+) zonder beperkingen in aanmerking te komen als windmolenaar, moet je Eneco heten of Vattenfall. Dan klop je aan bij Meindert Smallenbroek van de RVO (nu Unie van Waterschappen) en zijn bazen op het Ministerie van EZK Sandor Gaastra en Ernst Paul Nas.

Windpark Fryslan van Anne de Groot, woonachtig aan het Klutenpad 13 in Creil en hun ‘Ventolines’ komen 15 jaar lang in aanmerking voor meer dan 1 miljard euro SDE+-subsidies die Meindert Smallenbroek hem toekende om Natura 2000 gebied het IJsselmeer in PKB-gebied de Waddenzee met 89 megamolens vol te bouwen.

Windpark Fryslan in aanbouw onder de Crisiswet geparkeerd: ‘v erbetering van het leefmilieu’?

Daartoe verleent de Provincie Friesland ze ook nog eens 127 miljoen euro publiek durfkapitaal. Die molens in vogeltrekgebied die onrechtmatig (tegen vereisten PKB Waddenzee) werden toegestaan door de Raad van State, op basis van een valse beeldvoorstelling (groothoekprojectie) door Pondera Consult (de procedureprostituee van het Ministerie van EZK) gaan groene certificaten (op papier uitgespaarde CO2) opwekken, die Eneco dan mag doorverkopen aan bedrijven als Amazon, die zo hun jaarverslagen ‘groen’ poetsen.

Hun overheid (die van de bovenbazen van het grootbedrijf, de VNO-NCW) en hun Vereniging Nederlandse Gemeenten kent namelijk haar prioriteiten: die van banken, ngo’s en multinationals en hun 2030 Agenda (17 ‘Global Goals) /Great Reset, van Mr Global.

Hun leugenachtige corrupte overheid kent haar prioriteiten, die van ‘Mr Global’

Nederlands bestuur, een tik van de molen
Daarvoor etaleren ze de regenboogvlagjes voor de LGHYB+TXYZ-‘gemeenschap’ , in plaats van de Hollandse vlag. En daartoe vieren ze 25 september weer hun Global Goals Action Day, aangestuurd door de Stichting SDG Nederland die door het Ministerie van Sigrid Kaag werd gefinancierd.

Hun leugenachtige en corrupte overheid kent haar prioriteiten, die van multinationals, ngo’s en banken. Hun overheid ‘voelt zich verantwoordelijk voor ‘wereldwijde uitdagingen’, zoals ook de gemeente Sudwest Fryslan stelt, niet voor eigen cultuur, mkb en mensen.

‘Wereldwijd’ staat hier voor de grootte van het ego van ambtenaren en zelfprofilerende overheidsbestuurders, die weten dat zij altijd hun baantje zullen behouden terwijl echte ondernemers mogen …..

En voor D66’ers met kosmopolitisch zelfbeeld.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *