Politie gedraagt zich rustig bij Demo op De Dam

Zo kan het ook..

Sloeg de politie met haar doorgesnoven hooligans van de Arrestatie Eenheid (AE) in Den Haag er nog op los bij vrijheids-demonstranten, de Amsterdamse politie had bij de Demo op de Dam duidelijk andere instructies gekregen. Ze hielden zich op de achtergrond, een ingezette eenheid uit Utrecht rookte gewoon een shagje tussen en met de demonstranten op de Dam.

Amen to that

En nergens was de ME te bekennen, althans: ik heb ze niet gezien. Terwijl ze bij andere demo’s vol in het zicht gezet werden bij de toegangswegen, en vervolgens escalerend optraden met wapenstokken en politiehonden.

Ook heb ik geen Romeo’s kunnen ontwaren, politie in burger met een oortelefoontje in, die gangmakers op een demo er uit moeten vissen zodat hun geweldplegers ze er dan uit kunnen vissen voor arrestatie.

Hartjesbril

In Berlijn maakte ik mee hoe ze dat deden. Dan roepen ze plots de anderhalve meter afstand uit, om naar willekeur mensen voor arrestatie uit het publiek te vissen. Dat is uiteindelijk ook de belangrijkste reden voor ‘anderhalve meter’: het naar willekeur handhaven van een samenscholingsverbod.

Zo kan de propaganda-eenheid (‘voorlichting’/communicatie) van ‘justitie’/de politie richting hun massamedia dan later weer een quotum van ‘raddraaiers’ melden. Met de al dan niet expliciet uit gesproken boodschap ‘zie je wel, we waren alweer nodig bij dat tuig’… Zo werkt ‘justitie’ doorgaans dan weer als verlengstuk van de politiek.

Fakkel branden

Wat mij betreft mag de politie alle gevallen van openbare dronkenschap en drugsgebruik er gewoon uitvissen, of mensen die dingen vernielen, winkeliers bestelen. Voor diefstal en vernielerij heb ik nul begrip. Die geven de club die voor basale burgerlijke grondrechten op komt enkel een slechte naam.

Dansen op de dam

Er komen naast de typische Ruigoord-wappie/hippies juist steeds meer ‘normale’ mensen opdagen die nog een sociaal-economisch leven hebben. Ook zonder piercings, tatoeages, vage kapsels, cannabis (die konijnenhoklucht) en een Ayahuasca-trip kun je voor vrijheid zijn.

Fakkeltje branden

Uiteindelijk heb je mensen met (posities van) invloed nodig om het tij te keren. Mensen zijn orderopvolgers, die doen wat ‘de baas’ ze opdraagt, zinvol protest begint bij de punt van de pyramide die de orders uitdeelt. Pas wanneer je ‘de baas’ bij zijn lurven kunt pakken verandert er iets.

Controle en cash

Demonstreren tegen de koffiejuffrouw of de receptioniste heeft niet de bedoelde impact. Die doen ook maar wat de baas ze opdraagt, en zijn meestal de kwaadste niet.  Dan is zo’n demo weinig meer dan een soort popfestival.

FvD manifesteert zich

Ondergetekende werd dankzij zijn werk voor Blue Tiger Studio een tiental maal door aanwezigen als ‘fans’ aangesproken. Ik zou zelfs een ‘strijder in de frontlinie’ zijn, terwijl ik enkel wat basale journalistiek bedrijf en zaken als een goede onderwijzer kan uitleggen.

Dat ik drie maal ben gemolesteerd door de borderlinecowboys die men vroeger ‘De Politie’ noemde, het zal aan een bepaalde heldenstatus hebben bijgedragen.Maar we zijn hier ook weer niet van suiker, en vroeg of laat kom je toch wel weer vrij. Als dat al schokkend is…

Zo’n kind gun je toch het Oude Normaal…

Bij een strijder denk je toch aan iets anders. Bijvoorbeeld aan een knokploeg die Hugo de Jonge zijn verdiende loon geeft, mensen die bonuskoningen uit boardrooms als Feike Sijbesma gijzelen met ultimatum, mensen die ‘regioburgemeesters’ als Femke Halsema, Jan van Zanen een lesje leren.

Dan denk je kortom aan mensen die een veel groter risico nemen, die de punt van de machtspyramide bestormen.

6 Replies to “Politie gedraagt zich rustig bij Demo op De Dam”

 1. Die strijd gaan we dan maar bij deze opvoeren met een stukje geschiedenisles:

  Begin maar bij hoofdstuk 6 The Great Demonstration

  Decorous and admissible language fails me, in alluding to that which might have seemed
  incredible thirty years ago—the commanding of vaccination on a second child of a family,
  when vaccination has killed the first; and then sending the father to prison for refusal.
  – Emeritus Professor F. W. Newman (1805–1897), October 26, 1874

  Those who would give up essential Liberty to purchase a little temporary safety, deserve
  neither Liberty nor Safety.
  – Benjamin Franklin (1706–1790)

  Freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed.
  – Martin Luther King Jr. (1929–1968)

  De geschiedenis van vaccinaties en demonstraties herhaalt zich keer op keer, wie geinteresseerd is in een “eyeopener”, bij deze. Ze flikken het kunstje gewoon op nieuw, maar dan nu op wereldschaal.

  Dissolving Illusions Disease, Vaccines, And The Forgotten History ( 2013)

  https://ia801000.us.archive.org/17/items/SuzanneHumphriesMDDissolvingIllusionsDiseaseVaccinesAndTheForgottenHistory2013Pdf/Suzanne%20Humphries%20MD%20-%20Dissolving%20Illusions%20-%20Disease%2C%20Vaccines%2C%20and%20The%20Forgotten%20History%20%282013%29%20pdf.pdf

  Waarschuwing! Het lezen van dit gratis boek brengt uw televisie geadopteerde realiteit en perceptie in gevaar.

 2. Dank je Bert.
  Wat een schat aan informatie!!
  Doet mij denken aan de `Haarlemse arts Hans Moolenburg. Hij heeft er voor gezorgd dat er geen Fluor meer in ons drinkwater kwam.
  Ontzettend sympathieke man. Helaas overleden maar velen hebben van hem geleerd.

  De demo in Amsterdam was zeer bemoedigend en heel prettig mede ook doordat er zo VEEL aardige mensen aan mee deden. Geeft weer meer hoop!

   1. Deze man had ik graag ontmoet, zijn nalatenschap en de fundamenten
    voor regelgeving op het verbod van fluoride, daar kan ik wel wat mee.
    Bedankt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *