Strandlopertje

Drieteentjes langs de vloedlijn

Ooit kwam ik bij It Reade Klif een Amsterdams meisje tegen met- zoals altijd bij mij- een kunstzinnige achtergrond, dat zichzelf als bijnaam ‘strandlopertje’ gaf. We hebben wat levenservaringen uitgewisseld en gevreeën, en dat was het dan verder. Ze hopte van relatie naar relatie, ik was even een tussenstop met luisterend oor.

Na storm spoelen de dode mesheften aan.

Strandlopertjes komen aan onze kust in verschillende gedaantes. De grappigste zijn de Drieteentjes, die met het op- en afgaan van de vloedlijn als kleine clowntjes meetrappelen.

Eten van wat de zee meeneemt, en dan weer wegrennen

Drieteenstrandlopers

Paarse Strandloper. Hij is ook echt paars…

Daarnaast heb je op havenhoofden ook Paarse Strandlopers.  Die zitten tussen de basaltblokken verscholen, ook bij de ergste stormen. Ze krijgen vaak gezelschap van Steenlopers die, het zal je niet verbazen, over de stenen heen en weer lopen.

Steenlopers, maken een leuk geluid bieberde bieber: ja hoe vind je mijn imitatie?

Die hebben ook iets grappigs en clownesks. Ze zwerven allemaal langs de Noordzeekusten, van het hoge noorden tot onze zuidelijke Noordzee. Bij windkracht 10 als wij lekker binnen zitten, dan moeten zij de elementen trotseren. Hoe doen ze het….

3 Replies to “Strandlopertje”

  1. Dankjewel Mathilda. Heb de docu gezien. Zeer, zeer indrukwekkend in de zin van hoe ziek de windenergiesector is. Dat er in Zweden windmolenparken worden aangelegd, om een datacentrum van Google in Finland!!! van stroom te voorzien…. Maar het meest zieke is natuurlijk hoe Alexander Pohl wordt opgepakt en behandeld door de Zweedse politie omdat hij vragen stelt!!?? Waar kennen we dat van?
   Wie Interessante Tijden volgt zal de hele docu zeeeeer bekend voorkomen.

   Op dezelfde site: beluister ook het relaas van een Engelse uitvaartondernemer https://hetanderenieuws.nl/britse-uitvaartondernemer-john-olooney-wordt-k0vit-klokkenluider-nederlands-ondertiteld/. Voor de bezoekers van Interessante Tijden ook niet nieuw, maar man man man wat straalt die meneer Olooney een wanhoop uit!

   Er rijdt in Amerika al een uitvaartondernemer rond met de ‘reclametekst’ “Don’t get vaccinated”.
   Wanneer gaan journalisten van de MSN last krijgen van hun geweten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *